Renginio nepraleido Marija Palaikytė, Skaiva Jasevičiūtė, Elena Puidokaitė su vyru Tadu Bruzguliu ir dukra Saule, Audronė Bunikienė, Kristina Kaikarienė, Simona Starkutė, Teresa Ulozienė, Tomas Legenzovas, Jevgenijus Trofimovas, Saugirdas Vaitulionis, Viktorija Jakučinskaitė ir Vitalijus Jančenkovas su dukromis, Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė, Diana Dargienė su dukra Une ir kiti.
Italiją dievinanti dizainerė Audronė Bunikienė sakė, kad praeitame gyvenime tikrai buvo italė. Jai čia viskas labai artima – maistas, kultūra, temperamentas, muzika, itališkai ji net pati laisvai kalba.
„Jei Lietuvoje stoviu ant dviejų kojų, tai Italijoje – keturiomis – taip tvirtai aš ten jaučiuosi“, – šypsojosi A.Bunikienė. – Noriu džiaugtis gyvenimu, tad kalorijų niekada neskaičiuoju. Valgau viską, kas skanu. Skaniai pavalgyti man yra vienas gyvenimo malonumų. O ypač, kai tai yra italų virtuvė“.
TV ir radijo laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė į maistą žiūri visai kitaip. Jai tai – tik energijos šaltinis.
„Mane močiutė nuo pat mažens mokė taisyklės – gyveni ne tam, kad valgytum, o tam, kad gyventum. Todėl maistas man yra tiesiog būtinybė. Nesu iš tų gurmanų, kurie mėgausis ir kels milijoną patiekalų į instagramą“, – sakė ji.
Nors kalorijų neskaičiuoja ir dietų nesilaiko, visgi laidų vedėja pripažino, kad turi prisižiūrėti, ką valgo. Tą ji daro nuo 23-ejų, kai sulėtėjo medžiagų apykaita.
„Turiu stebėti savo meniu, deja, neišlošiau šioje genų loterijoje, ką jau padarysi, – juokiasi Skaiva. – Jei galėčiau, kiekvieną dieną valgyčiau makaronus ir keptas bulves. Tačiau jei taip daryčiau, greičiausiai būčiau dvigubai didesnė nei dabar. Žinau, kad italams pavyksta nesustorėti, bet dėl savęs nebūčiau tokia tikra“.
Dažnai Italijoje besilankanti mados tendencijų analitikė Marija Palaikytė pripažino, kad šią šalį ypač myli dėl maisto. Italų virtuvė – jos mėgstamiausia.
„Italų patiekaluose labai svarbu produktai, paprastumas. Manau, kad Lietuvoje mes vis dar per daug ieškome imantrumo ir per daug sintetiname valgį lėkštėje, iš jo piešiame meną, ne tiek daug dėmesio skirdami skoniui. Aš visgi prijaučiu tai itališkai tradicijai, kuriai rūpi, koks bus skonis, o ne tik kompozicijos“, – kalbėjo Marija Palaikytė.
Marija sakė esanti viena tų, kurią maistas daro laimingesnę.
„Italų kultūroje būtent maistas buria artimuosius, tai jiems yra neišvengiama komunikacijos, buvimo drauge priemonė. Man tai labai artima – mano šeimoje taip pat pagrindinė idėja būna ne valgyti, o susitikti ir praleisti laiką“, – pasakojo ji.
Maisto tema Marijai tampa artimesnis ir profesiškai – štai neseniai ji skaitė pranešimą apie maistą, meną ir madą.
„Didieji prekiniai ženklai vis dažniau atidaro savo restoranus. Kodėl? Nes vartotojas nori vartoti prekinį ženklą visais pavidalais – nori apsirengti „Gucci“ drabužiais, nešiotis šuniuką šio ženklo rankinėje, nori, kad jų automobilio salonas būtų dekoruotas „Gucci“ logotipu. Todėl prie viso to Florencijoje buvo atidaryta ir „Gucci“ kavinė, į kurią ir toliau žmonės eina vartoti mados ženklo“, – pasakojo Marija Palaikytė.