„Stiklių“ gastronomijos restoranas kviečia į gurmanišką pasimatymą

Sostinės Senamiesčio širdyje įsikūręs restoranas ir viešbutis „Relais & Chateaux Stikliai Hotel“ įsimylėjėlius kviečia į nepamirštamą vakarienę jaukioje ir prabangioje aplinkoje.

 Jaukios restorano erdvės ir gurmaniški patiekalai.<br> LR montažas.
 Jaukios restorano erdvės ir gurmaniški patiekalai.<br> LR montažas.
Jaukios restorano erdvės.<br> „Stiklių“ nuotr.
Jaukios restorano erdvės.<br> „Stiklių“ nuotr.
Jaukios restorano erdvės.<br> „Stiklių“ nuotr.
Jaukios restorano erdvės.<br> „Stiklių“ nuotr.
Jaukios restorano erdvės.<br> „Stiklių“ nuotr.
Jaukios restorano erdvės.<br> „Stiklių“ nuotr.
Jaukios restorano erdvės.<br> „Stiklių“ nuotr.
Jaukios restorano erdvės.<br> „Stiklių“ nuotr.
Šaltasis užkandis: vėžių bei krevečių salotos su upėtakių ikrais, ridikėliais, citrinos „confit“ ir krapais.<br> V. Skaraičio nuotr.
Šaltasis užkandis: vėžių bei krevečių salotos su upėtakių ikrais, ridikėliais, citrinos „confit“ ir krapais.<br> V. Skaraičio nuotr.
 Pagrindinis patiekalas: kepta ėrienos nugarinė su pastarnokų piūrė, karamelizuotais topinambais, traškučiais bei peletrūno demi-glace padažu ir džiovintomis slyvomis.<br> V. Skaraičio nuotr.
 Pagrindinis patiekalas: kepta ėrienos nugarinė su pastarnokų piūrė, karamelizuotais topinambais, traškučiais bei peletrūno demi-glace padažu ir džiovintomis slyvomis.<br> V. Skaraičio nuotr.
 Pagrindinis patiekalas: kepta ėrienos nugarinė su pastarnokų piūrė, karamelizuotais topinambais, traškučiais bei peletrūno demi-glace padažu ir džiovintomis slyvomis.<br> V. Skaraičio nuotr.
 Pagrindinis patiekalas: kepta ėrienos nugarinė su pastarnokų piūrė, karamelizuotais topinambais, traškučiais bei peletrūno demi-glace padažu ir džiovintomis slyvomis.<br> V. Skaraičio nuotr.
 Karštasis užkandis: keptos ančių kepenėlės su porto redukcija, džiovintais vaisiais ir gervuogėmis.<br> V. Skaraičio nuotr.
 Karštasis užkandis: keptos ančių kepenėlės su porto redukcija, džiovintais vaisiais ir gervuogėmis.<br> V. Skaraičio nuotr.
 Karštasis užkandis: keptos ančių kepenėlės su porto redukcija, džiovintais vaisiais ir gervuogėmis.<br> V. Skaraičio nuotr.
 Karštasis užkandis: keptos ančių kepenėlės su porto redukcija, džiovintais vaisiais ir gervuogėmis.<br> V. Skaraičio nuotr.
Karštasis užkandis: keptos ančių kepenėlės su porto redukcija, džiovintais vaisiais ir gervuogėmis.<br> V. Skaraičio nuotr.
Karštasis užkandis: keptos ančių kepenėlės su porto redukcija, džiovintais vaisiais ir gervuogėmis.<br> V. Skaraičio nuotr.
Pagrindinis patiekalas: kepta ėrienos nugarinė su pastarnokų piūrė, karamelizuotais topinambais, traškučiais bei peletrūno demi-glace padažu ir džiovintomis slyvomis.<br> V. Skaraičio nuotr.
Pagrindinis patiekalas: kepta ėrienos nugarinė su pastarnokų piūrė, karamelizuotais topinambais, traškučiais bei peletrūno demi-glace padažu ir džiovintomis slyvomis.<br> V. Skaraičio nuotr.
 Desertas: pavlova su vaniliniu kremu, braškių želė, cukruje mariuotomis braškėmis bei uogų šerbetu.<br> V. Skaraičio nuotr.
 Desertas: pavlova su vaniliniu kremu, braškių želė, cukruje mariuotomis braškėmis bei uogų šerbetu.<br> V. Skaraičio nuotr.
  Desertas: pavlova su vaniliniu kremu, braškių želė, cukruje mariuotomis braškėmis bei uogų šerbetu.<br> V. Skaraičio nuotr.
  Desertas: pavlova su vaniliniu kremu, braškių želė, cukruje mariuotomis braškėmis bei uogų šerbetu.<br> V. Skaraičio nuotr.
  Desertas: pavlova su vaniliniu kremu, braškių želė, cukruje mariuotomis braškėmis bei uogų šerbetu.<br> V. Skaraičio nuotr.
  Desertas: pavlova su vaniliniu kremu, braškių želė, cukruje mariuotomis braškėmis bei uogų šerbetu.<br> V. Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (15)

Lrytas.lt

Feb 14, 2020, 4:01 PM

Raudonomis rožėmis puoštos erdvės, užburianti džiazo bei bliuzo muzika ir prancūziškos virtuvės šedevrai poras lepins vasario 14-osios vakarą.

Natūriniame Dubingių ūkyje užauginti maisto produktai, atsidūrę virtuvės šefo Gerdvilo Žalio rankose, tampa tikrais gastronomijos šedevrais, kuriais kaskart mėgaujasi į restoraną užsukę svečiai, rašoma „Lietuvos ryto“ žurnale „Stilius“.

Šį kartą gurmanams ruošiamas specialus meilės dienos meniu, kuriame puikuosis patiekalai tiek mėsavalgiams, tiek vegetarams. Kiekvienas vakarienės ingredientas naudojamas su meile ir tam tikra simbolika.

Jau pusantrų metų „Stiklių“ gastronomijos restorano virtuvėje besisukantis Gerdvilas atskleidė dalį specialiai Valentino dienai skirto meniu paslapčių.

„Meniu susideda iš šaltojo ir karštojo užkandžio, pagrindinio patiekalo bei deserto. Gaminame pagal prancūzišką ir itališką techniką, tai Lietuvos gastronomijai nėra svetima – kaip tik įprasta ir perimta iš labai senų laikų. Pavyzdžiui, kaip karštąjį užkandį patieksime ančių kepenėles.

Tai – prancūziškas delikatesas, simbolizuojantis prabangą. Jos bus pateikiamos su porto vyno padažu. Kartu patiekiami džiovinti vaisiai – tai jau žydiškos virtuvės ingredientas, o patiekalas, pagardinamas gervuogėmis, simbolizuoja mūsų šalį, juk Lietuva – uogų kraštas“, – šyptelėjo virtuvės šefas.

G.Žalys pažadėjo, kad svečių laukia ir staigmenų, kurios maloniai nustebins. Šefas atskleidė, kad jam su dar dviem padėjėjais paruošti tokią vakarienę užtruks apie penkias valandas.

„Sustyguoti darbą virtuvėje sunku, tačiau svarbiausia neprarasti savo temperamento ir išlikti ramiam. Mėgstu turėti kuo mažesnę komandą. Tai žmonės, kurie nori mokytis ir drauge siekti aukštų rezultatų“, – pasakojo „Stiklių“ virtuvės šefas.

Meilės dienai skirtos vakarienės tikslas – ypatingas gurmaniškas pasimatymas.

„Aš, „Stiklių“ virtuvės šefas, pažadu įsimylėjėliams nepamirštamą vakarienę ir naujų skonių patirtį. Tad jei norite Valentino dieną nustebinti savo antrąją pusę ir save – užsukite“, – kviečia G.Žalys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.