Kodėl žurnalą „Stilius plius“ privalo įsigyti visos stileivos?

Neseniai prekybos centrų ir elektroninių parduotuvių lentynose pasirodęs mados tendencijų žurnalas „Stilius plius“ turėtų atsidurti ir šiuolaikinių stileivų rankinėse.

 Žurnalo viršelį papuošė manekenė Karolina Toleikytė.<br> Gedimino Žilinsko nuotr.
 Žurnalo viršelį papuošė manekenė Karolina Toleikytė.<br> Gedimino Žilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2020, 11:28 AM, atnaujinta Apr 2, 2020, 11:29 AM

Leidinio puslapiuose nugulė ne tik karščiausios šiltųjų sezonų mados tendencijos, bet ir daugybė patarimų, kaip pasirūpinti savo vidiniu bei išoriniu grožiu.

Naujausio numerio tema – sveika gyvensena – puikiai atspindi nūdienos aktualijas. Savo plunksna prie žurnalo kūrybos prisilietusių autorių nepastebėti neliko ir šių bei anų laikų stileivų gyvenimo būdo pokyčiai.

„Gyventi sveikai – privaloma, jeigu nori būti madingas. Turbūt, ši mintis aplanko daugelį, akies krašteliu stebinčių it smilga lieknus manekenus, taip begėdiškai mirguliuojančius parduotuvių vitrinose. Neapsigaukite – tai, ką matote – jau nebemadinga!

Itin lieknos moters kultas atsirado praėjusio šimtmečio pradžioje, kai dienos šviesą išvydo gydytojos Lulu Hunt Peters knyga, paskatinusi moteris atidžiai skaičiuoti kalorijas, o mados namus – negailestingai sumažinti sukneles.

Mados Biblija vadinamas „Vogue“ per šimtmetį drastiškai keitė savo pavidalą: septintajame dešimtmetyje žurnalą puošė Dame Lesley Lawson, kitaip dar žinoma Twiggy (liet. šakelės) vardu, o praėjusiais metais – interneto įžymybė Kim Kardashian, kuriai reikėtų dėkoti už vėl madingas apvalesnes moters kūno linijas.

Pokyčiai apima ne tik mados industriją: dar ne taip seniai rūkymas buvo siejamas su nepriklausomos, koketiškos ir, žinoma, pavojingai lieknos gražuolės įvaizdžiu, tabako kompanijos sėkmingai pardavinėjo cigarečių prekės ženklais žymėtus papuošalus, stilingus žiebtuvėlius, lūpų dažus... Šiandien apie tabako daromą žalą sveikatai kalbėti, turbūt, nebereikia.

Tačiau riba tarp sveikos gyvensenos ir jos imitavimo išlieka plona: tai, kas gražu – nebūtinai sveika, o kas sveika – nebūtinai gražu. Laikais, kuomet nepamainomų šiuolaikinės stileivos atributų – sportinių batelių – parduodama tiek pat, kiek kadaise aukštakulnių, stenkimės išlikti ir sveikos, ir gražios. Drąsiai žvelkime į vitrinas ir ten, pirmiausia, matykime ne madingai nulietą siluetą, o... savo atvaizdą.

Šiame žurnale ne tik pakalbėsime apie kūno kultą, sportą, miegą, bet ir pažvelgsime į tai, kokios sveikatingumo tendencijos bus šiemet, susipažinsime su holistine gyvensena ir natūraliais aromatais“, – rašo žurnalistė Agnė Mačiulytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.