Paaiškėjo, kokie vyrai verčia moteris varvinti seilę

Kiekviena dailiosios lyties karta turi savo vyrų grožio ir sekso simbolius. Dažniausiai jais tampa kino žvaigždės. Buvo metas, kai moterys žavėjosi Hugh Grantu, Bradu Pittu ar Johnny Deppu. Dabar jos dūsauja jau dėl kitų – Chriso Hemswortho, Jasono Momoos ir Jonathano Rhyso-Meyerso.

Jonathanas Rhyso-Meyerso, Chrisas Hemsworthas, Jasonas Momoosas.<br>LR montažas.
Jonathanas Rhyso-Meyerso, Chrisas Hemsworthas, Jasonas Momoosas.<br>LR montažas.
Chrisas Hemsworthas.<br>Scanpix
Chrisas Hemsworthas.<br>Scanpix
Aktorius su žmona Elsa Pataky.<br>Scanpix nuotr.
Aktorius su žmona Elsa Pataky.<br>Scanpix nuotr.
Jasonas Momoosas.<br>ONA KACĖNAITĖ
Jasonas Momoosas.<br>ONA KACĖNAITĖ
Jasonas Momoosas.<br>Scanpix nuotr.
Jasonas Momoosas.<br>Scanpix nuotr.
Aktorius su žmona Lisa Bonet.<br>Scanpix nuotr.
Aktorius su žmona Lisa Bonet.<br>Scanpix nuotr.
 Jonathanas Rhyso-Meyerso.
 Jonathanas Rhyso-Meyerso.
Jonathanas Rhyso-Meyerso.<br>Scanpix nuotr.
Jonathanas Rhyso-Meyerso.<br>Scanpix nuotr.
Aktorius su žmona Mara Lane augina sūnų Wolfą.<br>Scanpix nuotr.
Aktorius su žmona Mara Lane augina sūnų Wolfą.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2020-05-08 21:40

Chrisas Hemsworthas (36 m.) gimė Melburne socialinio darbuotojo ir anglų kalbos mokytojos šeimoje. Jo protėviai kilę iš Olandijos, Airijos, Didžiosios Britanijos ir Vokietijos.

Kaip ir visi australų berniukai, Chrisas augo labai sportiškas. Dievino plaukiojimą banglente, galvojo apie profesionalią australiškojo futbolo žaidėjo karjerą – pastarąją viltį palaidojo peties trauma. Bet užsiauginti raumenys Chrisui atnešė sėkmę per aktorių – superherojų vaidmenų atranką.

Baigęs koledžą jis padėjo savo vyresniajam broliui Luke’ui darbuotis jo įsteigtoje parketo gamybos bendrovėje. Bet Chrisui ramybės nedavė mintys apie aktorystę.

Melburne jis pradėjo lankyti aktorinio meistriškumo kursus, savo nuotraukas siuntinėjo aktorių atrankos agentūroms. Pagaliau 2002-aisiais Chrisui pasisekė: buvo pakviestas atlikti karaliaus Artūro vaidmens bendrame Australijos ir Kanados vaikams skirtame seriale „Gvenas Džonsas“.

19-metis neturėjo nei patirties, nei įgūdžių, bet suvaidino gerai. Ir tai jam atvėrė kelią į australų serialus. Suvaidinęs apie 170-yje „Be namų negerai“ serijų gavo Australijos kino akademijos ir televizijos premiją „Metų proveržis“.

Po šio įvertinimo vyrukas buvo pakviestas į australiškąją televizijos šou „Šok su žvaigžde“ versiją. Ant parketo Chrisas nežibėjo: jam nesisekė net paprasčiausi šokių judesiai.

Nors gaudavo žemus balus, aistruolės maldavo šou kūrėjų nepašalinti Chriso ir jo partnerės. Jis buvo toks nerangus, bet kaip malonu buvo žiūrėti į tokį gražuolį, judantį ant parketo. Tačiau su šou „Šok su žvaigžde“ Chrisui ir jo partnerei vis dėlto teko atsisveikinti.

Prasidėjo juodasis Ch.Hemswortho gyvenimo tarpsnis – nei darbo, nei pinigų. Ir tuomet aktorius išvyko į Holivudą jį seniai pastebėjusio agento Williamo Wardo kvietimu.

Chrisas neturėjo pinigų net buto nuomai ir agentas įkurdino jį savo svečių namelyje – mainais už auklės paslaugas. Australų aktorius filmavosi, daug ir intensyviai dirbo – ir buvo deramai įvertintas. 2011-aisiais į didžiuosius ekranus atkeliavo mokslinės fantastikos filmas „Toras“, sukurtas populiarių Amerikos komiksų motyvais. Ši juosta tapo Ch.Hemswortho vartais į tikrąją šlovę – australų aktorius tapo superžvaigžde.

Serialo „Be namų negerai“ filmavimo aikštelėje Chrisas įsimylėjo savo tėvynainę aktorę ir modelį Isabel Lucas (35 m.). Greitai plykstelėjęs meilės romanas greitai ir užgeso.

Paskui Ch.Hemsworthas susipažino su ispanų kilmės modeliu ir aktore Elsa Pataky (43 m.) ir po poros mėnesių – per 2010-ųjų Kalėdas – nuvedė prie altoriaus.

Kino aktorė dėl vaikų – jų jau turi tris – dabar nebesifilmuoja. Vienu metu sklido kalbos, kad dėl Elsos karjeros sutuoktiniai kartais pykstasi.

Chrisas su šeima įsikūrė Australijoje, nes sakoma, kad čia žmonės labiau gerbia privatų gyvenimą. Sutuoktiniai gyvena name ant pakrantėje stūksančio kyšulio, nes nori auklėti vaikus toli nuo įkyriųjų ir landžiųjų paparacų.

Namuose šeima laiko šunį ir tris asiliukus. Iš namų terasos aktorius su vaikais stebi praplaukiančius banginius.

Aktorius turi du brolius, jie abu tapo populiariais aktoriais. Įsimintiniausias jaunėlio Liamo projektas – filmas „Bado žaidynės“, o vyresnėlio Luke’o – daug dėmesio sulaukęs „Vakarų pasaulis“.

Dėl Toro vaidmens aktoriui teko priaugti apie devynis kilogramus raumenų masės. Tuomet jis gyveno pagal keturių dienų įtemptų treniruočių grafiką. Dieną salėje kilnojo svarmenis, vakare pasinerdavo į banglenčių sportą, boksą ar kelių valandų bėgimą. Viena diena – atsigauti ir vėl keturios sunkių treniruočių dienos.

Dėl vaidmens filme „Vidury vandenyno“ aktorius laikėsi itin griežtos dietos – vos 500 kilokalorijų per dieną. Numetęs 15 kg išsekęs Chrisas filmavimo aikštelėje vos nenualpo.

Už pirmąjį filmą „Toras“ aktorius gavo 150 tūkst. dolerių honorarą, o štai po šešerių metų – už trečiąją dalį – jau 15 milijonų.

Įspūdingomis tatuiruotėmis pasidabinęs Jasonas Momoa (41 m.) kilęs iš Havajų, dailininko ir fotografės šeimos. Baigęs mokyklą studijavo jūrų biologiją, paskui dirbo gelbėtoju paplūdimiuose ir banglenčių treneriu. Keliavo, Paryžiuje mokėsi tapyti pastele, Tibete gilinosi į budizmą.

Banglenčių sportas, bėgimas ir įgimtas žavesys padarė Jasoną gražuoliu. Jo aukštas ūgis – 193 cm – bei egzotiška išvaizda atkreipė garsaus japonų pramonės ir mados dizainerio Takeo Kikuchi dėmesį. Ir jau tada J.Momoa pelnė sėkmę – 1999-aisiais laimėjo Havajų metų modelio titulą.

Kino karjeros pradžia buvo nesėkminga. Serialo „Gelbėtojai“ komandai patiko 20-metis gražuolis. Bet po dviejų sezonų viskas baigėsi ir nė vienas agentų nepuolė jam padėti.

Tuomet J.Momoa persikėlė į Los Andželą, apsigyveno namelyje ant ratų, prisiaugino dredus, visiškai pakeitė įvaizdį. Dirbo kaskadininku, kol gavo nedidelių vaidmenų keliose komedijose.

Šlovė užgriuvo 2011-aisiais po visų laikų populiariausio serialo „Sostų karai“. Per aktorių atranką Jasonas atliko maorių karo šokį. Su siaubą varančiomis išplėstomis akimis ir iškištu liežuviu pradžioje visus išgąsdino.

„Nieko nuostabaus, kad priešais save pamatę tvirto kūno ir galingos išvaizdos havajietį, rėkiantį į kamerą kiek tik leidžia plaučiai, vaizduojantį, kad jis pasirengęs prievartauti, plėšti ir žudyti visus iš eilės, atrankos režisieriai išsigando“, – prisimena J.Momoa.

Šis projektas pelnė jam pasaulinę šlovę ir festivalio „CinemaCon“ apdovanojimą. Tais pačiais metais J.Momoa gavo pirmąjį pagrindinį vaidmenį mokslinės fantastikos juostoje „Konanas Griovėjas“. Tai buvo garsiojo 1982-ųjų filmo su superžvaigžde Arnoldu Schwarzeneggeriu perdirbinys.

Šis vaidmuo įtvirtino J.Momoą Holivudo olimpe.

Jo meilės istorija labai romantiška. Kai būdamas aštuonerių metų ir vaidindamas populiariame devintojo dešimtmečio komedijiniame seriale pamatė Kalifornijos aktorę Lisą Bonet, davė sau žodį su ja susipažinti. Tai pavyko tik po 18 metų.

L.Bonet – buvusi legendinio roko muzikanto Lenny Kravitzo žmona. Ji turi dukterį Zoe Kravitz, jai skirtas buvusio sutuoktinio muzikinis albumas „Let Love Rule“.

Pažinties metu J.Momoa buvo beveik nežinomas, jaunesnis už ją dvylika metų. Bet tai Jasono nė kiek nesutrikdė. Nuėję į artimiausią barą išgerti po bokalą alaus nebesiskyrė.

Nuo 2007-ųjų pora gyveno nesusituokusi, jiems gimė sūnus ir duktė. Prieš trejus metus slapta susituokė.

Gyvenime J.Momoa nė kiek neprimena brutalaus ekrano herojaus. Jis – labai jautrus, linksmas ir švelnus, daug laiko praleidžia su šeima.

Pora gyvena sodyboje Los Andželo priemiestyje. Namuose nėra televizoriaus, tik kompiuteris. Bet jie laiko asiliuką, du pusiau vilkus ir pusiau malamutų veislės šunis.

Ant raudonojo kilimo jis dažnai pasirodo su motina. „Mane išaugino stipri vieniša motina, kūrybinga asmenybė. Galima sakyti, kad savo pasaulėžiūrą paveldėjau iš jos“, – sako J.Momoa.

Stengdamasis, kad perdirbinyje „Konanas Griovėjas“ neatrodytų blogiau nei A.Schwarzeneggeris, jis treniravosi septynias valandas per dieną ir laikėsi griežtos dietos – valgė vien virtą vištieną.

Nuo 14 metų J.Momoa užsiima alpinizmu ir sako, jog tai vienintelė sporto šaka, padedanti sutelkti dėmesį į tai, kas svarbiausia. Jam patinka išvykos į kalnus, kalnų dviratis, snieglenčių ir ratukinių pačiūžų sportas.

J.Momoa skambina gitara, tapo pastele, dievina haiku – Japonijos poezijos formą.

Rengdamasis neregio vaidmeniui ir stengdamasis suvokti jo gyvenimą J.Momoa keletą savaičių nešiojo miegui skirtą kaukę.

Dar vienas iš demoniškai patrauklių aktorių Jonathanas Rhysas-Meyersas (42 m.) dažniausiai vaidina niekšus. Bet tokius, kuriuos moterims tiesiog norisi įsimylėti.

Jonathanas Michaelas Francis O’Keefe’as – tokia tikroji pavardė – kilęs iš Dublino. Ketvirtasis Geraldine Meyers ir muzikanto Johno O’Keefe’o vaikas gimė su neišgydoma širdies yda.

Pirmuosius septynis mėnesius kūdikis buvo tarp gyvybės ir mirties, bet vis dėlto išsikapstė. Būdamas trejų metų liko be tėvo – gimdytojai išsiskyrė.

Šeima gyveno neturtingai. Paauglys Jonathanas bėgo iš namų, blogai mokėsi, nuolat įkliūdavo policijai. Chuliganas ne kartą varytas iš mokyklos, o 16 metų ir visiškai pašalintas.

Tuomet į jį parduotuvėje atsitiktinai dėmesį atkreipė prodiuseris ir pakvietė į atranką. Vaidmens negavo, bet pateko į televizijos reklamas.

Nusifilmavęs reklamoje apie greitai paruošiamą sriubą vaikinas gavo honorarą ir tuomet nusprendė tapti aktoriumi. Šiam tikslui labai pagelbėjo išraiškinga jo išvaizda.

Po poros mėnesių įvyko jo debiutas filme „Nesvarbus žmogus“. Tuomet jis ir pasirinko meninį slapyvardį – pagal mergautinę motinos pavardę. Už pirmąjį honorarą jai nupirko erdvų namą – su ja Jonathano santykiai visada buvo šilti.

1998-aisiais pasirodžius „Auksinei prarajai“ 19-metis buvo nominuotas Britų kino kritikų gildijos apdovanojimui kaip Metų kino naujokas. Herojaus biseksualumas ir visiškas nesivaržymas atvirose scenose sukūrė aktoriui kiek skandalingą įvaizdį. Užtat labai populiarų.

Svarbiu aktoriaus kino karjeros akcentu tapo daug triukšmo sukėlusi režisieriaus Woody Alleno drama „Lemiamas taškas“ (2005 m.). Jo vaidmuo Kanų kino festivalyje išplėšė pergalę Geriausio jaunojo aktoriaus nominacijoje.

J.Rhysas-Meyersas niekada savęs nelaikė žvaigžde. Jis nuolat grumiasi su jam ramybės neduodančiais vidiniais demonais, daugelį metų turėjo problemų dėl alkoholio, gydėsi reabilitacijos klinikose.

Aktorius dažnai sukelia skandalus, ne kartą – muštynes oro uoste ir lėktuve. Už vieną tokį incidentą net pateko į juodąjį oro bendrovės „United Airlines“ sąrašą.

Pirmoji Jonathano meilė – Reena Hammer, žinomos kosmetikos kompanijos paveldėtoja. Jos teigimu, jie išsiskyrė dėl aktoriaus fizinio smurto ir alkoholizmo.

Paskui jo gyvenime atsirado vietnamietiškų šaknų turinti amerikiečių aktorė Mara Lane. Įsimylėjęs J.Rhysas-Meyersas buvo pasirengęs ją vesti, bet gražuolė iškėlė sąlygą – tik tada, kai jis atsisakys alkoholio.

Prieš šešerius metus įvyko slaptos vestuvės. Pora augina sūnų. Mylintis tėvas jo garbei ant savo rankos išsitatuiravo pirmagimio vardą – Wolfas.

Pirmą kartą į reabilitacijos kliniką aktorius pateko po „Aleksandro“ filmavimų. Teko skubiai gydytis nuo alkoholio priklausomybės. Tokia buvo serialo „Tiudorai“ kūrėjų sąlyga norint gauti karaliaus Henriko VIII vaidmenį.

Ant savo rankos aktorius išsitatuiravo ir vietnamiečių išminčiaus žodžius: „Be purvo nebūna žydinčio lotoso“.

Praėjusiais metais Karibuose buvo sulaikytas graikų milijardierių įpėdinio Alki Davido privatus lėktuvas. Čia buvo rasta daugiau nei milijono dolerių vertės marihuanos. Lėktuvo keleiviai buvo A.Davido draugas (milijonierius) ir visa J.Rhyso-Meyerso šeima, taip pat ir aktoriaus uošvė.

Turtuoliai buvo suimti, vėliau paleisti už užstatą. Aktoriaus šeima buvo apieškota oro uoste. Suimtieji tikina, kad kanapes gabeno į vieną Karibų jūros baseino salų legaliai plantacijai užveisti. Aktorius nieko neaiškino.

J.Rhyso-Meyerso prisipažinimai :

„Man nepatinka būti aktoriumi, bet tai gelbėja nuo gatvės ir kalėjimo.“

„Myliu tik kartą. Manau, kai sutinki moterį, su kuria nori būti visą likusį gyvenimą, ją reikia nedelsiant vesti ir stengtis išsaugoti santuoką.“

„Manau, kad žmogui privalu turėti kažkiek šviesių ir tamsių pusių, kad išliktų įdomus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.