Arūnas Valinskas – apie naują savo iššūkį su žmona ir kaip atrodys „Teleloto“

Pramogų pasaulyje kilo nemenkas sujudimas, kai pačioje vasaros pabaigoje paaiškėjo, kad jau 25 metus skaičiuojančios TV laidos „Teleloto“ naujajame sezone nebeves Indrė Stonkuvienė, Gintas Vaičikauskas, Ieva Stasiulevičiūtė ir Tadas Rimgaila. Dar didesnio susidomėjimo sulaukė žinia, kad pokyčiams vadovaus Arūnas Valinskas (53 m.), kuris nuo šiol ir prodiusuos šį TV žaidimą.

 Arūnas ir Inga Valinskai.<br>Monika Požerskytė-Kalvelė
 Arūnas ir Inga Valinskai.<br>Monika Požerskytė-Kalvelė
Inga Valinskienė.
Inga Valinskienė.
Arūnas Valinskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Valinskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Inga Valinskienė.<br>D.Umbraso nuotr.
 Inga Valinskienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Arūnas Valinskas ir Inga Valinskienė.<br>LR archyvo nuotr.
Arūnas Valinskas ir Inga Valinskienė.<br>LR archyvo nuotr.
Arūnas Valinskas ir Inga Valinskienė.<br>LR archyvo nuotr.
Arūnas Valinskas ir Inga Valinskienė.<br>LR archyvo nuotr.
Inga Valinskienė, Arūnas Valinskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Inga Valinskienė, Arūnas Valinskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Arūnas Valinskas ir Inga Valinskienė.<br>LR archyvo nuotr.
Arūnas Valinskas ir Inga Valinskienė.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Matilda Aleksandravičė

Sep 9, 2020, 9:38 AM, atnaujinta Sep 9, 2020, 9:41 AM

Nuo rudens „Teleloto“ žiūrovams bus pristatyti nauji laidos vedėjai. Jie pakeis iki šiol ekranuose matytas vedėjų poras, atsiras naujų pramogų ir rungčių žiūrovams ir dalyviams.

Bet svarbiausi dalykai liks – kokybiška pramoga, laimėjimai ir galimybė dalyvaujant loterijose prisidėti prie Lietuvos olimpiečių finansavimo.

„Naujasis „Teleloto“ sezonas prasidės rugsėjo 13 d. LNK eteryje“, – atskleidė prodiuserio vairą perėmęs A.Valinskas.

– Kokia „Teleloto“ laidų priešistorė? Jūs buvote tas žmogus, kuris leido į eterį pirmąsias laidas. Kaip viskas tuomet atrodė?

– Tada dirbau „LitPoliinter“ televizijos, vėliau pertvarkytos į LNK, pramogų redakcijos direktoriumi, o Audrius Giržadas buvo prodiuseris. Jis ir pakvietė mane prisidėti prie naujo projekto – „Teleloto“ laidos.

Šis projektas man brangus tuo, kad kaip tik tuo metu, kai leidome laidą į eterį, gimė antras sūnus Šarūnas ir mes labai smagiai šventėme šį įvykį. Taip smagiai, kad parengiamuosius darbus prižiūrėjęs prodiuseris iš Olandijos nelabai suprato, kaip apskritai šioje televizijoje laidos išeina į eterį.

Man visiškai nesunku apskaičiuoti „Teleloto“ amžių, nes laidai tiek pat metų kiek Šarūnui – 25-eri.

– Kaip pavyko pirmoji laida?

– Tais laikais lietuviams žodis „milijonas“ buvo kaip stebuklas, tad prizas – milijonas litų – buvo tarsi magnetas, traukiantis žiūrovus prie ekranų.

Be to, buvo pirmasis legendinis vedėjas Sigutis Jačėnas, kurį pravardžiavome Skambučiu, nes jis garsiai sušukdavo „Skambutis!“, kai namuose atsirasdavo žaidėjas ar žaidėjai, kurių bilietuose likdavo neužbrauktas vienas langelis. Tada studijoje nuskambėdavo skambutis, o S.Jačėnas jo skambesį paantrindavo šūksniu.

– Dabar „Teleloto“ pradeda naują etapą ir jūs būsite ne tik prodiuseris, bet ir proginis vedėjas kartu su žmona Inga. Kodėl ėmėtės šios veiklos, kokie jūsų tikslai?

– Visada norisi, kad laida būtų žiūrima. Tik kvaili žmonės sako: „Aš kuriu tik sau.“ Jei nori kurti sau, dainuok duše, filmuokis vonioje, o tie, kurie dirba televizijoje, kuria laidas tam, kad jos būtų matomos ir žiūrimos.

Manau, kad „Teleloto“ – puiki pramoga, kai galima žaisti, būti azartiškam. Bet galėtų tapti ir laida, žiūrima žmonių, kurie nežaidžia: jeigu žaidžia senelė, kodėl anūkas negali žiūrėti? Manau, tai galėtų būti gražus bendras projektas, jungiantis įvairias kartas: sėdi, žiūri, brauko, laimi ir džiaugiasi kartu.

Turi būti ne tik kamuoliukų ridenimas, bet ir žaidimas, į kurį žmonės, ypač tie, kurie atvyksta į studiją, ateitų ne tik laimėti arba nelaimėti prizų, bet kaip į nuotykį, kaip į svečius.

Manau, bus labai gražus pirmas sezono žaidimas, kai mes su Inga kviesime dalyvius tarsi pasisvečiuoti mūsų namuose.

Kita vertus, jeigu išgirsčiau I.Valinskienės balsą, kuris sako „Šešiasdešimt penki, žalias“, irgi pulčiau pirkti bilieto.

Ateityje laidą ves trys poros, iš jų dvi – šeiminės. Manau, kad žmonės, kurie atvyks į studiją, nesvarbu, laimės ar nelaimės prizą, tikrai laimės savo gyvenimo nuotykį.

– Kitose TV laidose jūs su Inga būdavote tarsi pasiskirstę vaidmenimis: jūs – prodiuseris, ji – vedėja, jūs – tarsi viršininkas, ji – pavaldinė. O kaip bus dabar – ar būsite lygiaverčiai partneriai?

– Kol kas lygesnių nelabai galiu surasti. Aišku, Inga darys tai, ką moka geriausiai. Aš labai norėjau ridenti kamuoliukus, vardyti skaičius ir spalvas, bet Inga griežtai pasakė „ne“, ir aš likau už borto.

Man teks kitos užduotys, bet, manau, kiekvienas vyras, taigi ir aš, gyvenime, kaip ir laidoje, yra tiesiog savo žmonos papildinys.

Scenoje su sutuoktiniu ne kartą dirbusi dainininkė ir TV projektų vedėja Inga Valinskienė (54 m.) nevadina savęs azartišku žmogumi, tačiau neslepia, kad naujos pareigos televizijos eteryje suteikia ir adrenalino.

– Vedėjų dueto sėkmės didžiąją dalį visuomet nulemia teisingas vaidmenų pasiskirstymas. Koks jis bus jūsų su Arūnu šeiminiame duete?

– Savo vaidmenis šeimoje mes kuriame jau daugiau nei 30 metų ir kardinaliai keisti jų prieš kameras neketiname. Natūralumas ir laisvumas – vienas patraukliausių vedėjų bruožų, tad to turėtume ir siekti.

– Kokią Ingą šįsyk gali tikėtis išvysti žiūrovai?

– Tikiuosi, kad gerai atpažįstamą tiems, kurie žino mane iš koncertų ir televizijos. (Šypsosi.) Juk ne spektaklyje vaidinsiu, o vesiu laidą. Tiesiog norėtųsi kurti jaukią ir šiltą atmosferą.

– Arūnai, esate įvairių loterijų, žaidimų, viktorinų vedėjas ir sumanytojas. O ar pats esate azartiškas?

– Esu labai azartiškas. Kartais net nenusipirkę bilieto su Inga žaidžiame žiūrėdami „Teleloto“ – siūlau tą patį daryti visiems, kurie nedalyvauja žaidime, bet nori pažaisti nieko neinvestuodami.

Mes spėjame, kiek iškris lyginių arba nelyginių skaičių. Tas, kuris pralaimi, ruošia vakarienę. O jei būna lygu, abu einame į virtuvę skusti bulvių.

– Kas dažniau pralaimi?

– Aš dažniau ragauju vakarienę.

– Arūnas sakė, kad yra labai azartiškas. O jūs, Inga?

– Mano azartiškumą lemia nuotaika ir aplinkybės. Įkalbėti mane žaisti nėra lengva, bet įsitraukusi tikrai galiu užsikabinti.

Naujame laidos sezone žiūrovus pasitiks ir atnaujintas vedėjų aprangos stilius. Prie „Tele-loto“ komandos jungiasi stilistas Ruslanas Rybakovas.

– Kaip naujajame sezone atrodys laidos vedėjai? Ko tikėtis žiūrovams?

– Atnaujinant laidą klausimas apie vedėjų stilių visada būna labai įdomus. Juk būtent stilius su savo kodais ir yra pagrindinis „perlas“. Mano tikslas buvo sukurti stilių, kuris būtų atpažįstamas ir siejamas su žaidimu, nes gerai parinktas stilius būtent toks ir būna. Taip pat norėjau, kad naujoji apranga neužgožtų emocijų, o priešingai – vedėjui padėtų smagiai, įdomiai, greitai bei tiksliai žaidėjams ir žiūrovams ištransliuoti svarbiausias žinutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.