Garsios Lietuvos poros sekmadieninius blynus iškeitė į ryškiaspalvius kamuoliukus

„Turėdavome tradiciją sekmadienio rytais kepti blynus – vaikas vis prašydavo, o dabar juos teks dažnai užmaišyti iš vakaro“, – juokauja aktorius Džiugas Siaurusaitis (48 m.).

Deividas Norvilas ir Renata Voitechovskaja-Norvilė, Džiugas Siaurusaitis ir Lina Rastokaitė.<br>M.Požerskytės-Kalvelės nuot.
Deividas Norvilas ir Renata Voitechovskaja-Norvilė, Džiugas Siaurusaitis ir Lina Rastokaitė.<br>M.Požerskytės-Kalvelės nuot.
Inga ir Arūnas Valinskai.<br>M.Požerskytės-Kalvelės nuot.
Inga ir Arūnas Valinskai.<br>M.Požerskytės-Kalvelės nuot.
Džiugas Siaurusaitis ir Lina Rastokaitė.<br>M.Požerskytės-Kalvelės nuot.
Džiugas Siaurusaitis ir Lina Rastokaitė.<br>M.Požerskytės-Kalvelės nuot.
Deividas Norvilas ir Renata Voitechovskaja-Norvilė.<br>M.Požerskytės-Kalvelės nuot.
Deividas Norvilas ir Renata Voitechovskaja-Norvilė.<br>M.Požerskytės-Kalvelės nuot.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-09-29 10:33

Kas trečią sekmadienį jis kartu su žmona aktore Lina Rastokaite (41 m.) šeiminius pasisėdėjimus namuose iškeis į „Teleloto“ prizų dalybas.

Nuo šio rudens sekmadieninius įpročius turės pakeisti ir kita garsi pramogų pasaulio pora, papildžiusi šio žaidimo vedėjų gretas. Tai dainininkai Renata Voitechovskaja-Norvilė (41 m.) ir Deividas Norvilas (40 m.).

Rugsėjo 13 d. LNK televizijoje pradėtas rodyti atnaujintas „Teleloto“ žaidimas. Loterijos prodiuserio vairą perėmęs pramogų pasaulio ryklys Arūnas Valinskas sugalvojo išties daug staigmenų.

Viena jų – trys garsios vedėjų poros, iš kurių dvi gyvena po vienu stogu. Juk ir 25 metus skaičiuojanti loterija jau daugelyje šeimų tapo neatsiejama savaitgalio tradicija.

– Lina ir Džiugai, jūs – aktoriai. Kokia ši laida jūsų akimis, ar čia turėsite vietos improvizacijoms?

Lina: Šis žaidimas labai rimtas, juk čia yra laimėjimai. Matau savo kitą pusę, kuri gali tapti iššūkiu. Loterijoje reikia labai daug tikslumo. Kaip žinoma, aktoriai dažnai nebūna itin tikslūs skaičiavimuose – ar vienas, ar trys, ar septyni – ai, daugmaž. (Juokiasi.)

Žaidimo taisyklės turi būti aiškios ir neinterpretuojamos. Tuo pat metu tai ir didžiulis malonumas. Nori nenori, stoji į žaidėjo pusę, sergi, kad jis kuo daugiau laimėtų.

Kyla labai daug emocijų! Pavyzdžiui, žaidime „Laimėjimų korys“ – pats vedėjas save pasitikrina, galvoja, mąsto, kiek čia būtų laimėjęs. Labai geras jausmas dalyti laimėjimus.

Džiugas: Esu vedęs ne vieną TV laidą, neturiu problemų bendrauti su nepažįstamais žmonėmis. Šįsyk bus labai įdomu. Tikrai nesutikčiau, kad „Teleloto“ bus mažiau improvizacijos nei teatre.

Nedaug yra loterijų, kurios sugeba išspausti valandą eterio. Tai atrakcija! Juk ne tik nusiperki bilietą ir internetu jį patikrini. Čia lauki žaidimo, stebi, braukai skaičius, sergi už savus.

– Ar iškart sutikote pasinerti į „Teleloto“ šeimą?

Lina: Niekada gyvenime nemaniau, kad gausiu tokį pasiūlymą. Jis buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus. Anksčiau atrodė, kad aš ir skaičiai – nesuderinama.

Džiugas: Prieš trejus ar ketverius metus esu gavęs pasiūlymą vesti „Teleloto“. Tuomet nesusiklostė aplinkybės, o šįsyk A.Valinskas pasiūlė šį žaidimą vesti kartu su žmona. Iškart supratau, kad bus tikrai linksma.

– Kokius jus išvys žiūrovai?

Lina: Dar pati nežinau, bet tai tikrai nebus surepetuota ir dailiai nugludinta. Aš įsivaizduoju, kad bus visko. Gali būti ir keistų šovimų, prašovimų, leptelėjimų. Tad iškart atsiprašau, jei vietoj „šeši“ pasakysiu „devyni“, bet tikiuosi, kad vėliau iškart pasakysiu teisingą skaičių. (Šypsosi.) Tikrai stengsiuosi žmonėms sukurti gerą nuotaiką.

Džiugas: Aš toks pat visur – tiek teatre, tiek televizijoje. Tik kai persikūniju į personažą, tuomet skiriuosi. Nemanau, kad mes čia būsime personažai. Kokie esame gyvenime, tokie būsime ir laidoje.

– Judu daug metų dirbate drauge – filmuojatės serialuose, filmuose, vaidinate teatro scenoje, tad vienas kitą puikiai jaučiate ne tik namų aplinkoje, bet ir darbuose. Ko vienas iš kito norėtumėte išmokti?

Lina: Jis labai profesionalus. Ačiū Dievui, man labai pasisekė, nes vienas poroje turi būti atsakingas žmogus. Mano puikusis partneris yra atsakingoji ir rimtoji pusė, ta, kuri puikiai išaiškins visas žaidimo taisykles.

Kas man nesiseks – jis darys. Mes jau taip sutarėme! O iš jo norėčiau išmokti ramybės, susilaikymo. Man jis tikrai labai patinka. (Šypsosi.)

Džiugas: Lina puiki aktorė, manau, bus ir puiki vedėja. O aš galiu iš jos pasimokyti neramybės. (Juokiasi.)

Turime didelį privalumą, kad kai reikia repetuoti, nereikia važiuoti su kuo nors susitikti. Tai gali padaryti tiesiog namuose vakare: pasidalyti žaidimo taisykles, apsitarti pristatymo žodį. Taip paprasčiau ir kur kas patogiau.

– Kas dažniausiai iš jūsų pralaimi, o kas laimi?

Lina: Jei kalbant apskritai apie pralaimėjimus gyvenime, būna visaip. Kaip nulemia prigimtis. Kartais aš emocionaliai pasielgiu ir pralošiu iškart, o kartais jis. Tik man sunku pralaimėti. Iškart pradedu nervintis. Esu emocingas žmogus.

Džiugas: Manau, kad Lina dažniau laimi, nes ji labiau užsispyrusi.

„Aš išdalinčiau viską, kas geriausia, žiūrovams, nes juk sergi už žaidėją, bet tikriausiai viskas turi būti proto ribose“, – svarsto D.Norvilas, su žmona Renata tapę naujaisiais „Teleloto“ vedėjais.

Abu sutuoktiniai sutinka, kad jų poroje mokytojo vaidmenį perėmė Deivis. Jis neslepia, kad ne tik iš savęs, bet ir iš savo partnerės visuomet reikalauja labai daug ir visas pastabas arba pagyrimus būtinai išsako.

„Esu perfekcionistas, man viskas, ką darau, turi būti atlikta šimtu procentų ir pilna koja. Būna, kad pradedu tauškėti ir jau nebesuprantu, ką šneku. Žodis eina, o minties nelieka. Vis dėlto reikia pasirinkti tempą, kad mintis būtų priekyje žodžio“, – sako vyras.

Renata pajuokavo – jai namuose tenka atlaikyti tris kampus, ketvirtą vyrui padėti prilaikyti, o scenoje ar televizijoje – viskas atvirkščiai. Deivis puikiai laiko visus keturis kampus, o ji tik padeda.

„Džiaugiuosi, kad su juo vesiu „Teleloto“, o ne viena. Galiu bet kurioje situacijoje išlikti rami, kai jis šalia. Jis iš bet kokios situacijos išgelbėja. Deivis yra asas“, – šypsojosi moteris.

„Manau, kad mes pasiskirstysime vaidmenimis. Mažai kintanti informacija bus labiau Renatos pusėje, o aš daugiau improvizuosiu“, – priduria dainininkas.

Nors moteris tikina, kad jai dar yra ko pasimokyti iš vyro, vis dėlto Deivis džiaugiasi Renatos atsidavimu darbui.

„Manau, kad turiu daugiau patirties pramogų versle ir teatre. Bet ji labai gražiai dainuoja. Kartais nesuprantu, kaip jai pavyksta neprasidainavus labai gražiai sudainuoti koncerte. O man reikia apšilimo, prasidainuoti... Ji nesijaudina, o aš nervinuosi“, – juokiasi jis.

Prieš prisijungdama prie vedėjų ko-mandos Norvilų šeima dažnai susėsdavo žaisti „Teleloto“. Abu pamena, kai dar nebuvo galimybės bilietą pasitikrinti internetu, linksmai braukydavo bilieto lentelę, nors, prisipažįsta, nebuvo daug laimėję. Tačiau per praėjusias Kalėdas mirusi Renatos močiutė buvo didžiulė „Teleloto“ gerbėja – visus šeimos narius apipildavo bilietais.

„Kiek tik metų vyko šis žaidimas, ji niekada negrįždavo iš parduotuvės be bilieto. Nupirkdavo visiems. Net buvo atidėti pinigėliai bilietams. Be to, ji niekada neišmesdavo senų bilietų. Kadaise suskaičiavome juos, rodos, buvo apie 4000 bilietų. Jai ir sekdavosi – buvo laimėjusi nemažą pinigų sumą“, – prisimena moteris.

Deivis ir Renata savo pasirodymuose garsėja energija ir šiluma, tad „Teleloto“ studijoje būtinai atsižvelgs į žaidėjų nuotaiką ir stengsis ją dar labiau praskaidrinti.

„Sunku pasakyti, kaip viskas susidėlios, juk daug kas priklauso ir nuo žaidėjo. Arba jis mielas, malonus, simpatiškas, arba būna nekalbus. Kartais žiūrėdamas į laimėtoją galvoji: tokia sėkmė nusišypsojo, visa Lietuva tau pavydi, o tu toks paniuręs. Tad visiems žaidėjams palinkėsiu atvykti puikiai nusiteikusiems“, – šypsosi dainininkas.

Renata paantrina, jog kiekvienas žiūrovas nori, kad vedėjas būtų arčiau žmogaus, taip jie labiau atsipalaiduoja.

„Jokiu būdu negalima, kad būtų šaltas ir abejingas. Juk visa tai darome dėl žmonių, kad juos pritrauktume. Aš labai stengsiuosi sudominti žaidėjus, kad taptume artimesni“, – pažada moteris.

Deivis ir Renata dažniausiai dirba savaitgaliais, tad ilsėtis tenka darbo dienomis, o sekmadieniais, jei tik leidžia orai ir nėra koncertų, visuomet patraukia į sodybą.

„Jei esame sodyboje, būtinai ryte kepame blynus. O dabar bus tradicija kas trečią sekmadienį leisti „Teleloto“ studijoje“, – sako ji.

Televizijoje patirties Deivis turi į valias, savo jėgomis pasitiki, tačiau loterijos vesti jam dar neteko. Šiuo metu tam abu su Renata atidžiai ruošiasi – stebi visas „Teleloto“ laidas, kolegų darbą ir tikisi žmonėms dovanoti geriausią žaidimą.

„Džiugina tai, kad nors filmavimo diena ir sutampa su transliacijos diena, nėra tiesioginės transliacijos, tad gali kažkiek pasitaisyti, jeigu suklysti. Norisi viską padaryti smagiai, energingai. Man tai svarbiausia.

Manau, kad iki šios minutės geresnio vedėjo nei Sigutis Jačėnas nebuvo ir kažin ar bus. Jis tikrai fantastiškai tai darė. Buvo justi ir šiluma, ir gėris, ir sirgo už žaidžiantį žmogų“, – linksmai nusiteikęs kalba D.Norvilas ir patikina apsvarstysiantis galimybę sušukti legendinį S.Jačėno šūkį „Skambutis!“.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su „Perlas Network“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.