Savaitės blykstėse – Lietuvoje įstrigęs Žilvinas Grigaitis ir Monikos Marijos ambicijos užsienyje

„Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ kaskart apžvelgia ryškiausius pramogų pasaulio įvykius. Kas gi labiausiai skaitytojus domino praėjusią savaitę?

 Savaitės blykstės.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Savaitės blykstės.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Ž.Grigaitis ir jo kūriniai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Ž.Grigaitis ir jo kūriniai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Ž.Grigaitis ir jo kūriniai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Ž.Grigaitis ir jo kūriniai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Ingrida Martinkėnaitė su vyru Mindaugu.<br> Soc. tinklų nuotr.
 Ingrida Martinkėnaitė su vyru Mindaugu.<br> Soc. tinklų nuotr.
 Monika Marija.<br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija.<br>LR archyvo nuotr.
 Romas Zakarevičius ir Evalda Šiškauskienė.<br>LR archyvo nuotr.
 Romas Zakarevičius ir Evalda Šiškauskienė.<br>LR archyvo nuotr.
 Donatas Montvydas.<br> Soc. tinklų nuotr.
 Donatas Montvydas.<br> Soc. tinklų nuotr.
 N.Bunkė.<br>LR archyvo nuotr.
 N.Bunkė.<br>LR archyvo nuotr.
 Ž.Tratas.<br>LR archyvo nuotr.
 Ž.Tratas.<br>LR archyvo nuotr.
 V.Jakučinskaitė.<br> Soc. tinklų nuotr.
 V.Jakučinskaitė.<br> Soc. tinklų nuotr.
 V.Jakučinskaitė.<br> Soc. tinklų nuotr.
 V.Jakučinskaitė.<br> Soc. tinklų nuotr.
 M.Vžesniauskaitė ir J.Caudwellas.<br> Soc. tinklų nuotr.
 M.Vžesniauskaitė ir J.Caudwellas.<br> Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Nov 22, 2020, 3:27 PM

Australijos elitui skirti kūriniai liko Lietuvoje

Šiuo metu verslininkas ir papuošalų kūrėjas Žilvinas Grigaitis (50 m.) dienas turėtų leisti saulėtojoje Australijoje, tačiau liko įkalintas Lietuvoje dėl siaučiančio koronaviruso.

Čia įstrigo ir jo sukurtos rankų darbo segės, dar prieš pusmetį turėjusios iškeliauti į Melburną.

„Jos buvo skirtos prabangiausių pasaulio žirgų lenktynių atidarymui – planavau ne tik segėti jas pats, bet ir jomis papuošti dvi Australijos aukštuomenės garsenybes – per realybės šou išgarsėjusią verslininkų porą – Christą ir Charlesą Billichus.

Pandemija uždarė Australijos sienas, lenktynės vyko be žiūrovų, todėl ir segės liko Lietuvoje“, – sakė išskirtinių papuošalų kūrėjas ir pasidžiaugė, kad tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje segėmis vis dažniau puošiasi ne tik moterys, bet ir vyrai.

Prisiminė vestuves saloje

Dainininkė Ingrida Martinkėnaitė (42 m.) su vyru advokatu Mindaugu Urbonu (44 m.) aukso žiedus sumainė lygiai prieš ketverius metus. Tuoktuvės įvyko saulėtame Gili Travangano salos Indonezijoje paplūdimyje.

„Tai buvo šventė dviem: paplūdimys, graži gamta, geras oras, todėl mudu kelias dienas praleidome tik dviese. Tai buvo superinė diena. Norėtųsi ir dabar į ją grįžti“, – sukaktuvių dieną prisiminė atlikėja. Anot jos, šiemet vestuvių metinių su vyru nešventė, tačiau kitąmet planuoja įspūdingą šventę toje pačioje saloje. Tik jau su artimaisiais.

Per karantiną kibs į mokslus

Kalbų apie neseniai įvykusią santuoką su atlikėju Dovydu Laukiu (28 m.) nei patvirtinanti, nei paneigianti, tačiau jo pavardę neseniai priėmusi dainininkė Monika Marija (22 m.) nutarė kibti į mokslus Jungtinių Valstijų muzikos kolegijoje.

„Kai prasidėjo antrasis karantinas, pagalvojau, kad pakaks atostogauti – metas imtis naujų veiksmų! Taip suradau nuostabų dalyką.

Nuo šiol esu oficiali Berklee koledžo Bostone studentė. Radau specialybę, kurią galima įgyti tiesiog internetu. Viskas turėtų trukti apie pusmetį.

Žinoma, ir naujoji mano specialybė susijusi su muzika“, – džiaugėsi atlikėja ir pridūrė, jog internetu mokysis gitaros pradmenų, muzikos prodiusavimo bei dainų tekstų rašymo.

Sulaukė dar vieno svarbaus įvertinimo

Aštuntą kartą surengta Lietuvos gastronomijos savaitė baigėsi apdovanojimų dalybomis. Daugiausia lankytojų simpatijų šiemet sulaukė sostinės Senamiestyje įsikūręs restoranas „Stikliai“, vadovaujamas virtuvės šefo Ryčio Kairio.

Festivalyje dalyvavo 47 šalies restoranai, atvėrę duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas bei virtuvės šefų meistrystę.

„Labiausiai vertiname tai, kad balsus už favoritą atiduoda ne komisija, o patys lankytojai. Juk būna tokių rinkimų, kurių komisijas sudaro supratimo apie maistą neturintys žmonės, tiesiog norintys pasireikšti.

O žmonės balsuoja, palieka atsiliepimus nuoširdžiai – pagal tai ir buvo išrinktas geriausias restoranas.

Šį kartą laimėjome mes – dėl atsidavimo darbui, nuoširdžių pastangų ir bendradarbiavimo su virtuvės šefu iš Prancūzijos Jeanu François Rouquette’u“, – įvertinimu džiaugėsi „Stiklių“ bendraturtis Romas Zakarevičius (75 m.), kuriam žvaigždę įteikė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė (62 m.).

Dar vienas atvejis

Aktoriui Žilvinui Tratui (31 m.) teko pristabdyti darbus – jam patvirtintas COVID-19. Pasak vyro, teigiamas viruso testo rezultatas jam buvo netikėtas. „Nežinau, kur galėjau užsikrėsti, – artimo kontakto su sergančiu lyg ir neturėjau“, – nuogąstavo jis. Pasitikrinti, ar neserga, aktorius turėjo prieš režisieriaus Raimundo Banionio serialo filmavimą Rygoje. Į aikštelę Ž.Tratas taip ir neišėjo dirbti.

Parodė jaunystės šukuoseną

Dainininkas Donatas Montvydas (33 m.) jau seniai garsėja itin originaliu įvaizdžiu. Pasirodo, polinkis į ekstravagantišką stilių jį lydėjo visada. Vyras gerbėjams parodė savo jaunystės šukuoseną. „Opa... tai aš ir mano kruopščiai susuktas ežiukas ant galvos. Ar pameni, kai tau buvo 17?!“ – gerbėjų juokais klausė dainininkas.

Rado išeitį

Dainininkė Natalija Bunkė (37 m.) prisipažino, jog dėl pandemijos jai teko atidėti pradėtas planuoti vestuves ir gerokai pasukti galvą dėl naujo pajamų šaltinio.

„Visi mano verslai atsirasdavo tada, kai man būdavo sunkiausias gyvenimo periodas. Dabar, kai situacija visame pasaulyje nenuspėjama, kai nežinai, kada vėl galėsi rengti savo koncertus, atsirado ir mano elektroninė namų dekoro parduotuvė“, – prisipažino N.Bunkė.

Ligas baido nerdama į šaltą vandenį

Dizainerė Viktorija Jakučinskaitė (39 m.) antrąjį karantiną pasitiko su trenksmu. Sveiką gyvenimo būdą propaguojanti moteris vėlyvą rudenį nutarė išbandyti... maudynes ežere!

„Kovą, kai tik prasidėjo karantinas, kasdien eidavau į mišką. Su šuneliu nueidavome po 5–10 kilometrų. Esu įpratusi sportuoti tris kartus per savaitę. Viskam užsidarius vis ieškojau alternatyvų, matydavau kitus besimaudančius ir jiems slapta pavydėjau. Supratau, kad atėjo ir mano laikas“, – šypsojosi ji.

Kasdien vėstant orams mados kūrėja nėra tikra, ar naujasis pomėgis neišblės ir ežerui apsitraukus ledu, nors maudynes ji norėtų pratęsti kuo ilgiau, nes jos suteikia energijos, stiprina imunitetą.

„Nemėgstu bėgioti, tad prieš šokdama į vandenį nueinu bent keletą kilometrų. Maudausi su drauge ir vyru – taip drąsiau. Deja, vaikų šiam nuotykiui niekaip neįkalbu“, – sakė moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.