Su 8 mėnesių dukra kalėdinėje fotosesijoje įsiamžinusi I. Martinkėnaitė papasakojo, kaip sutiks šventes

Karantinas, pandemija, klastingas virusas, gerokai sumažėjusios pajamos ir nežinomybė dėl rytojaus – tokiomis nuotaikomis šiais metais ne vienas pasitiks didžiąsias metų šventes. Tačiau žinomi žmonės neslepia – pandemija atnešė ir nuostabų dalyką: pagaliau į jų namus atėjo šeimos Kalėdos! Juk daugelis jų šias šventes pasitikdavo darbuose, o prie bendro stalo su artimaisiais sėsdavo vos kelioms valandoms. Kitokios Kalėdos ir kitokios dovanos – daugeliui šiais metais bus svarbiausia buvimas drauge ir buvimas sveikiems.

 Ingrida su vyru šventinę nuotaiką namuose kurs ir dėl vaikų, kad dukrelėms būtų smagu, kad pajustų išskirtinę Kalėdų dvasią.<br>  „Jkurbatova photo“ nuotr.
 Ingrida su vyru šventinę nuotaiką namuose kurs ir dėl vaikų, kad dukrelėms būtų smagu, kad pajustų išskirtinę Kalėdų dvasią.<br>  „Jkurbatova photo“ nuotr.
 Ingrida Martinkėnaitė su dukrele.<br> „Jkurbatova photo“ nuotr.
 Ingrida Martinkėnaitė su dukrele.<br> „Jkurbatova photo“ nuotr.
Ingrida su vyru šventinę nuotaiką namuose kurs ir dėl vaikų, kad dukrelėms būtų smagu, kad pajustų išskirtinę Kalėdų dvasią.<br> „Jkurbatova photo“ nuotr.
Ingrida su vyru šventinę nuotaiką namuose kurs ir dėl vaikų, kad dukrelėms būtų smagu, kad pajustų išskirtinę Kalėdų dvasią.<br> „Jkurbatova photo“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-12-02 12:45

Dainininkė Ingrida Martinkėnaitė (42 m.) atvira – šiais metais Kalėdos jų namuose bus kitokios ir kiek liūdnesnės. Ir nors jų su vyru Mindaugu (44 m.) namuose krykštauja mažoji dukrelė Eva (8 mėn.), o šventinę nuotaiką kartu praskaidrins ir paauglė Marija (13 m.), moteris didžiąsias šių metų žiemos šventes pasitiks su ilgesiu.

„Man Kalėdos – visuomet didelė šeimos ir būrio giminaičių šventė, mano mamos ruošti patiekalai. Dalydavome dovanas, visi pasiilgę – gyvenimas virte virdavo...

Negana to, gruodis visada būdavo toks, kad vos spėdavau suktis. Teatrai ir koncertai, mūsų pačių pasirodymai – kasdien vis kitos scenos ir kiti žmonės, kitos puikios emocijos. Šiais metais to nebus. Tiesa, nebuvo to ir pernai – tuomet laukiausi ir daugelio koncertų buvau atsisakiusi, tad buvo kone šių metų repeticija, tik kiek mažesni šventiniai praradimai“, – pasakojo Ingrida.

Fotografuojama Kalėdų fotosesijai su mažąja dukrele Eva moteris džiaugėsi, kad pagaliau gavo progą pasipuošti, jai buvo padarytas ir profesionalus makiažas, šukuosena, kurie ankstesniais metais buvo tapę gruodžio mėnesio kasdienybe. Ingrida juokėsi, kad net buvo gaila visą grožį plautis, o puošnią suknelę vėl kabinti į spintą.

„Kita vertus, kai namuose yra kūdikis, šventė vis tiek ramesnė. Dėl siautėjančios pandemijos kursime šventę savo šeimoje, keturiese. Patirties jau turime – ir Velykas atšventėme bendraudami nuotoliniu būdu. Jas prisiminus iki šiol širdis suvirpa“, – kalbėjo Ingrida.

Gruodį šeima anksti Kalėdoms puošia namus, be to, šį mėnesį švenčia ir vyresnėlės Marijos, ir vyro Mindaugo gimtadienius.

„Stengsimės dėl vaikų, kad dukrelėms namuose būtų smagu, kad pajustų išskirtinę šventinę nuotaiką, Kalėdų dvasią. Marijai tai ypač sunku, ji labai bendraujanti, pasiilgo draugų.

Galbūt šiais metais sugalvosime ir naujų Kalėdų tradicijų, pavyzdžiui, eisime į mišką ir nešime žvėreliams ėdesio. Marija jau didelė, o Evutė auga, su ja vėl turime progą patys grįžti į vaikystę ir ja džiaugtis, ploti katučių, šokti ir dainuoti. Tikiu, kad mano mama vis tiek ras būdų mums pristatyti savo gamintų gėrybių, – ji pati daro viską, pradedant kūčiukais, kisieliumi ir aguonų pienu Kūčioms, baigiant įdaryta antimi Kalėdų pietums“, – pasakojo atlikėja.

Rūpintis dovanomis Ingrida taip pat ketina anksčiau, nei buvo pratusi. Moteris juokėsi, kad kartais dovanas artimiesiems pirkdavo sausio mėnesį, mat tik tada po gruodžio maratono turėdavo tam daugiau laiko.

„Dabar apskritai laikai pasikeitė, tapo madinga nebekaupti, rinkti tvarias dovanas. Man ši mada labai prie širdies, stengsiuosi pasirūpinti būtent tokiomis, o ne nereikalingais niekučiais ar suvenyrais.

Dovana, mano nuomone, turi būti reikalinga, praktiška ir naudinga, tarnauti ne vienus metus.

Tėvams, manau, patiktų vitaminai. Noriu juos palepinti, o drabužių, papuošalų, laikrodžių ir turi, ir nenešioja, nes nėra kur puoštis.

Namams, jaukumui, tam, ką naudosime, – dabar laikas tokioms dovanoms.

Dovanas tikrai pirksiu internetu, per Juodojo penktadienio išpardavimą, neisiu net į prekybos centrus. Vyresnėlei padovanosime kosmetikos krepšelį, nes jai tai jau darosi aktualu.

Ir ramiai visi keturi lauksime lėtų Kalėdų su sniegu, tikėdamiesi, kad kitos Kalėdos jau džiugins visais įprastais malonumais!“ – geros nuotaikos neslėpė dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.