Netrukus tėvu tapsiantis D.Praspaliauskas atviravo: „Patyliukais, dėl savo šeimos ir netrukus pasaulį išvysiančio kūdikio savanaudiškai džiaugiuosi esama situacija.
Arba įžvelgiu gėrį ten, kur jo tarsi nėra. Karantinas man pirmą kartą leis Kalėdas sutikti su Rasa, būti šalia, kai reikės vykti susitikti su vaikeliu.
Jei tuo metu dirbčiau, matyt, vėliau kaltinčiau save, kad laiku nebuvau, kad iki galo nepasiruošiau, ko nors neperskaičiau.
Dabar pasiruošiu ir būsiu ta palaikymo komanda, kurios reikia mylimajai, būsiu šeimos vyras ir tuo tikrai džiaugiuosi. Jei nutiks taip, kad Kūčių vakarienę valgysime ligoninėje pasitikdami savo kūdikį, irgi nebus blogai.“
Vyras juokėsi, kad stalą 20-iai žmonių šiais metais pakeis stalas dviem – su artimaisiais pora jau susitiko, įteikė jiems šventines dovanas, o šventes pasitiks dviese. Pora tikisi jaukiai susėsti prie stalo, pasimėgauti Deivydo su meile gaminta vakariene.
Vyras neslėpė ankstesniais metais kiekvieną šventinį vakarą sutikdavęs restorane – čia būdavo pilna šventiškai pavakarieniauti nusiteikusių žmonių, o virtuvėje šefas sukosi kaip voverė rate.
Pirmoji karantino banga pavasarį, pasak Deivydo, juos jau šiek tiek pamokė, ko galima tikėtis, todėl rudens karantiną restorano darbuotojai pasitiko su mažiau nežinomybės ir baimės.
„Taip, restoranas nedirba, svečių kol kas nepriimame, bet juos vis tiek stengiamės skaniai pamaitinti. Džiaugiamės kiekvienu klientu, kuris užsuka pasiimti mūsų patiekalų savo stalui.
Vis prisimename vasarą, kai šiek tiek atsigavome ir džiaugėmės vėl galėdami matyti žmones prie savo stalų.
Dalis kolektyvo susirado kitus darbus, dalis liko su manimi – dirbame ir stengiamės nepasiduoti liūdesiui, kurio, žinoma, šiek tiek jaučiame“, – pasakojo Deivydas.
Ikikalėdiniu laikotarpiu jis su darbuotojais klientus ketina nustebinti ir įdomiais kalėdiniais rinkiniais, kuriuos įsigiję galės ne tik dovanoti, bet ir dėti ant šventinio stalo.
Dovanas artimiesiems Deivydas visada ruošia pats ir gerokai iš anksto. Tai – jų pačių gamybos gėrybės.
„Į prekybos centrus dovanų jau seniai nebėgu – jau turime suruošę prieskonių mišinius, paskanintą druską, svarainių džemą“, – pasakojo virtuvės virtuozas.