Paskutinius gyvenimo mėnesius K. Lagerfeldas praleido kančiose: ant nugaros nešiojo sargybinis

Dizaineris Karlas Lagerfeldas (1933–2019) ketverius metus kentė nuo prostatos vėžio. Dabar jo draugas ir ištikimas bendrakeleivis prabilo apie ilgą Vokietijos mados kūrėjo kančių kelią. Be mados grando gydytojų, Sebastienas Jondeau (45 m.) buvo vienintelis žmogus, žinojęs apie jo sunkią kovą su klastinga vėžio forma.

 K.Lagerfeldas.<br> REUTERS/ Scanpix nuotr.
 K.Lagerfeldas.<br> REUTERS/ Scanpix nuotr.
 Sebastienas Jondeau (dešinėje).<br> AFP/ Scanpix nuotr.
 Sebastienas Jondeau (dešinėje).<br> AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 20, 2021, 1:56 PM, atnaujinta Apr 21, 2021, 3:23 PM

Mados karaliaus mūza apie K.Lagerfeldo sveikatos bėdas rašo biografinėje knygoje „Kaip laikaisi, mielasis Karlai?“. Pavadinimas – tai trumpoji žinutė, kurią jo asmens sargybinis ir ištikimas bendražygis S.Jondeau pasiuntė dizaineriui jo baisios diagnozės dieną. Kaip ir kasdien daugelį metų.

Po 2015-ųjų Kanų kino festivalio buvęs boksininkas S.Jondeau sulaukė skambučio iš savo darbdavio K.Lagerfeldo, kurio saugumu rūpinosi daugiau nei du dešimtmečius. Šis sakė, jog yra Sen Tropeze, viloje su savo mylima kate Choupette ir jaučiasi prastai. Kadangi mados karalius neturėjo šeimos gydytojo ir norėjo likti anonimiškas, S.Jondeau savo vardu nusiuntė kraujo mėginį į laboratoriją. Paaiškėjo, kad padidėjusi vadinamoji PSA – prostatos specifinio antigeno vertė.

K.Lagerfeldo mūza kreipėsi į urologijos specialistą Claude’ą Abbou. Jis mados dizaineriui nustatė prostatos vėžį. 2018-ųjų vasarą liga ėmė progresuoti.

„Karlo kaklas pradėjo tinti ir dėl to jis pradėjo nešioti patogesnius vilnonius švarkus“, – sakė S.Jondeau.

Po kelių mėnesių skausmai buvo tokie stiprūs, kad K.Lagerfeldas nebegalėjo vaikščioti ir jį ant nugaros nešiojo S.Jondeau.

„Plaučiuose kaupėsi vanduo, pasunkėjo Karlo kvėpavimas. Jis buvo toks silpnas, kad pirmą kartą nedalyvavo „Chanel“ aukštosios mados kolekcijos pristatyme“, – prisiminė S.Jondeau.

Apie savo ligą K.Lagerfeldas nekalbėjo, daugiausia – apie savo darbą ir mylimą katę. Ir apie tai, kad iš jo sukauptų pinigų jokios naudos.

„Nors galiu turėti tris „Rolls-Royce“, stingstu čia, šaltoje ligoninės palatoje“, – tai vienas paskutinių mados karaliaus K.Lagerfeldo sakinių, įstrigusių į atmintį Sebastienui.

Parengė: Ona Kacėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.