2021-ųjų „Mis Visata“ išrinkta 26-erių meksikietė Andrea Meza

„Mis Meksika“ sekmadienį pelnė „Mis Visatos“ karūną per šį grožio konkursą Floridoje, kurio metu jos varžovė iš Mianmaro per jai skirtą laiką ant scenos pasistengė atkreipti pasaulio dėmesį į kruviną karinį perversmą jos šalyje.

Andrea Meza.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Andrea Meza.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2021, 2:08 PM

Sekmadienį vakare vykęs konkursas sugrįžo į televiziją po to, kai 2020-aisiais pirmą kartą per šio renginio istoriją buvo atšauktas dėl koronaviruso pandemijos.

Per prašmatnų televizinį renginį, kurį vedė amerikiečių aktorius Mario Lopezas ir televizijos laidų vedėja Olivia Culpo, 26 metų Andrea Meza įveikė finalininkes iš Brazilijos ir Peru.

Buvusios „Mis Visata“ dalyvės Cheslie Kryst, Paulina Vega ir Demi-Leigh Tebow, laimėjusi šį titulą 2017-aisiais, komentavo merginų pasirodymus, o nugalėtoją išrinko aštuonių moterų komisija.

Tviskančia raudona vakarine suknele pasipuošusi A.Meza, paskelbta konkurso nugalėtoja, su džiaugsmo ašaromis akyse perėjo podiumu, o tada nuskubėjo prie kitų dalyvių ir su jomis apsikabino.

Per 69-ąjį „Mis Visata“ konkursą, vykusį Holivudo „Hard Rock Hotel & Casino“ Floridoje, A.Meza įveikė daugiau kaip 70 varžovių iš viso pasaulio.

Prieš konkurso finalą „Mis Mianmaras“ Thuzar Wint Lwin, patekusi tarp 21-os į finalą atrinktos gražuolės, pasinaudojo jai skirtu laiku, kad atkreiptų tarptautinės bendrijos dėmesį į perversmą jos šalyje.

„Mūsų žmonės kasdien miršta ir yra šaudomi kariškių“, – sakė ji savo prisistatymo vaizdo įraše, kuriame buvo rodomos nuotraukos iš protestų, kuriuose dalyvavo Thuzar Wint Lwin.

„Dėl to norėčiau paraginti kiekvieną garsiai pasisakyti apie Mianmarą“, – kalbėjo ji.

Thuzar Wint Lwin taip pat pelnė apdovanojimą už geriausią tautinį kostiumą. Ketvirtadienį per šį grožio konkurso etapą „Mis Mianmaras“, pasipuošusi puošnia birmiečių nacionalinio kostiumo interpretacija, ant scenos pasirodė iškėlusi plakatą su užrašu „Melskitės už Mianmarą“.

Mianmarą neramumai purto nuo vasario 1 dienos, kai kariuomenė nušalino civilinę šalies lyderę Aung San Suu Kyi.

Saugumo pajėgoms malšinant protestus žuvo beveik 800 žmonių, dar apie 4 tūkst. atsidūrė už grotų, rodo padėtį šalyje stebinčios vienos vietos grupės duomenys.

„Mis Singapūras“ Bernadette Belle Ong, nepatekusi tarp 21-os finalininkės, taip pat pasinaudojo grožio konkurso scena politiniam pareiškimui padaryti.

Raudona žėrinčia glaustine ir priderintais aptemtais ilgaauliais pasipuošusi gražuolė ant podiumo pasirodė su Singapūro vėliavos spalvų ilga skraiste su rankovėmis. Jai apsisukus ir pradėjus eiti gilyn į sceną, ant skraistės pasimatė užrašas „Stop neapykantai azijiečiams“.

„Kas tai per platforma, jei negaliu ja pasinaudoti, kad pasiųsčiau tvirtą pasipriešinimo išankstiniam nusistatymui ir smurtui žinią?“ – rašė ji socialiniame tinkle „Instagram“, paskelbusi nuotraukų, kuriose ji matoma su šiuo kostiumu.

Per pastaruosius metus ypač Jungtinėse Valstijose padaugėjo prieš azijiečius nukreiptų smurtinių išpuolių. Aktyvistai dėl to kaltino buvusio šalies prezidento Donaldo Trumpo retoriką, ypač jo kalbas apie „kinišką virusą“ – taip jis vadino COVID-19 sukėlėją.

Anksčiau šis grožio konkursas nekart sulaukė kritikos dėl dalyvių sudaiktinimo, todėl pastaraisiais metais jo organizatoriai stengiasi daugiau dėmesio skirti moterų įgalinimui ir aktyvizmui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.