Restorano atidaryme su vyru E. Eidėjumi pasirodžiusi N. Bunkė prakalbo apie įtemptą laikotarpį

Sostinėje duris atvėrė išskirtinio stiliaus ir ryškiausių meksikietiškų skonių restoranas „El Gato Negro“. Restorano įkūrėjai Eglė ir Kazimieras Grišiai į uždarą atidarymo vakarą sukvietė artimiausius šeimos narius ir bičiulius, tarp jų ir garsiausi šalies nuomonės formuotojai, kurie negailėjo komplimentų virtuvės šefams.

 Jonas Nainys ir Simona Nainė, Natalija Bunkė ir Edgaras Eidėjus, Lukas Gricius ir Naglis Bierancas.<br> LR koliažas.
 Jonas Nainys ir Simona Nainė, Natalija Bunkė ir Edgaras Eidėjus, Lukas Gricius ir Naglis Bierancas.<br> LR koliažas.
Natalija Bunkė ir Edgaras Eidėjus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Natalija Bunkė ir Edgaras Eidėjus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Natalija Bunkė ir Edgaras Eidėjus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Natalija Bunkė ir Edgaras Eidėjus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Natalija Bunkė.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Natalija Bunkė.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Lukas Gricius ir Naglis Bierancas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Lukas Gricius ir Naglis Bierancas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vakaro akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vakaro akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Jonas ir Simona Nainiai.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Jonas ir Simona Nainiai.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vakaro akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vakaro akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vakaro akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vakaro akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vilniuje duris atvėrė naujas restoranas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vilniuje duris atvėrė naujas restoranas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vilniuje duris atvėrė naujas restoranas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vilniuje duris atvėrė naujas restoranas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vilniuje duris atvėrė naujas restoranas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vilniuje duris atvėrė naujas restoranas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vilniuje duris atvėrė naujas restoranas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vilniuje duris atvėrė naujas restoranas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vilniuje duris atvėrė naujas restoranas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vilniuje duris atvėrė naujas restoranas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vilniuje duris atvėrė naujas restoranas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Vilniuje duris atvėrė naujas restoranas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Virtuvės šefai.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Virtuvės šefai.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Susirinkusieji ragavo meksikietiškus patiekalus.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (37)

Lrytas.lt

Oct 25, 2021, 2:29 PM, atnaujinta Oct 25, 2021, 2:40 PM

„Pastaruoju metu mano dienotvarkė labai įtempta: krūvos darbų, koncertų, artėja šventinis laikotarpis, tad šis jaukus vakaras buvo tikra atgaiva sielai ir be abejonės – skonio receptoriams. Aš vertinu gerą, skanų ir svarbiausia kokybišką maistą. Su draugais degustavome daugybę nuostabių patiekalų, kiekvienas privalo juos paragauti, nes čia yra taip gerai...

Labai jaučiasi, kad viskas gaminama ne tik labai profesionaliai, bet su ištikima meile atėjusiems svečiams. Gaivūs kokteiliai ir išskirtiniai patiekalai akimirksniu nukelia į spalvingąją Meksiką ir eilinis vakaras iškart tampa jaukia švente tarp artimiausių“, – įspūdžiais dalinasi dainininkė Natalija Bunkė.

Drauge su N. Bunke meksikietišką virtuvę vertino jos sutuoktinis Edgaras Eidėjus, Simona ir Jonas Nainiai bei Naglimantas Bierancas su Luku Griciumi. Garsiausi nuomonės formuotojai dalinosi savo rekomendacijomis su sekėjais ir vienbalsiai sakė, kad į šią vietą sugrįš dar ne kartą.

Restorano įkūrėjai atviri – tai vieta, kur kiekvienas atvykęs svečias pasijunta lyg užsukęs pas artimą bičiulį į namus Meksikoje:

„Mes kiekvieną svečią sutinkame kaip seniai matytą bičiulį, net negalime jo pavadinti klientu. Visi lankytojai – mūsų bičiuliai, kuriems stengiamės suteikti pačią jaukiausią atmosferą ir nuotaiką. Labai nenorėjome, kad mūsų restoranas taptų modernia šalta vieta su meksikietiškais akcentais ir brangiai atrodančiais indais. Dėl to stengėmės visą aplinką sukurti kuo autentiškiau ir artimiau tikrajai Meksikai. Dėl to visi dekoro elementai, indai buvo specialiai ieškomi ir vežami iš užsienio.“

Vienas iš virtuvės šefų – Vitalis Čižauskas – neabejingas savo profesijai ir tam, kad restorano meniu būtų kuo autentiškesnis, pusmetį praleido Meksikoje:

„Ten teko susidurti su tikra autentika, jaučiame didžiulę pagarbą šiai virtuvei, tad norėjosi kuo daugiau pasisemti jų tradicijų, maisto, prieskonių subtilybių ir vingrybių, gaminti pagal tikrą receptūrą, jos nekeičiant ir nemodernizuojant. Meksikoje yra daugybė regionų, visuose – skirtingi patiekalai ir sudėtis. Mes atsirinkome pačius populiariausius skirtingų regionų receptus ir sudėjome į mūsų meniu, kad kiekvienas svečias liktų patenkintas ir nustebintas. Mes viską vežamės iš Meksikos, jų prieskonius, produktus. Nieko neperkame pagaminto, visus padažus, majonezus, gaminame tik patys, tam kad skoniai būtų kuo tikresni ir ryškesni.“

Restorano pavadinimas gimė neatsitiktinai. Meksikoje gyvuoja viena didžiausių ir svarbiausių šaliai legendų – senovės gentys tikėdavo stebuklinga juodojo katino galia, juos dažnai aukodavo tam, kad būtų nutiestas tiltas į kitą, mistinį pasaulį iš kurio galima buvo semtis nežemiškų dalykų.

Dabar visoje Meksikoje labai gerbiama lapkričio 2-oji, visų mirusių diena ir vos gyvūnų prieglaudoje atsiradus juodam katinui meksikiečiai stengiasi jį priglausti ir apsaugoti, o šis mainais atneša sėkmę į namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?