Sužadėtuvių žiedų tendencijos: nuo ko pradėti paiešką ir kiek išleisti?

Didžiosios žiemos šventės sužadėtuvėmis niekuo nenusileidžia Šv. Valentino dienai ar vasaros metui, kuomet vyrai mylimosioms dažnai pasiperša kelionių metu. Regis, dauguma būsimų jaunikių kruopščiai apgalvoja kiekvieną juvelyrinio dirbinio detalę, bet pasitaiko ir nežinančių, ko nori. Štai, kelios naujausios sužadėtuvių žiedų tendencijos ir patarimai, padėsiantys nepasimesti, renkantis svarbų papuošalą.

Ekspertas patarė, kaip išrinkti sužadėtuvių žiedą.<br> V.Aglinsko nuotr.
Ekspertas patarė, kaip išrinkti sužadėtuvių žiedą.<br> V.Aglinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2021, 4:35 PM

O koks gi dydis?

Nors ruošiantis kurti šeimą neabejotinai svarbiausia meilė ir tarpusavio pagarba, mylimus žmones smagu nudžiuginti ir dovanomis. Turbūt daugelis vyrų sutiks, jog sužadėtuvių žiedo pirkimas nemenkai verčia pasukti galvą, kokį juvelyrinį dirbinį išrinkti, kad širdies draugė liktų nuoširdžiai laiminga. O štai Kalėdos ir Naujieji metai vis dažniau tampa puikia proga paprašyti savo išrinktosios rankos. Vieni jautrią akimirką pasilieka tik sau, o kiti pasiperša prie šventinio stalo, stebint gausiam giminių būriui.

„Vyrai vis labiau ir labiau ateina žinodami, kas turėtų patikti jų antrosioms pusėms. Didžiausią klausimą neretai kelia žiedo dydis, todėl geriausia jį tiksliai žinoti. Tam į pagalbą pasitelkite mylimosios drauges, mamą, sesę, kurios ir padėtų išsiaiškinti, kokio dydžio žiedus nešioja būsima sužadėtinė. Arba atsinešti jos dėvimų žiedų pavyzdžių. Visgi dar neretai pasitaiko atvejų, kai pasipiršus žiedą tenka mažinti arba didinti, bet mes stengiamės kurti modelius, kurie nesunkiai koreguojami. Ir visai nesvarbu, ar kūrinį sudaro vienas iškilus akmuo, ar mažesnių akmenukų juostelė. Išeitį bandome atrasti, – pasakoja prieš dvidešimt šešerius metus šeimos įkurtas juvelyrines dirbtuves puoselėjantis Airidas Ulevičius.

Nepagaili ir dvidešimt tūkstančių eurų

Ir kitiems juvelyrikos salonams auksinius kūrinius gaminantis ir tiekiantis A.Ulevičius pastebi, kad populiariausi sužadėtuvių žiedai išlieka iš aukso, ir tik retsykiais pasitaiko vienas kitas žiedas iš kitų tauriųjų metalų: pavyzdžiui, platinos: „Vadinamieji raudono aukso žiedai, nors ir labai paklausūs, kūriniai iš balto aukso beveik neatsilieka – tikėtina, kad balto aukso sužadėtuvių žiedai netrukus ims viršų. Iš natūralių akmenų karaliauja briliantas. Dažniausiai vyrai perka jau pagamintus 0.10, 0.20 ar 0.30 karato brilianto žiedus vidutiniškai išleisdami apie tūkstantį eurų. O štai gamintiems pagal užsakymą žiedams nepagaili ir kur kas didesnės sumos. Penkių, septynių ar net dvidešimties tūkstančių eurų. Viskas – pagal vyro galimybes.“

Juvelyras priduria, kad kiti mielai renkasi ne briliantus, o safyrus, smaragdus ar rubinus, juoduosius deimantus. Ir neretai atkreipia dėmesį į natūralaus akmens savybes – koks labiausiai tinka pagal moters zodiako ženklą: smaragdas suaktyvina kūrybines idėjas, stimuliuoja pasitikėti savimi. Deimantas sustiprina apsaugines kūno savybes, suteikia saugumo jausmą ir prailgina gyvenimo trukmę. Šis akmuo pritraukia sėkmę ir padeda susidoroti su neigiamomis emocijomis. Safyras yra laikomas išminties akmeniu, skleidžiančiu ramybę, o štai rubinas – stiprybės ir galios simboliu.

Modernas ar klasika?

A.Ulevičius sako, jog renkant sužadėtuvių žiedą svarbu atkreipti dėmesį ir į moters gyvenimo būdą, stilių. Galbūt ji yra ne klasikos, o minimalizmo gerbėja. Juk vienos moterys dievina spalvas ir blizgesį, o kitos nemėgsta išsišokti, todėl renkasi kuklesnio modelio papuošalus.

„Populiariausi žiedai yra su viena įstatoma brilianto akute ir „Halo“ stiliaus žiedai, kuomet aplink natūralų akmenį inkrustuojami mažesni natūralus akmenukai. Vis dažniau pasirenkama tiesiog briliantų juostelė, kuri puikiai dera prie įprasto klasikinio vestuvinio žiedo. Tokie žiedai patogiausi, nes nekliūna ir yra lengvai nešiojami šaltuoju sezono metu po pirštinėmis“, – įžvalgomis dalinasi žinomas Kauno juvelyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.