Meghan Markle ir princas Harry mokesčių vengia pagal George'o Clooney gudrų planą

Sasekso kunigaikščiai Meghan Markle (40 m.) ir Harry (37 m.) neabejotinai priklauso superturtingųjų klubui. Tačiau vis tiek sugalvoja būdų, kaip išvengti didelių mokesčių.

Mokesčių taupymo sumetimais Sasekso kunigaikščiai Harry ir Meghan savo 12,7 mln. eurų vertės būstą įsigijo per patikėtinių valdomą įmonę ir tokiu būdu gali su palūkanomis susimažinti naštą Mokesčių inspekcijai.<br>Scanpix
Mokesčių taupymo sumetimais Sasekso kunigaikščiai Harry ir Meghan savo 12,7 mln. eurų vertės būstą įsigijo per patikėtinių valdomą įmonę ir tokiu būdu gali su palūkanomis susimažinti naštą Mokesčių inspekcijai.<br>Scanpix
Meghan Markle ir princas Harry.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Meghan Markle ir princas Harry.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 1, 2021, 7:45 PM

Pernai pavasarį atvykę į Kaliforniją (JAV) Sasekso kunigaikščiai buvo apipilti pinigais. Princas ir aktorė, kaip šmaikštauja žurnalistai, milijonus semia tarsi kastuvėliais.

Teigiama, kad bendrovės „Netflix“ (JAV) ir „Spotify“ (Švedija) porai už knygos, televizijos ir reklamų sutartis iki šiol yra sumokėję iki 90 mln. eurų. Be to, Sasekso kunigaikštienė planuoja net savo kosmetikos liniją.

Jos sutuoktinio Harry kelionių portalas „Travalyst“ užmezgė naudingą partnerystę su Silicio slėnio milžine „Google“.

Sasekso kunigaikščio 2019-aisiais įkurta bendrovė „Travalyst“ siekia padėti turistams pasirinkti mažiau aplinką teršiančias kelionių galimybes.

Dėl tokių sumų galima prarasti tvirtą pagrindą po kojomis. Gal tai jau atsitiko ir Sasekso kunigaikščiams?

Neseniai pora iš Los Andželo į Niujorką ir atgal skrido dešimties vietų „Dassault Falcon 2000“. Už skrydį 48 tūkst. eurų sumokėjo Santa Monikoje (Kalifornija) įsikūrusi kosmetikos bendrovė „Guthy-Renker“, kuriai priklauso šis lėktuvas.

Iš jo M.Markle išlipo vilkėdama 3900 eurų kainuojančią „Valentino“ mados namų suknelę. Per keturias Niujorke praleistas dienas Sasekso kunigaikštienė dėvėjo drabužius, kurių bendra vertė siekė 50 tūkst. eurų.

Rankose ji laikė „Lady D-Lite“, mados namų „Dior“ rankinę, kurią mėgo sutuoktinio motina velionė Velso princesė Diana. Rankinę, kurios kaina – 4200 eurų, puošia monograma DSSOS – „Duchess of Sussex“ – Sasekso kunigaikštienė.

Garsiąją porą kiaurą parą saugojo asmens sargybiniai, kurių darbas kainavo 12 tūkst. eurų. Sasekso kunigaikščių paslaugoms – automobiliai, kurie vežiojo į visus susitikimus, taip pat oro uostą.

Be asmens sargybinių, porą saugojo ir Niujorko policininkai.

Sasekso kunigaikščiai nakvojo prabangiame Niujorko viešbutyje „The Carlyle“. Apartamentų nakties kaina – 5300 eurų.

Sasekso kunigaikštienės riešą puošė apyrankė (2600 eurų), kurią sukūrė Holivudo žvaigždės Tobey Maguire’o, išgarsėjusio vaidmeniu filme „Žmogus-Voras“, tuo metu dar žmona Jennifer Meyer.

Prabangus laikrodis (19 500 eurų) ant rankos – princo Harry padovanotas iš jo motinos palikimo. Jį Velso princesė Diana su jos mėgstama „Cartier“ apyranke (5800 eurų) dar nešiojo ir 1997-aisiais, savo žūties metais, ji nuimama ir uždedama tik su specialiai tam skirtu atsuktuvu.

Ant Sasekso kunigaikštienės rankų buvo du žiedai. „Birks“ – su deimantais (3900 eurų), sutuoktuvių ir sužadėtuvių – 297 tūkst. eurų. Visų princo Harry žmonos rankų papuošalų vertė – 328 800 eurų.

Per keturias dienas Niujorke pora išleido maždaug 125 tūkst. eurų.

Paskui Sasekso kunigaikščiai aplankė „Global Citizen Live“ festivalį Niujorko centriniame parke, kur kartu su kitomis įžymybėmis protestavo prieš skurdą ir dėl klimato kaitos.

„Veidmainiškas elgesys“, – sakė buvęs Didžiosios Britanijos vidaus reikalų ministras Normanas Bakeris amerikiečių savaitiniam žurnalui „Newsweek“.

Kitokie tapo ir princo Harry prioritetai.

Praėjus keturioms dienoms po savo senelio princo Philipo (1921–2021) laidotuvių jis nenorėjo asmeniškai pasveikinti savo senelės Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II, šventusios 95-ąjį gimtadienį.

Anūkas išskubėjo į Los Andželą į susitikimą su amerikiečių milijardiere Wallis Annenberg (82 m.). Jis nori garsiąją filantropę įtraukti į savo labdaros fondą „Archewell“.

Po sandorių su „Netflix“, „Spotify“, „Google“ ir didžiausia pasaulio leidybos grupe „Penguin Random House“ Sasekso kunigaikštienė, kaip teigia Didžiosios Britanijos leidinys „The Sun“, planuoja pelningą sandorį su kosmetikos gamintoju „Guthy-Renker“.

Ji, lydima sutuoktinio Harry ir savo motinos Dorios Ragland (65 m.), susitiko su bendrovės „Guthy-Renker“ vadovu Billu Guthy (66 m.).

Jei bus susitarta dėl bendro darbo, Sasekso kunigaikštienė pasuks supermodelių Cindy Crawford (55 m.), Heidi Klum (48 m.) ir garsiosios atlikėjos, aktorės Jennifer Lopez (52 m.) pėdomis. Šios įžymybės turi nuosavas „Guthy-Renker“ kosmetikos linijas.

Toks sandoris Sasekso kunigaikštienei būtų ne tik pelningas, bet ją dar labiau išgarsintų JAV. Didžioji „Guthy-Renker“ kosmetikos produktų dalis parduodama per televiziją. Tai Meghan suteiktų galimybę pasiekti naujas tikslines grupes.

Bendrovė taip pat užsiima socialine veikla ir galėtų tapti didžiąja „Archewell“ fondo aukotoja.

Tarp Sasekso kunigaikščių labdaringos veiklos ir verslo nėra aiškių ribų. Jie laikosi daugelio Holivudo žvaigždžių požiūrio: daryk gera ir iš to uždirbk.

Labdaringa veikla didina populiarumą ir rinkos vertę – visu tuo galima pasinaudoti sudarant milijoninius sandorius.

Pavyzdys Sasekso kunigaikščiams – sutuoktiniai Clooney – Holivudo žvaigždė George’as (60 m.) ir žmogaus teisių advokatė Amal (43 m.). Jie kartu turi daugiau nei 350 mln. eurų turtą.

Žymioji pora patarė Meghan ir Harry savo bendroves perkelti į JAV mokesčių rojumi vadinamą Delavero valstiją.

Sutuoktiniai Clooney savo bendrovėms valdyti pasitelkia vieną agentūrą. Ji įsikūrusi vienos draudimo agentės namo, esančio Delavero valstijos Kamdeno mieste, kur gyvena 3484 gyventojai, rūsyje.

Tokiu būdu garsioji pora valdo savo vynininkystės ūkį Pietų Prancūzijoje ir 20 mln. eurų vertės privatų lėktuvą.

Kamdene Sasekso kunigaikščiai įregistravo savo labdaros fondą „Archewell“ ir daugelį bendrovių.

Rūpesčių dėl pinigų Sasekso kunigaikščiai tikrai neturi. Kovo mėnesį duodamas interviu JAV pokalbių žvaigždei Oprah Winfrey (67 m.) princas Harry skundėsi, kad tėvas princas Charlesas (72 m.) užsukęs „pinigų čiaupą“ ir jis nebegalėjo mokėti savo asmens sargybiniams.

Pirkdami vilą Montekite (Kalifornija) Sasekso kunigaikščiai praėjusiais metais turėjo imti kreditą, kurį grąžinti reikės iki 2050 m. Neįtikėtina, nepaisant jų didžiulių pajamų.

Mokesčių taupymo sumetimais Sasekso kunigaikščiai savo 12,7 mln. eurų vertės būstą įsigijo per patikėtinių valdomą įmonę ir tokiu būdu gali su palūkanomis susimažinti naštą Mokesčių inspekcijai.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.