Alaino Delono sūnaus išpažintis: apie tėvo smurtą, pasiryžimą eutanazijai ir mamos priklausomybę

Vyriausias aktoriaus Alaino Delono (87 m.) sūnus Anthony Delonas (57 m.) neseniai pristatė autobiografinę knygą „Tarp šuns ir vilko“. Vyras joje atvirai papasakojo apie tėvo smurtą, vaikystės traumas, motinos priklausomybę. Tačiau skandalingą knygos turinį užgožė joje paskelbta žinia – A.Delonas nori eutanazijos.

 Vyriausias aktoriaus Alaino Delono sūnus Anthony Delonas neseniai pristatė autobiografinę knygą „Tarp šuns ir vilko“.
 Vyriausias aktoriaus Alaino Delono sūnus Anthony Delonas neseniai pristatė autobiografinę knygą „Tarp šuns ir vilko“.
Anthony Delono knyga „Tarp šuns ir vilko“.
Anthony Delono knyga „Tarp šuns ir vilko“.
Alainas ir Nathalie Delonai dieną po jų vestuvių 1964-aisiais.
Alainas ir Nathalie Delonai dieną po jų vestuvių 1964-aisiais.
Alainas Delonas su vyriausiu sūnumi Anthony, neseniai parašiusiu knygą apie savo šeimą.
Alainas Delonas su vyriausiu sūnumi Anthony, neseniai parašiusiu knygą apie savo šeimą.
Alainas Delonas ir ilgametė jo draugė Romy Schneider, kurią jis paliko dėl Nathalie.
Alainas Delonas ir ilgametė jo draugė Romy Schneider, kurią jis paliko dėl Nathalie.
Alainas Fabienas Delonas
Alainas Fabienas Delonas
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 10:58 PM

Vienu gražiausių pasaulio vyrų vadintas aktorius anapilin nori išeiti pasirinkęs eutanaziją Šveicarijoje. Anthony knygoje rašo, kad tėvas paprašęs jam padėti dėl eutanazijos, ir jis sutiko būti šalia tėvo paskutinėmis jo gyvenimo minutėmis.

„Toks Alaino sprendimas buvo priimtas dėl jo buvusios žmonos ir mano mamos Nathalie Delon mirties. 2021-ųjų sausį ji mirė nuo kasos vėžio.

Ji norėjo, kad ją užmigdytų, bet jos norų niekas negalėjo patenkinti dėl Prancūzijos įstatymų.

Mano mama, kuri visą gyvenimą buvo laisva, norėjo mirti taip pat, kaip ir gyveno“, – rašo Anthony.

A.Delonas ilgą laikė palaikė eutanaziją ir siekė, kad Prancūzija šį įstatymą priimtų.

„Eutanazija yra logiškiausias ir natūraliausias dalykas. Mes turime teisę iš gyvenimo pasitraukti lengvai ir tyliai, be gyvybę palaikančių aparatų“, – praėjusiais metais pareiškė aktorius.

Eutanazija Alainui turėtų būti atlikta Šveicarijoje – 1999 m. jis gavo šios šalies pilietybę. 2019-aisiais po insulto jam buvo atlikta operacija, tačiau jis nevaldo pusės kūno.

„Senatvė yra baisi“, – yra sakęs jis.

Senatvės baisumą pastaruoju metu aktoriui pabrėžė ir sūnaus knygoje aprašyti šeimos nesutarimai. Nors Anthony sako, kad tėvui atleido, jų santykiai naujoje knygoje nupiešti ne pačiomis šviesiausiomis spalvomis.

Knygoje Anthony aprašo tėvo smurtą. Vienoje knygos dalyje jis prisiminė atostogas, kurias praleido su savo pusbroliais tėvo sodyboje, kai jam buvo maždaug 10 metų.

Valgant tėvas jį paragino elgtis gražiai ir valgyti su įrankiais, tačiau greitai prarado savitvardą.

„Staiga įniršęs jis pagriebė mano lėkštę ir išmetė per langą“, – rašo Anthony.

Berniukas buvo uždarytas savo kambaryje, ten tėvas jį aptalžė botagu.

„Aš net savo šunų nemuščiau šiuo botagu“, – teigė aktoriaus sūnus.

Anthony knygoje bando paaiškinti, kas galėjo lemti tokį tėvo elgesį.

„Vaikystėje jis buvo atstumtas tėvų, paliktas ir nemylimas“, – smurto šaknis įvardijo Anthony.

Jis taip pat prisiminė, jog būdamas 12 metų patikino tėvą, kad jei jį kada nors užpultų rykliai, jis nedvejodamas nertų, kad jį išgelbėtų.

„Nekalbėk nesąmonių, tam reikia drąsos“, – jam atsakė tėvas ir pasiūlė įrodyti savo drąsą vidury nakties apeinant ežerą netoli jų namo.

Verta paminėti, kad paauglystėje Anthony nebuvo šventuolis. Vos dvylikos pradėjo vagiliauti, o būdamas 17 metų ėmėsi stambesnių laimikių – vogė automobilius. Sako norėjęs gyventi be suvaržymų. Jis buvo nuteistas devyniems mėnesiams kalėjimo, bet praleido jame tik mėnesį. Tiesa, to pakako, jog suprastų, kad gali imtis geresnių darbų nei vagystės. Pradėjo odinių striukių gamybą ir jam visai neblogai sekėsi. Galiausiai pasekė tėvo pėdomis – ėmė filmuotis ir rašyti knygas.

Naujausioje knygoje Anthony atskleidžia, kad kai jam buvo 16 metų, jis norėjo grįžti gyventi pas motiną Nathalie (tėvai išsiskyrė, kai jam buvo ketveri). Tačiau apie tai pranešęs teisėjui sulaukė tėvo pykčio.

„Vos spėjau baigti sakinį, kai tėvas prišoko ir griebė man už gerklės, neleisdamas man kvėpuoti. Teisėjas atsistojo ir tik tarė: „Pone Delonai, ramiai, pažiūrėkime“, – pasakojo Anthony.

Vis dėlto grįžti gyventi pas motiną jam pavyko.

Tačiau ir su motina buvo ne pyragai. Ji septintajame dešimtmetyje turėjo priklausomybę nuo narkotikų.

„Norėjau išgelbėti mamą nuo narkotikų, bet tuo pasirūpino tėvas. Vieną dieną, kai pamanė, kad jau artinasi mirtis, ji paskambino buvusiam vyrui Alainui ir pasakė: „Aš mirsiu, tu turi ką nors padaryti dėl manęs, bet ypač dėl Anthony“, – prisiminė A.Delono sūnus.

Tada Alainas nuvežė buvusią žmoną į kliniką Šveicarijoje, kur ji buvo nuolat stebima.

„Žinojau, kad tavo mama mirs, kaip ir daugelis jos draugų. Nenorėjau, kad būtum našlaitis“, – pasakė jis.

Pati Nathalie Delon savo sūnui sakė: „Tėtis buvo geras, žinai, jis galėjo tave iš manęs atimti ir leisti man mirti, bet jis norėjo, kad tu turėtum mamą.“

Praėjus dešimtmečiams, 2021 m. sausį, Nathalie mirė nuo kasos vėžio. Prancūzų aktorė, kadaise laikyta gražiausia pasaulio moterimi, mirė būdama 79-erių.

Tarptautinę šlovę N.Delon pelnė 1967 metais sukurta dabar klasika vadinama juosta apie samdomą žudiką „Samurajus“ („Le Samourai“), kurioje ji nusifilmavo su tuometiniu savo vyru Alainu.

Maroke ispanų šeimoje gimusi aktorė tuo metu jau buvo spėjusi išgarsėti paskalų skiltyse – ji buvo žinoma kaip moteris, nuviliojusi A.Deloną nuo ilgametės širdies draugės Romy Schneider.

Nathalie Delon, kurios tikrasis vardas – Francine Canovas, vėliau turėjo romanų su Holivudo aktoriumi Richardu Burtonu ir amerikiečių dainininku Eddie Fisheriu.

Su A.Delonu Nathalie susipažino viename Paryžiaus naktiniame klube, kai jai buvo 21-eri. Po slaptų vestuvių 1964 metų rugpjūtį jie kartu išvyko į Los Andželą ir čia po mėnesio gimė jų sūnus Anthony.

Nors Nathalie – vienintelė moteris, su kuria buvo susituokęs visame pasaulyje išgarsėjęs mergišius, ir ji greitai pavargo nuo gyvenimo su aktoriumi Holivude.

„Aš buvau labai naivi. Jis buvo neištikimas, o aš ne, – pasakojo ji. – Kai jį palikau, palikau viską. Pasiėmiau tik sūnų ir auklę.“

Nathalie Jungtinėse Valstijose daugiausia vaidino epizodinius vaidmenis. Nors moteris liko ten gyventi, grįždavo į Prancūziją filmuotis režisierių Jeano Pierre’o Melville’io bei Brigitte Bardot atradusio ir ją vėliau vedusio Roger Vadimo juostose.

N.Delon devintajame dešimtmetyje pati sukūrė du filmus: „Sweet Lies“ ir „They Call It An Accident“.

Tėvu skundėsi ir kitas sūnus

Alainas Fabienas Delonas (28 m.) – A.Delono ir Olandijos modelio Rosalie van Breemen sūnus. Su modeliu Alainas susilaukė ir dukters Anouchkos (31 m.).

Viename interviu Alainas Fabienas pasakojo, kad filmuotis pradėjo tik stengdamasis išsivaduoti iš tėvų įtakos. Anot jo, jo santykiai su tėvais sudėtingi.

Tėvas ir motina gyveno atskirai, bet, Alaino Fabieno nuomone, vienodai blogai juo rūpinosi. Būdamas paauglys jis plovė automobilius, dirbo mūrininku ir net prekiavo narkotikais.

Vėliau nusifilmavo keliuose filmuose ir serialuose.

„Esu garsiausios Prancūzijos kino žvaigždės – turtingo žmogaus, kuris mane metė, sūnus“, – piktinosi vaikinas interviu „Vanity Fair“.

2013-aisiais žurnalo „Vogue Hommes International“ viršelį papuošė 19-mečio Alaino Fabieno nuotrauka. Jo grožis neliko nepastebėtas.

Iš pradžių „Gucci“ pakvietė vaikiną į mados kolekcijos pristatymą, o vėliau jis tapo „Dior Homme“ 2016 metų pavasario ir vasaros sezono reklamos kampanijos veidu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.