Danijos princas prabilo apie atimtus titulus: „Nesmagu matyti, kaip kenkia jūsų vaikams“

Danijos princas Joachimas (53 m.) pareiškė, kad jo keturi vaikai buvo įskaudinti dėl jų močiutės Danijos karalienės Margrethe II (82 m.) sprendimo atimti iš jų karališkuosius titulus.

 Danijos princas Joachimas (53 m.) pareiškė, kad jo keturi vaikai buvo įskaudinti dėl jų močiutės Danijos karalienės Margrethe II (82 m.) sprendimo atimti iš jų karališkuosius titulus.<br>Scanpix/Dutch Photo Press nuotr.
 Danijos princas Joachimas (53 m.) pareiškė, kad jo keturi vaikai buvo įskaudinti dėl jų močiutės Danijos karalienės Margrethe II (82 m.) sprendimo atimti iš jų karališkuosius titulus.<br>Scanpix/Dutch Photo Press nuotr.
 Margrethe II.<br>Scanpix/Dutch Photo Press nuotr.
 Margrethe II.<br>Scanpix/Dutch Photo Press nuotr.
 Danijos princas Joachimas su šeima.<br>Scanpix/Dutch Photo Press nuotr.
 Danijos princas Joachimas su šeima.<br>Scanpix/Dutch Photo Press nuotr.
  Margrethe II.<br> Scanpix/Sipa nuotr.
  Margrethe II.<br> Scanpix/Sipa nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 30, 2022, 11:18 AM

Joachimas, jauniausias iš dviejų Margrethe II sūnų, sakė, kad jam buvo pranešta tik prieš penkias dienas, kad Nikolajus (23 m.), Felixas (20 m.), Henrikas (13 m.) ir Athena (10 m.) nebebus princais ir princese. Jie nebegalės naudotis ir Jo ar Jos Karališkuoju Didenybe kreipiniu.

„Mums visiems labai liūdna. Niekada nėra smagu matyti, kaip jūsų vaikams kenkia. Jie atsidūrė tokioje situacijoje, kurios jie nesupranta“, – sakė jis šiandien atvirame interviu Danijos naujienų leidiniui „Ekstra Bladet“.

Princas Joachimas su žurnalistais kalbėjosi prie Danijos ambasados ​​Paryžiuje, kur gyvena su savo antrąja žmona Marie ir jų vaikais Henriku ir Athena. Nikolajus ir Felixas, kurie abu yra modeliai, yra iš jo pirmosios santuokos su Frederiksborgo grafiene Alexandra.

Karalienė Margrethe II trečiadienį paskelbė apie tokį žingsnį, sakydama, kad ji tikisi, kad tai leis jos anūkams patiems formuoti savo gyvenimą ir būti neribojamiems ypatingų pareigų.

„Man buvo pranešta prieš penkias dienas, kad galiu pasakyti vaikams. Gegužės mėnesį man buvo pateiktas planas, kuris iš esmės buvo toks, kad kai kiekvienam vaikui sukaks 25 metai, jie neteks titulų. Dabar turėjau tik penkias dienas jiems pasakyti. Athenai sausį sukanka 11 metų“, – patikslino jis.

Pagal susitarimą Nikolajus, Felixas, Henrikas ir Athena nuo 2023 m. sausio 1 d. bus žinomi kaip Jo Ekscelencija Monpezato grafas arba Jos Ekscelencija Monpezato grafienė.

Tačiau jie išlaikys savo pozicijas į paveldėjimo tvarką.

Tai neturi įtakos keturiems Danijos karalienės vyriausiojo sūnaus kronprinco Frederiko ir jo Australijoje gimusios žmonos kronprincesės Mary vaikams: 16 metų princui Christianui, 15 metų princesei Isabellai ir 11 metų dvyniams princui Vincentui ir princesei Josephine.

Princai – modeliai

Vyresnieji princo Joachimo sūnūs Felixas ir Nikolajus mėgaujasi klestinčia modelių karjera, pozuoja reklamose ir žurnalų viršeliuose.

Nikolajus sulaukė tarptautinio dėmesio 2018 metais, kai Londono mados savaitėje dalyvavo „Burberry“ pristatyme. Karališkosios šeimos narys šių metų pradžioje demonstravo garsaus Paryžiaus vyrų mados savaitėje debiutavusio Danijos prekės ženklo „Rains“ drabužius.

Jis yra pasirašęs sutartį su „Scoop Models“ agentūra Danijoje.

Vasario mėnesį, kai papuošė „Vogue Scandinavia“ viršelį, jis sukėlė didelį šurmulį.

Pasirodydamas žurnale 22-ejų vaikinas tryško rafinuotumu ir atrodė stilingai, vilkėdamas rožinį „Dior“ švarką ir kelnes, pozuodamas spalvingų gėlių fone.

Kai nedirba modeliu, Nikolajus studijuoja verslo administravimą ir paslaugų vadybą.

Jo jaunesnysis brolis Felixas pasekė brolio pėdomis ir šių metų vasarį pozavo juvelyro Georgo Jenseno naujajai „Reflect“ kolekcijai.

Praėjusių metų pabaigoje jis pradėjo studijuoti Danijos karališkojoje karo akademijoje, kad taptų armijos leitenantu, tačiau spalį buvo paskelbta, kad jis pasitrauks vos po dviejų mėnesių, nes tai „ne jam“.

Ištiko insultas

Joachimas, jauniausias Danijos karalienės sūnus, gyvena Paryžiuje su žmona princese Marie ir nuo 2020 metų rugsėjo dirba Danijos ambasadoje gynybos atašė.

2020 metų vasarą jis išgąsdino savo šeimą, kai patyrė insultą ir turėjo būti skubiai nuvežtas į ligoninę skubiai smegenų operacijai. Tuo metu jis su šeima atostogavo Prancūzijoje.

Praėjus aštuoniems mėnesiams, Danijos princas ir jo žmona atviravo apie išbandymą duodami interviu žurnalui „Hjernesagen“.

„Tai buvo taip arti tragedijos, kuri galėjo pakeisti mūsų gyvenimus visam laikui“, – sakė Marie.

Keturių vaikų tėvas atskleidė, kad gali tikėtis žmonos palaikymo viso išbandymo metu, ir pridūrė, kad ji laikė jo ranką greitosios pagalbos automobilyje iki pat ligoninės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?