Skubotas drabužių pirkimas po darbo gali nuvilti: stilistė I. Sinė patarė, kokių taisyklių svarbu laikytis

Apsipirkimas internetu jau tapo daugelio kasdienybės dalimi. Apsipirkti dažniausiai lietuviai linkę po darbo valandų – 17–18 valandą arba savaitgaliais ir vakarais, rodo tarptautinės siuntų bendrovės „Venipak“ užsakymu atlikta apklausa. „Vakariniai spontaniški apsipirkimai, kai stengiamės papildyti savo spintą vienu kitu nauju daiktu, gali nuliūdinti, jei nežinosime kelių esminių taisyklių“, – sako populiaraus mados žurnalo mados redaktorė, stilistė Irina Sinė.

Konsultuodama klientus I.Sinė susiduria su pavieniais netikusiais, bet užsilikusiais pirkiniais.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Konsultuodama klientus I.Sinė susiduria su pavieniais netikusiais, bet užsilikusiais pirkiniais.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
I.Sinė sako, kad nusipirkus internetu tik vieną drabužį labai lengva nusivilti „Netiko“. O štai atsisiuntus 10, tikimybė kad tiks bent trečdalis, gerokai padidėja.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
I.Sinė sako, kad nusipirkus internetu tik vieną drabužį labai lengva nusivilti „Netiko“. O štai atsisiuntus 10, tikimybė kad tiks bent trečdalis, gerokai padidėja.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
I. Sinė pataria atnaujinant savo drabužių spintą internetu svarbu atkreipti dėmesį, ar perkate jau pažįstamo prekių ženklo gaminius.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
I. Sinė pataria atnaujinant savo drabužių spintą internetu svarbu atkreipti dėmesį, ar perkate jau pažįstamo prekių ženklo gaminius.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
I.Sinė sako, kad atsisiuntus didesnį kiekį drabužių, turėsite didesnę motyvaciją netikusius grąžinti.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
I.Sinė sako, kad atsisiuntus didesnį kiekį drabužių, turėsite didesnę motyvaciją netikusius grąžinti.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 6, 2023, 11:10 AM

Šių metų sausį atlikus Lietuvos gyventojų apklausą, paaiškėjo, kad internetu dažniausiai apsiperkama po darbo valandų – 17–18 valandą. Tą daro net 39 proc. respondentų. O 24 proc. respondentų linkę apsipirkti vakarais ir savaitgaliais.

Dažniausiai internetu lietuviai perka elektronikos prekes (54 proc.), drabužius ir avalynę (44 proc.), namų apyvokos daiktus ir interjero detales (36 proc.), farmacijos produktus (35 proc.), higienos ir grožio produktus (33 proc.).

O štai pirktų internetu prekių grąžinimo paslauga nesinaudoja net 35 proc. lietuvių, o 30 proc. lietuvių naudojasi labai retai, nes perka tik gerai žinomas prekes. 10 proc. apklaustųjų teigė, kad grąžinimo paslauga nesinaudoja, nes ji atrodo nepatogi.

Stilistė Irina Sinė pastebi, kad kalbant apie drabužių ir avalynės pirkimą internetu išsiskiria dvi ryškios vartotojų grupės.

„Yra tie, kurie yra linkę viską pirkti tik internetu ir tie, kurie drabužius bei avalynę pirks tik gyvai. Aš pati internetu vengiu pirkti tik tokias negrąžintinas prekes kaip, pavyzdžiui, apatinis trikotažas. Tuo tarpu, visą kitą spintos papildymą galima kuo puikiausiai įsigyti būtent internetu. Tai ir labai paprasta, ir labai patogu. Tačiau, žinoma, reikia žinoti kelias esmines taisykles ir ypač vengti spontaniškų vakarinių apsipirkimų“, – patarė mados redaktorė.

Atnaujinant savo drabužių spintą internetu svarbu atkreipti dėmesį, ar perkate jau pažįstamo prekių ženklo gaminius. I. Sinė sako, kad svarbu pasiskaityti informaciją, kuri pateikiama apie kiekvieną potencialų pirkinį.

„Kokybiškam apsipirkimui internetu lygiai taip pat reikia skirti laiko. Rekomenduočiau vengti skubotų vakarinių apsipirkimų. Jie dažnai nenudžiugina nei vaizdu veidrodyje, nei piniginėje.

Išanalizuokite gaminių sudėtį, išmatavimus. Drabužiai būna parodomi ant modelių, pateikiamas ir modelių ūgis, dydžiai. Tai padeda lengviau suprasti, kaip atrodys vienas ar kitas drabužis, ar jis man tiks.

Klientai labai dažnai perka tą dydį, kurį nuolat nešioja, tačiau reikia atsiminti, kad kiekvienas prekių ženklas turi savo specifiką. Todėl net rekomenduočiau užsisakyti to paties drabužio du dydžius. Pavyzdžiui, perkant džinsus ar švarką.

Prekių grąžinimas yra itin paprastas ir lengvas, todėl baimintis nederėtų. Netikusio dydžio drabužius grąžinti labai paprasta, o iš karto atsisiuntus du dydžius, nebelieka rizikos, kad reikiamą akimirką neturėsite ką apsirengti“, – ragina pašnekovė.

Kalbant apie drabužių sudėtis, I. Sinė ragina rinktis kokybiškus audinius, nepamiršti, kokiam tikslui perkate drabužius.

„Medvilnė yra viena iš populiariausių natūralių žaliavų, iš kurių gaminami drabužiai. Tai yra orui laidus pluoštas, todėl idealiai tinka karštesniems orams. Pavyzdžiui, jei planuojate atostogas. Tačiau svarbu nepamiršti, kad ji yra linkusi deformuotis. Taip pat nebus itin tinkama, jei drabužį perkate sportui, aktyviai fizinei veiklai, nes ši medžiaga, pritraukusi drėgmės, džiūsta lėčiau.

Viskozė bus maloni dėvėti, ji taip pat pralaidi orui. Itin dailūs būna lininiai drabužiai, tačiau svarbu nepamiršti, kad jiems reikės daugiau priežiūros, nes ši medžiaga yra linkusi glamžytis.

Jei perkate drabužį, kurio sudėtyje matote elastano, reiškia jis tempsis, lengviau prisitaikys prie figūros, mažiaus glamžysis. Jei jo sudėtyje nėra – drabužis nebus elastingas ir turėtume atidžiai įsivertinti drabužio išmatavimus“, – patarimais dalijasi stilistė.

I.Sinė atkreipia dėmesį, kad apsiperkant internetu reikalinga patirtis, todėl pirmakarčiams pirkėjams rekomenduotų atlikti didesnį užsakymą.

„Namuose patogiai pasimatuosite, paieškosite derinių. Turėsite laiko ramiai apgalvoti pasirinkimus. Apsiperkant fizinėse parduotuvėse, pasitaiko, kad prie persirengimo kambario laukia eilė. Jautiesi įsipareigojęs kažkur skubėti.

Tačiau nusipirkus internetu tik vieną drabužį labai lengva nusivilti: „Netiko“. O štai atsisiuntus 10, tikimybė kad tiks bent trečdalis, gerokai padidėja. Be to, atsisiuntus didesnį kiekį drabužių, turėsite didesnę motyvaciją netikusius grąžinti.

Konsultuodama klientus susiduriu su pavieniais netikusiais, bet užsilikusiais pirkiniais. Internetinis apsipirkimas yra itin patogus, kai laikaisi mano išvardytų kelių taisyklių“, – mano stilistė.

I.Sinė ypač vertina ir tai, kad prekes gali atsiimti ir grąžinti bet kuriuo metu patogiame paštomate.

„Jeigu tik galiu, renkuosi lietuviško prekių ženklo „Venipak“ paštomatus. Jų daug visoje Lietuvoje – net 250, o prekės labai greitai pristatomos – per 1–2 darbo dienas. Atsiimdama prekes su QR kodu sutaupau laiko, jie dažniausiai būna pakeliui, o didžiausias pliusas – nereikia stovėti eilėse ir suvedinėti kodų ranka. Ypač dabar, kai už lango spustelėjo šaltukas“, – priminė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.