Venecijos festivalyje – erotikos proveržis

Dešimt dienų Venecijos Lido sala skendėjo kerinčiame kino ir mados pasaulyje. Raudonuoju kilimu ėjo žvaigždės, pasidabinusios svajonių apdarais ir papuošalais lyg iš pasakos „Tūkstantis ir viena naktis”.

Daugiau nuotraukų (1)

Vilmantė Ališauskaitė ("Stilius")

2012-09-11 13:24, atnaujinta 2018-03-16 20:21

Svečiai galėjo ne tik mėgautis festivalį atidariusiu indų režisierės Miros Nair filmu „Nepasiduodantis fundamentalistas” („The Reluctant Fundamentalist”), bet ir aptarti aktorių puošniuosius tualetus.

Daugumą sužavėjo prancūzų aktorė ir modelis Laetitia Casta. Šiemet tapusi naujųjų „Dolce & Gabbana” kvepalų reklaminiu veidu ji dalyvavo festivalio vertinimo komisijoje.

L.Casta pasirinko „Dolce & Gabbana” juodų nėrinių suknelę, per kurią švietė apnuogintas kūnas ir apatinių drabužių komplektas. Įspūdį sustiprino stambiais stiklo gabalėliais siuvinėta kaklo iškirptė ir kukli šukuosena.

Žavingoji lenkų aktorė Kasia Smutniak, Venecijos kino festivalio globėja, per pirmąjį pasirodymą vilkėjo blyškios avietinės spalvos „Armani Prive” vakarinę suknelę. Daili figūra, įspūdingai apnuoginta nugara ir į kuodą suimti plaukai smalsuolių akims atvėrė gražią tatuiruotę.

K.Smutniak pabrėžė savo graciją mėlyno gabardino „Jil Sander” ir „Dior” apdarais, prie jų priderinusi „Valentino Garavani” batelius. Dar dvi elegantiškas sukneles specialiai K.Smutniak sukūrė mados namai „Valentino”.

Žvilgsniai krypo ir į raudonojo kilimo karalienę aktorę Kate Hudson. Asimetrinė stiklo karoliukais ir „Swarovski” kristalais siuvinėta švelnios persikų spalvos suknelė buvo puikaus silueto. Permatomos detalės suteikė žaismingumo.

„Pateikti savo berniukiškos figūros privalumus aktorei pavyko tik dėl „Atelier Versace” suknelės”, – atkreipė dėmesį mados ekspertai.

Prie šios suknelės aktorė priderino „Edie Parker” delninukę, „Versace” batelius ir „Faberge” papuošalus.

Kadangi Venecijos kino festivalis nuo Kanų festivalio skiriasi demokratiškumu, kai kurios aktorės pasitelkė vyrišką įvaizdį. K.Hudson į uždarą vakarėlį atvyko vilkėdama „Gucci” mados namų baltos spalvos kelnių kostiumą.

„Galbūt kostiumą ji pasiskolino iš savo buvusio širdies draugo muzikanto Chriso Robinsono?” – buvo girdėti kandžių replikų.

Aktorė Naomi Watts puošėsi „Philosophy di Alberta Ferretti” suknia, avėjo „Louboutin” batelius ir segėjo „Lanvin” auskarus.

Šiuo metu kino juostoje apie princesės Dianos gyvenimą besifilmuojanti aktorė atvyko į Veneciją palaikyti savo vyro aktoriaus Lievo Schreiberio. Pirmąją festivalio dieną jis vilkėjo „Ermenegildo Zegna” smokingą.

Dauguma vyrų, kaip ir italų aktoriai Pierfrancesco Favino bei Matteo Garrone, buvo ištikimi Giorgio Armani kostiumams.

Venecijos kino festivalis niekada negarsėjo atvirais neskoningais apdarais. Pikantiškumo suteikdavo nebent seksualumu trykštančios italų aktorės. Bet šįkart jas pranoko rusų televizijos vedėja ir žurnalo „Variety Russia” redaktorė Jekaterina Mcituridzė. Ji buvo be apatinių, o per perregimą audinį kiekvienas galėjo apžiūrėti krūtinę.

Kita viešnia iš Rusijos – mados namų IRFE savininkė ir kūrybos direktorė Olga Sorokina filmo „Meistras” („The Master”) premjeroje pasirodė šviesiai rožine suknele, puošta blizgučiais ir gėlių aplikacijomis. Būtų nieko, jei ne visiškai permatomas audinys, itin išryškinantis dizainerės krūtinę. Panašiai ir aktorės Rominos Mondello viršutinė suknelės dalis krūtinę pavertė nepatrauklia.

Šiam erotikos proveržiui atsvara – italų aktorės Danielos Virgilio pavyzdys. Vos ji pasirodė ant raudonojo kilimo, tuoj pat į ją nukrypo fotografų dėmesys. Ji į tokį pretenzingą renginį išdrįso atvykti su „niekieno” kūrybos suknele, kurios stilistika labai skyrėsi nuo jau matytų.

Marginta smulkiomis gėlėmis suknelė panėšėjo į tokias, kokias nešiojo dabartinės močiutės jaunystėje, bet atrodė labai gražiai ir nebanaliai. Visą šį grožį vainikavo skaidri organzos detalė ir mielas mažas kaspinėlis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją