Dizainerių įkvėpėja – veikli moteris

Rudenį ir žiemą karaliaus stiprios, veiklios ir savarankiškos moterys. Jos daug dirba, siekia savo tikslų, jų lengvai nesuviliosi. Pavasarį ir vasarą moterys išliks dalykiškos ir aktyviai ilsėsis, šėls muzikos festivaliuose ir prisimins XX amžiaus trečiojo ir penktojo dešimtmečių žavesį ir eleganciją.

Rudenį ir žiemą karaliaus stiprios, veiklios ir savarankiškos moterys.<br>AP
Rudenį ir žiemą karaliaus stiprios, veiklios ir savarankiškos moterys.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Barkauskaitė ("Stilius")

Sep 27, 2012, 4:07 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:55 PM

2013-ųjų pavasarį ir vasarą moterų spintos tiesiog sprogs nuo ryškių spalvų vaivorykštės.

Bus madingi gėlėti raštai, puošiantys neįliemenuotas vintažinio arba hipiško stiliaus sukneles.

Neįliemenuotos suknelės buvo pradėtos nešioti dar XX amžiaus pradžioje, jos tapo išsilaisvinimo nuo korsetų simboliu. Būsimą pavasarį toks laisvas, judesių nevaržantis siluetas vėl bus populiarus.

Gėlėmis pavasarį pražys ne tik laisvalaikio suknelės, bet ir griežtų formų odiniai švarkeliai, džinsinės liemenės, galvos puošmenos. Tokį pasirinkimą Londono mados savaitėje pasiūlė škotų kilmės dizainerė Holly Fulton.

Veiklios moterys rinksis arabiško stiliaus kelnes, derinamas prie margaspalvių neįliemenuotų palaidinių, arba griežto sukirpimo sukneles, margintas orientalistiniais ir geometriniais raštais.

Rytų šalys sukurti naują kolekciją įkvėpė dizainerį Matthew Williamsoną, mados namus „Moschino”. Klasikinio stiliaus mėgėjoms patiks dizainerio Paulo Smitho kolekcija.

Vis dar madingi bus trumpi šortukai, kokius prieš keletą dešimtmečių išgarsino sekso simbolis aktorė Catherine Bach, seriale „Šerifas” vaidinusi žavią merginą Deizi Djuk.

Šlaunų nedengiančius šortukus Londono mados savaitėje pristatė mados namai „Burberry Prorsum”, „Felder Felder”, „Jasper Conran”, „Moschino”.

Londono dizaineriai kitų metų vasarą siūlo nepraleisti muzikos festivalių ir šėlti juose pasipuošus ryškiausių spalvų ir neįprasčiausio kirpimo apdarais. Mados namai „House of Holland”, „Moschino”, „Antoni & Alison” ir „Philip Treacy” ragina vasarą spinduliuoti džiaugsmu ir tai atskleisti savo apdarais.

25 metų sukaktį mados namai „Antoni & Alison” atšventė ant podiumo. Savo kolekcija britų dizaineriai Antoni Burakowski ir Alison Roberts atidarė Londono mados savaitę. Pučiamųjų instrumentų įkvėpti dizaineriai sukūrė ryškių spalvų, laisvo silueto drabužius.

„Antoni & Alison” sukurti drabužiai primena dailininkų drobes, nugulusias ant manekenų kūnų.

Kitą pavasarį ir vasarą madingiausios spalvos bus ryškiai mėlyna, rožinė, raudona, geltona, žydra, taip pat fluorescencinės spalvos, pavyzdžiui, salotinė, oranžinė. Ši tendencija yra ryški mados namų „Moschino”, „Matthew Williamson”, „Jonathan Saunders”, „House of Holland”, „Burberry Prorsum” kolekcijose.

„Burberry Prorsum” dizaineris Christopheris Bailey savo kolekcijos pristatymą Londone užbaigė efektingu finalu. Modeliai išėjo su skėčiais ir šio rudens bei žiemos kolekcijos „Burberry” paltais – juk Londone dažnai lyja. Finalo metu buvo imituojamas lietus. Pastato sienomis ir langais ėmė tekėti vanduo.

Ch.Bailey pavasarį siūlo prisiminti skraistes ir trumpas, tik pečius dengiančias pelerinas.

Mados ekscentrikė dizainerė Vivienne Westwood kaip visuomet nustebino originalumu. Ant Londono mados savaitės podiumo ji pasirodė užsimovusi vyriškus apatinius ir nusipiešusi vyriškus ūsus ir pirato akį.

Manekenių veidai buvo nugrimuoti žaliu kaip filmo „Kaukė” personažo grimu. Britės drabužių kolekcija atrodė persmelkta praėjusio amžiaus trečiojo dešimtmečio dvasios. V.Westwood išaukštino paprastumą – ji siūlo užsidėti žavią skrybėlaitę, pasidaryti aktorės Audrey Hepburn stiliaus makiažą ir eiti pasivaikščioti po žydintį parką.

Ne tik smagus V.Westwood sukurtų drabužių pristatymas parodė, kad moterų mada vyriškėja. Dizainerių Philipo Treacy, Paulo Smitho ir Jeano Pierre’o Braganzos kolekcijose buvo nemažai belyčių (unisex stiliaus) drabužių.

Pavasario ir vasaros kolekcijose, be įprastų šiltojo sezono medžiagų – lino, šilko, atlaso, odos, tiulio, bus ir modernių. Aliuzijas į ateitį ir kosmosą kūrę Jonathanas Saundersas ir Christopheris Kane’as siūlo į garderobą įtraukti ir plastiką imituojančių apdarų bei spalvas atspindinčių audinių.

Bloga žinia vulgariai mėgstančioms rengtis moterims – ateinantį pavasarį ir vasarą bus madinga pabrėžti ne kūno formas, o savo emocijas. Todėl stilingiau atrodys ta, kuri įkvėpimo apimta ištapys savo palaidinę batika, o ne ta, kuri atvirai demonstruos krūtinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.