Mados ekspresas: stilingos dizainerių klientės įkvėpė laukti kitos vasaros

Specialiai lrytas.lt, Milanas

Žvelgiant į Milano gatves nėra abejonių, kad dizainerių idėjos – tai ne vien įspūdingas spektaklis, skirtas podiumui.<br>J. Jurkevičienė
Žvelgiant į Milano gatves nėra abejonių, kad dizainerių idėjos – tai ne vien įspūdingas spektaklis, skirtas podiumui.<br>J. Jurkevičienė
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

Oct 5, 2012, 4:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:09 AM

Ką tik pasaulio mados sostinėse Niujorke, Londone, Milane ir Paryžiuje pasibaigė mados savaičių maratonas. Ant podiumų moterys atrodė veržlios, gundančios, optimistiškos. Dizaineriai savo spektaklius pristatė prabangiuose metropolijų rūmuose, mados teatruose, mados namų salėse ir tiesiog aikštėse uždengtose palapinėse. Klientus ir žurnalistus kūrėjai vaišino stilingais aperityvais, kolekcijoms akompanavo gyva muzika.

Bet iki kito pavasario ir vasaros teks palūkėti, nors, pavyzdžiui, Milano gatvėse dar nejaučiamos rudens tendencijos. Auksiniame mados kvadrate vis dar karaliauja praėjusios vasaros sezono mados. O kito pavasario ir vasaros idėjas jau išplatino garsūs Italijos mados leidiniai „Grazia“, „Donna Moderna“, „Style“, „Io Donna“ .

Žvelgiant į Milano gatves nėra abejonių, kad dizainerių idėjos – tai ne vien įspūdingas spektaklis, skirtas podiumui. O drabužiai - ne mados archyvų dokumentai. Į mados tendencijas gyvai reaguoja eilinės madai jautrios asmenybės, trokštančios išsiskirti iš minios subtiliu „aš“.

Tai ir ištikimos dizainerių klientės. Jos šį rudenį mados savaičių metu stebino skaisčiomis garderobo spalvomis ir stilinga avalyne.

Vykdamos į mados namų pristatymus viešnios rinkosi neformalų, ypatingai puošnų vakaro stilių, visiškai neatsižvelgdamos į tai, kad prezentacija vyksta dienos metu. Ir tai tapo svarbiausiu mados savaičių akcentu. Kai kurios modeliuotojų klientės vilkėjo ypač ryškiu kokteilio stiliaus garderobu.

Svarbiausia savojo „ego“ išraiška slypėjo ekscentriškoje avalynėje.

Metropolijų gatvių praeiviams teko stebėti stulbinamai smagų nemokamą spektaklį. Į mados pristatymus skubančios viešnios buvo ne mažiau stilingos, nei dizainerių moterys ant podiumo.

Mados meka Milanas, panašiai kaip ir kitos mados sostinės – tai nepakartojama ir niekada nesibaigianti mados fiesta. Mada karaliauja gatvėse ne keturiskart per metus vykstančių mados savaičių metu. Ji yra čia, šalia mūsų kasdien, visada, žiemą ir vasarą.

Mada skirta visiems, nenustygstantiems žingsniuoti metropolijų gatvėmis pakelta į viršų galva.

Ji skirta trokštantiems kurti, fantazuoti, provokuoti, atsinaujinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.