Paryžiaus podiumu žengė „John Galliano” mados namų vaikis

Šiomis dienomis britų dizainerio Johno Galliano vardas skamba kaip niekada garsiai – mados naujienų portalai vienas po kito pranešė džiaugsmingas naujienas, jog dėl antisemitinių pasisakymų teisiamas kūrėjas pagaliau grįžta į mados pasaulį. Ne kartą apie savo problemas su alkoholiu kalbėjęs dizaineris buvo priimtas į Niujorko mados veterano Oscaro de la Rentos studiją Niujorke ir, tikimasi, greitai paskelbs, ką ketina veikti netolimoje ateityje. Ironiška, tačiau šios naujienos nustelbė dizainerio vardo mados namų pristatymą Paryžiaus vyrų mados savaitės metu.

„John Galliano“ 2013-2014 metų rudens ir žiemos kolekcija.<br>AP
„John Galliano“ 2013-2014 metų rudens ir žiemos kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

2013-01-21 13:21, atnaujinta 2018-03-13 14:18

Nors „John Galliano“ komandai jau ne pirmą sezoną vadovauja buvusi J. Galliano dešinioji ranka Billas Gayttenas, dizaineriui niekaip nesiseka atkurti tos magijos, kurią suteikdavo net menkiausias įkūrėjo brito prisilietimas. Tą pastebėjo ir mados kritikai – nors naujausias rudens-žiemos sezono darbas atrodo ganėtinai neblogai ir stebina praktiškumu, jis niekada neprilygs J. Galliano idėjoms.

Ateinantį šaltąjį sezoną B. Gayttenas vyrams siūlo grįžti į vaikystę, kai tekdavo dėvėti kiek per didelius vyresniojo brolio drabužius – didžioji dalis kolekcijos siluetų buvo gerokai padidinti, itin apsmukę, tačiau sukuriantys jaukumo įspūdį. Laisvi kelius siekiantys rudos vilnos paltai, platėjančios patrumpintos kelnės, masyvi ryškiaspalvė žalia ir raudona avalynė bei juokingos formos didžiulės skrybėlės neabejotinai kelia šypseną. Lyg to nebūtų gana, dizaineris kai kuriuos švarkus bei megztinius papuošė nuotykių knygų iliustracijas primenančiais nespalvotais paveikslais.

Kiek originalesnė bei įdomesnė buvo finalinė kolekcijos pristatymo dalis, kurioje vyravo tamsūs kostiumai su netikėtai „ištirpstančiomis“ bei išdidintomis detalėmis. Pagrindinis kostiumo siluetas buvo paliktas įprastas – švelniai siaurėjančios kelnės, ne per daug prigludęs švarkas. Tačiau kai kurių švarkų atlapai tapo beveik liemenėmis, o klasikinių marškinių apykaklė buvo ištęsta ir tapo ilgu šviesiu šaliu, lengvai plevenančiu einant.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.