Modelių agentūros „Modilinos“ manekenių paieškos Anglijoje

Modelių agentūros „Modilinos“ įkūrėja ir savininkė Jolanta Sadauskienė šiuo metu vieši Didžiojoje Britanijoje. Sausio 26-27 dienomis Londone modelių agentūra organizuoja manekenių atranką.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jan 25, 2013, 12:51 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:40 AM

Portalui lrytas.lt J. Sadauskienė sakė, kad modelių paiešką nuspręsta daryti būtent Anglijoje, nes šioje šalyje gyvena nemažai lietuvių. „Mūsų šalyje gyventojų vis mažėja, todėl lietuvių merginų nusprendėme ieškoti svetur. Anglija ta šalis, į kurią tautiečiai dažnai išvyksta gyventi“, - kalbėjo modelių agentūros vadovė.

Paskutinį kartą modelių atranka vyko 2010 metų pabaigoje. Iš didelio būrio merginų, J. Sadauskienė atrinko keturias merginas, kurios atitiko modeliams keliamus reikalavimus. Dvi iš jau po truputį sėkmingai dirba, o likusios dvi dėl jauno amžiaus negali pradėti modelio darbo. „Šias merginas kol kas auginame“, - nusijuokė J. Sadauskienė.

Kaip ir paskutinį kartą, taip ir šiais metais, modelių atranka vyks dviejuose vietose: lietuvių pamėgtame Londono restorane „Smiltė“ ir Becktono prekybos centre „Lituanica“.

J. Sadauskienė nedrįso įvardinti tų merginų bruožų, kurie labiausiai tiktų norint pasiekti aukštumų modelių srityje. Atrankoje žiūrima į visumą. Vienos manekenės labiau tinka pozuoti apatinių reklamoms, kitos – žingsniuoti podiumu. Yra ir vadinamieji „glamūriniai“ modeliai. Šio tipo manekenės nebūtinai turi pasižymėti aukštu ūgiu ir itin lieknomis kūno formomis. Tokie modeliai daugiau pozuoja fotografams nei pristato kolekcijas.

„Svarbu, kad būtų taisyklingi veido bruožai, tinkamas ūgis ir kūno linijos. Tačiau kiekviena mergaitė randa savo nišą, todėl svarbu, kad ji patektų į geras rankas, kurios padėtų jai pasiekti geriausių rezultatų“, - sakė J. Sadauskienė.

Modelių agentūrai „Modilinos" priklauso šiuo metu sėkmingai dirbančios manekenės Eglė Jezepcikaitė, Greta Maselytė, Simona Starkutė ir Justina Aleknavičiūtė (JAV žinoma kaip Alek Naviciute).

Tarptautinio pripažinimo sulaukė manekenės Asta Buziliauskaitė, Neringa Stroputė, Gabrielė Doveikaitė, Rūta Minsevičiūtė ir Monika Gasparavičiūtė. Pernai metų atradimu tapo egzotiškų bruožų, lietuvių ir vietnamiečių kraujo turintis vaikinas Tuen Simonas Pham.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.