J. Statkevičiaus suknelę „Chanel“ kolekcijos pristatyme vilkėjusią lietuvę įvertino ir mados kritikai

Geri drabužiai padeda atverti duris ir išpildyti svajones. Taip nutiko ir verslininkei Ingai Kozel (27 m.), Paryžiuje norėjusiai iš arti pamatyti naujausią mados namų „Chanel” kolekciją. I. Kozel Paryžiuje pasipuošė dizainerio Juozo Statkevičiaus kurtu drabužiu ir aksesuarais.

Per "Chanel" kolekcijos pristatymą Inga sulaukė žurnalistų dėmesio.<br>AP
Per "Chanel" kolekcijos pristatymą Inga sulaukė žurnalistų dėmesio.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė ("Lietuvos rytas")

Mar 14, 2013, 1:33 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 1:34 AM

Tarp Majamio, Niujorko, Londono ir Vilniaus keliaujančios Ingos svajonė išsipildė kovo 5 dieną Paryžiuje. Moteris jau matė neseniai demonstruotą aukštosios mados „Chanel” kolekciją. Ir šį kartą ji ne tik žavėjosi puikiu reginiu, bet ir vėl patraukė televizijos operatorių bei mados tinklaraštininkų dėmesį. Dėl to kaltas ją aprengęs dizaineris Juozas Statkevičius.

Dar išvakarėse Vilniuje Inga džiaugėsi J. Statkevičiaus sukurta suknele, primenančia fraką. Prie jos buvo priderintas lapės kailis.

Tiko ir šiaudų spalvos vintažinė skrybėlaitė bei šviesūs „Manolo Blahnik” aukštakulniai.

„Inga atrodė puikiai, bet kartu taip, tarsi visai nesistengė pasipuošti”, – džiaugėsi Juozas, klausydamasis Ingos įspūdžių ir įvairiuose mados tinklalapiuose matydamas žurnalistų bei smalsuolių apsuptą lietuvę.

Argi lankantis kokiuose nors mados namuose kaip šįkart – „Chanel” ir žiūrint kolekciją nepriimta rengtis jų drabužiais?

„Tai būtų per daug paprasta – apsirengti nuo galvos iki kojų vien tik „Chanel”. Mados pasaulyje vertinamas išskirtinumas – būtent į jį atkreipiamas dėmesys”, – sakė Inga, kurią pačią tiriamu žvilgsniu vėrė mados verslo „velnias” – amerikietiškojo „Vogue” redaktorė Anna Wintour.

Inga laiminga, kad išvydo „Chanel” kolekciją ir jos kūrėją Karlą Lagerfeldą.

„Po jo mėgstamiausias kūrėjas man – Juozas Statkevičius. Vilkėdama jo drabužius visuomet sulaukiu dėmesio, pagyrimų, o man malonu pasakoti apie lietuvių dizainerį”, – tikino moteris.

I. Kozel kolekciją stebėjo sėdėdama pirmojoje eilėje. Prieš metus ji tapo „Chanel” aukštosios mados linijos kliente – tokia, kokią įsimena visi mados namų darbuotojai. Būtent todėl lietuvė sėdėjo tokioje garbingoje vietoje.

Ar viską gali pinigai?

„Toli gražu ne. Kad taptum garsių kūrėjų kliente, reikia rekomendacijos – taip yra nuo pačios madam Coco Chanel laikų. Be to, kad ir kokiais puikiais apdarais apsirengtum, pirmiausia turi būti asmenybė, skleisti eleganciją”, – aiškino Inga.

Ji yra ne tik „Chanel” klientė. Mėgsta ir „Alexander McQueen” bei „Azzedine Alaia” drabužius. Pastariesiems mados namams lietuvę rekomendavo garsioji manekenė Naomi Campbell.

Mada Ingą domino visuomet – pati trumpai buvo modelis, Lietuvoje kūrė fotosesijų stilių, o neseniai pardavė savo su bendraminte įkurtą modelių agentūrą.

„Mada – nuostabi šiuolaikinio meno sritis. Žmonės praleidžia tūkstančius valandų kurdami, pavyzdžiui, aukštosios mados modelį. Ne veltui kai kurie dizainerių kūriniai eksponuojami muziejuose. Kad suprastum, kodėl traukia mada, reikia į ją pasigilinti ir nemažai pamatyti”, – „Stiliui” kalbėjo Inga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.