Kinijos prezidento žmona Peng Liyuan tapo mados simboliu

Kinijos pirmoji ponia Peng Liyuan prikaustė ne tik savo šalies, bet ir viso pasaulio dėmesį savo apdarais. Šalyje, kurios politinių veikėjų žmonos dažniausiai vilki itin konservatyvius ir senamadiškus drabužius, 50 m. Peng Liyuan įvaizdis yra labai neįprastas. Vaizdai, Kinijos prezidento Xi Jinping'o žmona, įsikibusi jam į parankę, lipa iš lėktuvo Maskvos oro uoste, akimirksniu apskriejo Kinijos internetą, praneša AP.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2013, 4:23 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:50 AM

Tinklaraštininkai po siūlelį išnarstė ponios išvaizdą ir atrado, kad jos odinė rankinė ir juodas paltas su dviem sagų eilėmis yra pagaminti Guangdžou mieste įsikūrusios kompanijos „Exception“. Tai pirmaujanti nepriklausoma Kinijos drabužių kompanija, siuvanti paprastus, bet autentiškus modelius ir neužsiimanti vakarietiškų modelių kopijavimu, kaip dažniausiai daro kinų gamintojai.

„Pirmosios ponios yra šalies kultūros, dizaino ir minkštosios galios ambasadorės. Aš didžiuojuosi, kad ji pasirinko vilkėti kinų gamybos drabužius ir tapo kinų dizaino spaudos atstove“, - sakė mados žurnalo iLook leidėja ir viena populiariausių Kinijos mados tinklaraštininkių Hong Huang.

Pasak jos, iki šios dauguma Kinijos pirmųjų ponių būdavo nematomos. „Gerai, kad pagaliau Kinija turi labai mielą, labai gražią pirmąją ledi“, - sakė mados specialistė.

Iškart sukruto ir Kinijos interneto prekiautojai, susiedami savo produktus su „Peng Liyuan stiliumi“ ir įvesdami šį apibūdinimą kaip raktažodį, nors dauguma jų parduodamų rankinių ir paltų nė iš tolo neprimena tų, kuriuos vilki pirmoji ponia.

Kompanijos „Exception“ tinklalapis penktadienį neatlaikė staiga užplūdusių lankytojų srauto ir „nulūžo“. Ir pirmadienį jis veikia su pertrūkiais.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.