Odą vasarą atgaivins šviežių uogų veido kaukės

Vasara – metais, kai odą galime palepinti ne brangiais kremais, o natūraliomis kaukėmis. Vyšnios, serbentai, agrastai, žemuogės, avietės, slyvos puikiai tinka odos priežiūrai. Štai riebiai ir poruotai veido odai padės vyšnios. Raudonieji, juodieji ir baltieji serbentai puikiai išlygina ir maitina odą. Saldieji agrastai puikiai balina ir tonizuoja odą. O kaukė iš aromatingų žemuogių išlygina raukšleles, nuramina sudirgusią odą, ji nesilupa.

Vasarą – kosmetika iš šviežių uogų.<br>123rf
Vasarą – kosmetika iš šviežių uogų.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2013, 7:01 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:01 AM

Vyšnios

Turite riebią ir poruotą veido odą? Tuomet padės vyšnios.

Veido kaukė:

Išspauskite sultis iš dešimties vyšnių. Sumaišykite su kukurūzų miltais. Maišykite tol, kol pavirs į tirštos grietinės masę. Užtepkite ant nuvalyto veido. Po 20 minučių nuplaukite šaltu vandeniu su citrinos sultimis (į stiklinę vandens įpilkite arbatinį šaukštelį citrinos sulčių). Nusausinkite veidą servetėle ir ištepkite drėkinamuoju kremu.

Serbentai

Raudonieji, juodieji ir baltieji serbentai puikiai išlygina ir maitina odą.

Kūno šveitiklis:

Sutrinkite košelę iš dviejų valgomųjų šaukštų serbentų (nesvarbu kokių). Pridėkite 2 arbatinius šaukštelius rudojo cukraus ir 2 valgomuosius šaukštus avižinių miltų. Kruopščiai išmaišykite. Įtrinkite į odą lengvais judesiais apie 10 min. Nuplaukite šiltu vandeniu. Ištepkite odą drėkinamuoju kūno pieneliu.

Agrastai

Saldieji agrastai puikiai balina ir tonizuoja odą.

Kaukė juodiems ratilams po akimis pašalinti: Agrastus padėkite į šaldytuvą dviem valandoms. Po to prapjaukite uogą ir minkštimą dėkite po akių oda. Po to pridėkite griežinėlį agurko. Po 1 min. nuimkite, suvilgykite odą servetėle ir vėl uždėkite agrasto minkštimą. Procedūrą kartokite 3–4 kartus.

Žemuogės

Kaukė iš aromatingų žemuogių išlygina raukšleles, nuramina sudirgusią odą, ji nesilupa.

Veido kaukė:

Sutrinkite saujelę žemuogių. Į košelę pridėkite 1/2 arbatinio šaukštelio medaus. Sumaišykite ir užtepkite ant veido. Po 20 min. nuplaukite šiltu vandeniu. Nepamirškite įtepti drėkinamuoju kremu.

Avietės

Padeda pašalinti pigmentines dėmes. Be to, suaktyvina estrogeno gamybą. Šis hormonas atjaunina odą.

Iškirptės kaukė:

Sutrinkite 1/2 stiklinės aviečių. Įpilkite 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus. Užtepkite ant išvalytos odos iškirptės srityje. Nuplaukite šiltu vandeniu po 10 min. Ištepkite drėkinamuoju kremu.

Slyvos

Slyvos minkštimas – puiki priemonė nuo spuogų ir pūlinukų. Be to, slyvos gerai drėkina odą.

Kūno šveitiklis po pirties:

Saują slyvų sutrinkite į košelę. Pridėkite 2 valgomuosius šaukštus kavos tirščių. Išprakaitavusį pirtyje kūną sukamaisiais judesiais trinkite šiuo kūno šveitikliu 5–7 min. Nuplaukite šiltu vandeniu. Odą sutepkite drėkinamuoju pieneliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.