50-ojo jubiliejaus proga J. Talaikytė pristatė kolekciją „Moters širdis“

300 svečių liepos 8 dieną susirinko į Vilniaus rotušę pasveikinti dizainerės, Vilniaus dailės akademijos Kostiumo dizaino katedros profesorės Jolantos Talaikytės su naujausios kolekcijos „Moters širdis“ pristatymu. Tačiau plojimai ir gėlės jai buvo skirti ne tik dėl originalių kūrinių. J. Talaikytė tą vakarą šventė 50-ąjį gimtadienį.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2013-07-08 23:05, atnaujinta 2018-03-04 19:35

Lietuviškosios mados kūrėja visada pasižymėjo netradiciniu požiūriu į madą. Jos kolekcijos ir anksčiau išsiskirdavo iš kitų lietuvių dizainerių kūrybos. J. Talaikytė ištikima lieka istorijai ir ją perkelia į dabartinius laikus.

Vilniaus rotušėje profesorė pristatė dėmesį traukiantį teatralizuotą mados renginį.

J. Talaikytė sukūrė trisdešimt unikalių kostiumų kolekciją, jungiančią šiuolaikinę mados sampratą su istorinio kostiumo atspindžiais. Kolekcijoje „Moters širdis” užkoduotos moters pasaulio ir jausmų paslaptys.

„Kaip vanduo atspindi veidą, taip vieno žmogaus širdis atspindi kitą”, – cituodama Šventą raštą dizainerė pristatė savo naująją kolekciją.

Širdis vienuolė, atsiskyrėlė, karingoji, išdavikė, bailioji, apsėstoji, meilioji, gailestingoji, aistringoji – tai tik keli štrichai, atskleidžiantys kolekcijos dvasią. Kiekvienas modelis tarsi raktas į moters širdį, kupiną nuoširdžiausių jausmų, paslapčių, dvejonių, nuojautų, nusivylimų, tikėjimo, kūrybos.

„Kūryba – turbūt, gražiausia dovana ir grąža tiems, kurie yra, buvo ir bus šalia: augino, mokė, draugavo, mylėjo, pasitikėjo, įkvėpė nuoširdžiam tikėjimui, kad esu reikalinga”, – kalbėjo J. Talaikytė.

Renginio svečius galite pasižiūrėti ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.