Netyčia išrastas kremas gali padėti sustabdyti senėjimo požymius

Ar žinojote, kad botoksas, viagra ir chininas – visai netikėtai atrasti medikamentai? Ir šį kartą Kembridžo Universiteto mokslininkai ieškojo vaisto kepenų ligoms gydyti, tačiau visai netyčia sukūrė kremą, kuris, pasak mokslininkų, gali būti labai efektyvus produktas senėjimo požymiams mažinti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 19, 2013, 1:50 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:54 PM

Kremas, pavadintas „MitoQ“, ne tik lygina odos paviršių, suvienodina odos spalvą, tačiau ir veiksmingai lėtina odos senėjimo procesą.

Michaelis Murphy ir Robas Smithas – mokslininkai, išradę, tikėtina, revoliucinį produktą.

Mokslininkų komandos darbo kulminacija tapo tai, jog jie atrado ląstelės aprūpinimo antioksidantais sistemą. Antioksidantai patenka tiesiai į mitochondrijas, laisvųjų radikalų šaltinį, kuris yra atsakingas už senėjimo procesą.

Daktaras M. Murphy paaiškina: „Mitochondrijos – lyg baterijos, kurios suteikia ląstelėms tiek energijos, jog jos gali puikiai funkcionuoti ir išlikti sveikos“.

„Antioksidantai sudaro natūralų mūsų kūno apsaugos mechanizmą, kuris kovoja su laisvaisiais radikalais. Senstant organizmas pagamina vis mažiau antioksidantų, tad darosi sunkiau kovoti su kenksmingu aplinkos poveikiu“, - teigia daktaras Michael Murphy.

Mokslininkų komanda teigia, jog šis išradimas sukels perversmą grožio pramonėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda