Kaip atrodo dailiausios kojos Niujorke?

Ką moters kojos apie ją byloja? „Daug ką!“ - rėžia Stacey Baker, „New York Times“ žurnalo fotoredaktorė, nufotografavusi beveik 300 moteriškų kojyčių, vaikščiojančių po Manhatano centrą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2013, 7:41 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:28 PM

„Aš tiesiog ieškojau kojų, kurios man pasirodytų įdomios. Tai galėjo būti jų forma, ilgis, apranga ar tiesiog stovėsena“, - teigė 45 metų fotografė.

Fotoalbumo, kurį S. Baker paviešino savo „Instagram“ paskyroje, istorija prasidėjo nuo netikėto fotografės bei praeivės susidūrimo miesto centre.

„Aš tiesiog pastebėjau subtiliai iš juodo palto kyšančias dailias moteriškas kojas. Kažkodėl pamaniau, jog turėtų išeiti labai gera nuotrauka. Po to sekė dar keletas nuotraukų, po jų – dar keletas. Kažkas tose nuotraukose mane labai stipriai sužavėjo“, - teigė S. Baker.

Ji visada pasiteirauja praeivių, ar galima nufotografuoti jų kojytes. Dauguma moterų su džiaugsmu sutinka. Kai kurios nori, jog jų vardas būtų minimas šalia nuotraukos, kitos prašo likti nepaminėtos.

„Kai kurios moterys, išvydusios nuotraukas, iš džiaugsmo nesitveria savo kailyje ir sako, jog jų kojos atrodo tiesiog fantastiškai. Tai – pati geriausia projekto dalis“, - tikino fotografė.

S. Baker tikino besidžiaugianti, jog šis projektas sulaukė tokio dėmesio antplūdžio, tačiau ją trikdo neigiamų komentarų gausa.

„Labiausiai man nerimą kelia tai, kad daugelis žmonių kritikuoja nufotografuotų moterų kūnus. Kad ir kaip naiviai tai skambėtų, apie tai aš visai nepagalvojau. Manau, kad sveika šiek tiek padiskutuoti apie moterų aprangą, tačiau šios nuotraukos nėra skirtos tam, kad žmonės galėtų išlieti per dieną susikaupusį pyktį kritikuodami moterų kūnų linkius. Visuomet stengiuosi stebėti, kokius komentarus palieka albumo lankytojai“, - sakė S. Baker.

S. Baker tikino, kad geriausios nuotraukos nebūtinai yra tos, kurios sulaukia didžiausio lankytojų dėmesio.

„Manau, kad geriausios nuotraukos yra tos, kuriose dėl kojyčių grožio bei natūralios stovėsenos šiek tiek atsiskleidžia moterų asmenybės“, - tiki S. Baker.

Šių nuotraukų paroda neabejotinai atrodytų šauniai, tačiau kol kas S. Baker tai daro tiesiog savo malonumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.