Saulės vonių aukos: gražu ar verta pasibjaurėjimo?

Medikai tikina, kad geriausias laikas degintis yra iki 11 val. ryte ir nuo 16 val. po pietų. Tada saulė būna ne tokia aktyvi, o vasarotojai gali mažiau sukti galvą dėl odos nudegimų ar susirgimų. Tiesa, ne visiems žmonėms tokie gydytojų patarimai rūpi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2013, 6:31 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:18 AM

Prisipažinkite, išvydę gatve, restorane ar naktiniame klube šokolado spalvos vaikiną arba merginą pagalvojate: „Ir tai kažkam gali būti gražu?!“ Į saulėje arba soliariume persikaitinusius žmones daugelis žiūri su kreiva šypsena, o itin rudos spalvos kūno mėgėjus kai kurie pašaipiai vadina „tanoreksikais“ (angl. žodis „tan“ reiškia įdegis).

„Tanoreksikai“ ne tik nepaiso medikų nurodymų saulės voniomis mėgautis ne daugiau kaip kelias valandas per dieną, bet ir tamsiai rudą kūną paryškina savaiminio įdegio losjonais.

Merginos, o kartais ir vaikinai, norėdami veidui suteikti dar ryškesnį bronzinį atspalvį, tam pasitelkia ir kreminę arba sausą pudrą. Jeigu nuo ryto iki vakaro gulėsite paplūdimyje, kiek vėliau užšoksite į soliariumą, o grįžę po jo išsitepsite savaiminio įdegio kremu ir galiausiai veido pudra – „tanoreksijos“ efektas garantuotas! Tikėtina, kad įvairūs odos susirgimai taip pat.

Portalo lrytas.lt skaitytojams siūlome pasižiūrėti ir pareikšti savo nuomonę – gražu tai, ar nelabai?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.