Kaip apsaugoti plaukus nuo chloruoto vandens?

Reta moteris, eidama į baseiną, užsideda maudymosi kepurėlę. Tačiau ar pastebėjote, kaip stipriai pasiplaukiojimas baseine išsausina jūsų plaukus, kaip pašviesėja prieš tai buvusi sodri spalva? Šviesiaplaukėms pavojus dar didesnis – chloruotas vanduo natūraliai šviesius ar dažytus plaukus gali paversti nemaloniai žalsvais! Nepamirškite, chloro paskirtis – naikinti, ėsdinti bakterijas, tad būtų naivu tikėtis, kad ši medžiaga neišsunks gyvybės iš jūsų plaukų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 10, 2013, 10:22 AM, atnaujinta Mar 19, 2018, 4:08 PM

Tinklaraščio „The Beauty Brains“ autorė pataria plaukus nuo chloruoto vandens apsaugoti prieš tai užsitepant plaukų priežiūros priemonę, kurioje yra silikono, neleidžiančio plaukams sugerti kenksmingos medžiagos.

Tinklaraštininkė taip pat siūlo prieš neriant į chloruotą vandenį plaukus pamirkyti švariame vandenyje. Taip plaukai sugers reikiamą kiekį vandens, tad panėrus į chloruotą vandenį, kenksmingos medžiagos ne taip greitai įsigers į vilnijančius jūsų plaukus.

Jeigu norite dar didesnės apsaugos, pasikliaukite plaukikėmis, galvą trenkančiomis šampūnais, kurių sudėtyse yra natrio tiosulfato, padedančio pašalinti chloro pėdsakus.

Chloro nualintiems plaukams gyvybę sugrąžinti galite ir pasitelkdamos namuose esančias priemones. Teigiama, kad gazuotas vanduo gali padėti sumažinti chloro poveikį plaukams. Plaukų skalavimas su pomidorų, citrinų sultimis, vandenyje ištirpintu aspirinu ar valgomąja soda padės atsikratyti to bjauraus žalsvo atspalvio, atsiradusio po pasiplaukiojimo baseine ar išsimaudžius chloruotame vandenyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?