Dizaineriai vieningi: nėščia nuotaka pilvo slėpti neturi

Žengti nėščiai prie altoriaus – jau seniai nebe tabu. Dainininkė Karina Krysko su šokėju Sauliumi Skambinu tą pačią dieną ir susituokė, ir susilaukė sūnaus. Nėščios tekėjo ir Natalija Bunkė, ir Nijolė Rukaitienė. Antradienį lemtingąjį „taip“ dainininkui Donatui Montvydui ištarė ir po poros savaičių gimdysianti Veronika Brasaitė. Pastaroji vilkėjo aptemptą, pilvuką išryškinančią suknelę, sukėlusią diskusijų audrą internete. Tad vis tik kokia turėtų būti nėščios nuotakos suknelė?

Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė

Sep 25, 2013, 2:38 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:59 PM

„Reikėtų, kad moteris ištekėtų iki pastojant“, – juokiasi dizainerė Ramunė Piekautaitė.

Tačiau kūrėjai tenka puošti ir nėščias jaunąsias.

„Jeigu auga tik nuotakos pilvukas, tačiau rankos, kojos išlieka dailios, tuomet gražu ir prigludusi suknelė“, – sako R.Piekautaitė.

Kūrėja paprastai nėščių nuotakų suknelėse pakelia liemens liniją arba priešingai – ją nuleidžia po pilvuku. Tai priklauso nuo figūros ir nėštumo laikotarpio.

„Tokių nuotakų, kurios bandytų užmaskuoti nėštumą, dabar nebėra“, – konstatuoja R.Piekautaitė.

Kūrėja pamena, kaip siuvo vieną suknelę nėščiai moteriai. Jos priekį padarė labai trumpą, klostuotą, o suknelės nugara buvo ilga, su šleifu. O po ta suknele buvo dar viena, labai aptempta suknia. „Labai efektingai atrodė“, – prisimena Ramunė.

Dizainerė neseniai prie altoriaus palydėjo nuotaką, kuri vilkėjo balandį R.Piekautaitės pristatytos kolekcijos modelį.

„Būdama penktą mėnesį nėščia ji sugebėjo įlįsti į suknelę, kurią ant podiumo demonstravo manekenė. Ir atrodė puikiai“, – pasakoja ji.

Dizainerė sako, kad kurdama sukneles nesistengia nėštumo paslėpti. „Žiūriu į figūrą ir stengiuosi pasiūti tokią suknelę, kuri atrodytų dailiausiai“, – teigia ji.

Dizaineris Egidijus Sidaras taip pat sako, kad šiais laikais niekas pilvo nebeslepia.

„Nėštumas nėra kažkoks blogis, kurį reikėtų slėpti. Kai kada jis gali būti ir pabrėžtas“, – sako jis.

Dizaineriui Egidijui Rainiui puošti nėščias nuotakas taip pat ne naujiena.

„Šiais laikais nėščia nuotaka – dažnas atvejis. Bet nesvarbu, nėščia jaunoji, ar ne, jei kreipiasi į mane, dažniausiai pageidauja, kad suknelė būtų mano kuriamo braižo – laisvai krentanti“, – pasakoja jis.

Aptemptų suknelių dizaineris besilaukiančioms nuotakoms nėra kūręs. Tačiau sako, kad gali būti ir tokia nėščios nuotakos suknelė.

„Tai gražus, o ne gėdingas gyvenimo momentas. Nėra ko tai slėpti“, – sako E.Rainys.

Dizaineris sako, kad kurti nėščios nuotakos suknelę yra ypatinga užduotis. Ne tik dėl pakitusių moters formų, bet ir dėl idėjų įgyvendinimo laiko. Net jei nuotaka į dizainerį kreipiasi likus dviem ar trims mėnesiams iki vestuvių, dizaineris suknelę kurti imasi tik likus vos trims savaitėms iki didžiosios šventės.

„Iš karto pasakome, kad anksčiau suknelės nesiūsime. Nes moters formos keičiasi, sunku numatyti, kaip ji atrodys per vestuves. Kad nereikėtų šimtą kartų taisyti suknelės, ji siuvama paskutinėmis savaitėmis“, – paaiškina jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.