Populiariausios plastinės procedūros Lietuvoje - lūpų putlinimas ir krūtinės didinimas

JAV mokslininkai ištyrė, kad žmonės su didesnėmis lūpomis kitiems atrodo seksualesni. Tad ne nuostabu, kad putlesnės lūpos – dažnos moters svajonė. Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas medicinos mokslų daktaras Kęstutis Maslauskas sako, kad pastaruoju metu daugėja lietuvių, kurios nori pasididinti lūpas.

Jeigu turi kompleksų, lietuviai drąsiai jų atsikrato.<br>123rf nuotr.
Jeigu turi kompleksų, lietuviai drąsiai jų atsikrato.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-25 13:24, atnaujinta 2018-02-20 20:39

„Visuomenė tampa vis laisvesnė. Jeigu turi kompleksų, lietuviai drąsiai jų atsikrato. Prieš ketverius ar penkerius metus apie siaurų ar mažų lūpų korekcijas buvo tik šnabždamasi, o dabar tai įprasta procedūra. Putlesnių lūpų norima ne mažiau nei didesnės krūtinės. Tik lūpų korekcijos kur kas paprastesnės – dažniausiai pakanka saugių hialurono rūgšties injekcijų“, – dabartines tendencijas apibūdina sostinės Flebologijos centre konsultuojantis gydytojas.

Hialurono rūgšties injekcijų poveikis juntamas apie pusmetį, kol organizmas ją išskaido, tačiau kiekvienas organizmas – individualus, todėl ir tikslią trukmę sunku nustatyti. Pasak K.  Maslausko, lietuvės itin daug dėmesio skiria savo išvaizdai ir siekia tobulumo, todėl kartais nerekomenduojama atlikti lūpų korekcijų, jeigu pacientės lūkesčiai neatitinka realių galimybių.

„Grožio supratimas visų skirtingas. Mano nuostata tokia, kad po procedūrų neturėtų matytis dirbtinumo. Pacientas po veido procedūrų turėtų jaustis žvalus kaip po atostogų. 70-metė negali staiga pavirsti 20-mete. Jeigu veidas ištemptas dirbtinai, tai nėra gražu. Lūpų korekcijoms yra nerašyta taisyklė – viršutinės ir apatinės lūpos santykis turi būti 3 ir 4 dalys. Kitu atveju atrodo nenatūraliai“, – sako plastikos chirurgas.

Paklaustas, ko pacientės dažniausiai baiminasi prieš injekcijas, K. Maslauskas pripažįsta, kad skausmo. „Natūralu, kad po bet kokių procedūrų jaučiamas diskomfortas. Prieš procedūrą patepame nuskausminamuoju kremu, tad pati injekcija nėra itin skausminga, o pacientė gali iš karto keliauti namo. Lūpos gali būti patinusios vieną dvi dienas. Labiau už skausmą moterys baiminasi aplinkinių reakcijos. Nors visuomenė tampa demokratiškesnė, tačiau vis dar bijoma, kad lūpos atrodys nenatūraliai“, – pasakoja Flebologijos centre konsultuojantis gydytojas.

Kartais gydytojai lūpų korekcijų procedūrą griežtai atsisako atlikti, nes klientų norai būna iš fantastikos srities. „Mes negalime pažadėti, kad iš smulkių siaurų lūpų pavyks padaryti putlias kaip aktorės Angelinos Jolie“, – teigia K. Maslauskas.

Dažniausiai lūpos koreguojamos suleidžiant hialurono rūgšties. Šios injekcijos taip pat panaikina gilesnes raukšles, pavyzdžiui, vadinamąją nosies ir lūpų kampo raukšlę, ar leidžia pakoreguoti pasvirusius lūpų kampus, suteikia lūpoms kontūrą.

Pasak medicinos mokslų daktaro, siekiant padidinti lūpas moterims tam tikrais atvejais atliekamos ir riebalų persodinimo operacijos. „Iš moters kūno, pavyzdžiui, pilvo ar šlaunų, paimami riebalai, tinkamai apdorojami ir suleidžiami į norimą lūpų vietą. Po tokios operacijos putlesnės lūpos gali išlikti iki penkerių metų. Visgi dažniau pacientės renkasi greitai atliekamas hialurono rūgšties injekcijas“, – atkreipia dėmesį plastinės chirurgijos gydytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.