Įspūdingiausios pastarojo penkmečio vestuvės

Pastarojo penkmečio įspūdingiausių vestuvių titulą neabejotinai pasiglemžia bendrovės „Ranga Group“ prezidentas Laimutis Pinkevičius ir manekenė (dabar stilistė) Asta Valentaitė. Stebėti, kaip bendrovės „Fashion Gates“ valdybos pirmininkė ir turtingas verslininkas sumainys aukso žiedus, į Lentvario bažnyčią 2008-ųjų rugsėjo 6-ąją susirinko pusė miestelio.

"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2014, 8:56 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:17 PM

Senbuviai vieni per kitus šūkčiojo, kad tokių prabangių automobilių, tokių gražių suknelių ir apskritai tokių vestuvių miestelyje dar nėra buvę. Vilniečiai verslininkai L.Pinkevičius ir A.Valentaitė aukso žiedus sumainė po devynerių metų draugystės. Nors tuomet 48-erių L.Pinkevičiui šios vedybos buvo antrosios, jis amžinos meilės įžadų bažnyčioje nebuvo davęs. Beveik dvidešimt metų už jaunikį jaunesnė A.Valentaitė prie altoriaus žengė pasidabinusi dizainerio Juozo Statkevičiaus sukurta perlų žvilgesio suknele. Jaunikis vilkėjo mados namų „Giorgio Armani“ smokingą.

Po iškilmių bažnyčioje jaunavedžiai limuzinu „Rolls-Royce“ išvyko į netoliese esantį savo dvarą Lentvaryje. Ten juos sveikino svečiai. Pasivaišinę šampanu bei šokoladu aplietomis braškėmis vestuvininkai vyko į Vilnių, kur laukė vakarienė Rotušėje. Nuotaka bažnyčioje vilkėtą J.Statkevičiaus suknelę pakeitė kita – siūta dizainerės Ramunės Piekautaitės. Po iškilmingos vakarienės, užtrukusios iki vidurnakčio, 120 joje dalyvavusių svečių šventę pratęsė „Vilniaus vartams“ priklausančiame klube „Pacha“. Nuotaka naktiniame klube linksminosi vėl pakeitusį apdarą – pasipuošė trumpute J.Statkevičiaus sukurta suknele.

Lietuvoje savo vestuves 2008-aisiais atšoko manekenė Svetlana Griaznova. Pagalbos tuomet 34-erių moteris kreipėsi į J.Statkevičių. Svetlana sakė, kad šis kūrėjas jai – elegancijos ir stiliaus sinonimas. Mados pasaulio įžymybes pažįstanti nuotaka prisipažino, kad suknelę jai galėjo pasiūti bet kuris kitas garsus dizaineris, tačiau labiausiai ji pasitikėjo savo senu pažįstamu.

Išgirdęs Svetlanos prašymą Juozas akimirksniu sumojo, kokia suknelė jai tiktų. Garsiajai manekenei jis nusprendė pasiūti suknelę pagal vieną savo 2002–2003 metų rudens ir žiemos aukštosios mados modelių, pristatytų Paryžiaus mados savaitės metu.

Dizainerio pastangų rezultatas – šampano spalvos natūralaus šilko suknelė. Paryžiuje demonstruotą aukštosios mados modelį kūrėjas patobulino – išpuošė nėriniais ir pridėjo papildomų šilko juostų. Svetlana sakė, kad tuo, ką išvydo, liko labai patenkinta, o per paskutinį pasimatavimą, likus kelioms dienoms iki vestuvių, net nesulaikė ašarų.

„Niekada nesuprasdavau, kodėl nuotakos tiesiog dreba apsivilkusios suknelę. Maniau, kad pati niekada taip nesinervinsiu – juk esu pripratusi prie kamerų, daugybės mane stebinčių žmonių. Maniau, kad tiesiog mėgausiuosi ta akimirka. Bet kai pamačiau save veidrodyje su suknele, vestuvine šukuosena ir makiažu, akyse susikaupė ašaros. Mačiau tai, ką norėjau matyti. Nežinau, kaip Juozas atspėjo, ko man reikia“, – pasakojo S.Griaznova.

Ji norėjo atrodyti kuo natūraliau ir pageidavo, kad makiažas ir šukuosena būtų kuo paprastesni. Todėl šukuosenų bei makiažo meistrės Lilija Bytautaitė ir Dalia Žakytė-Bučienė nuotakos plaukus šiek tiek pasuko ir papuošė šilkinėmis J.Statkevičiaus sukurtomis rožėmis, o makiažui naudojo tik natūralius atspalvius.

Prie vestuvinės suknelės Svetlana priderino sidabro spalvos Manolo Blahniko batelius. Manekenė jau ne kartą įsitikino, kad jis kuria pačius patogiausius aukštakulnius. Tiesa, vestuvėms ji pasirinko žemą – 2 centimetrų – pakulnę. „Mano vyras šiek tiek žemesnis, todėl negaliu avėti batelių itin aukšta pakulne“, – juokavo Svetlana.

Nuotaka pasipuošė perlų ir deimantų auskarais, kuriuos jai padovanojo vyras, ant kairės rankos piršto mūvėjo sužadėtuvių žiedą su safyru. Svetlana buvo nusprendusi per vestuvių pokylį, prieš torto pjaustymą, persirengti australų dizainerės Collette Dinningan suknele, tačiau to taip ir nepadarė. Šia suknele ji vilkėjo antrąją vestuvių dieną.

Svetlanos vyras gydytojas Angelo Acquista pirmąją vestuvių dieną vilkėjo klasikinį italų dizainerių dueto „Loro Piana“ juodą smokingą, kurį pirko prieš 2006-aisiais Niujorke vykusią civilinę santuoką. Vestuvių puota buvo surengta sostinės „Stiklių“ restorane. Valgiai buvo patiekiami pagal specialiai šventei sudarytą gurmanišką valgiaraštį. Antrąją vestuvių dieną šventė tęsėsi dvaro sodyboje „Klimkynė“.

Tais pačiais metais po dešimties metų draugystės politikas Kęstutis Daukšys vedė pedagogę Eiridą Bružienę.

Eirida buvo pasipuošusi ilga lygaus silueto dramblio kaulo spalvos suknele apnuogintais pečiais. Iš katalogo nuotakos išsirinktas apdaras parvežtas iš Berlyno.

Po santuokos bažnyčioje vestuvininkai puotą iškėlė sostinės pramogų ir poilsio centre „Belmonto kriokliai“. Ten nuotaka vilkėjo rožinės spalvos dizainerės Luizos Spagnoli kelius dengiančią suknelę, kurią įsigijo atostogaudama Sicilijoje.

Andriaus Jankausko ir Vaivos Kunstmonaitės septynerių metų draugystę vestuvės vainikavo 2009-aisiais. Parduotuvių „Du broliai“ vadybininkas ir interjero rūmų „Madam W“ bendraturtė lemtingąjį „taip“ ištarė Palangos bažnyčioje.

Nuo visuomet stilingai atrodančios poros akių nebuvo galima nuleisti ir tądien. Ypač akį traukė Vaivos suknelė. Įspūdingą nėriniais puoštą apdarą siuvo mados namai „Gianfranco Ferré“.

Po iškilmingos santuokos jaunieji su svečiais linksminosi Vaivos ir Andriaus sodyboje ant jūros kranto Karklėje.

2010-aisiais Vilniuje susituokė buvęs Lietuvos rinktinės krepšininkas Arvydas Macijauskas ir Viktorija Buder. Pora santuokos įžadus davė po ketverių metų draugystės.

Balta, siaura, į apačią platėjanti dizainerės R.Piekautaitės suknelė išryškino grakščią buvusios gimnastės ir manekenės figūrą. A.Macijauskas per vestuves pasipuošė tamsiai mėlynu neįprasto kirpimo grynos vilnos kostiumu. Buvęs krepšininkas vestuvinį kostiumą kūrusiam dizaineriui Egidijui Sidarui, dirbančiam mados namuose „Cantas“, ne tik aiškiai išdėstė norus dėl aprangos, bet ir pasakė, kaip aprengti artimuosius – jo tėvus, seserį ir Viktorijos motiną.

2011-aisiais po beveik trejų metų draugystės susituokė „Lukoil Baltija“ prezidento dukra Renata Paleičikaitė ir verslininkas Jurgis Polujanskas. Santuokos įžadus pora nusprendė duoti Kernavės Švč.Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje. Po oficialios ceremonijos jaunieji su svita patraukė į Trakus, kiek vėliau visi buvo pakviesti į Aukštadvaryje esančią sodybą.

Savo mylimąją Jolantą Grizickaitę 2013-ųjų gegužę vedė Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas. Apie Seimo pirmininko planus dar kartą vesti žinojo vos keletas žmonių, tad kukliose vestuvėse nebuvo nei kolegų iš Seimo, nei būrio žurnalistų. Netoli Kauno esančiame golfo klube „Elnias“ V.Gedvilas amžiną meilę J.Grizickaitei prisiekė stebint liudininkams – vieninteliam šventėje dalyvavusiam Seimo nariui Mindaugui Basčiui ir jo žmonai Renatai Bastienei.

Pasveikinti jaunavedžių į golfo aikštyną atvyko apie 30 svečių – draugai iš sporto pasaulio, jaunavedžių tėvai bei giminės. Jaunuosius pasveikino ir garsus smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, surengęs pusvalandžio trukmės koncertą. Įdomus sutapimas – smuikininkas tą dieną taip pat vedė Viktoriją Kukauskaitę.

Po koncerto svečiai vakarieniavo ir mėgavosi gamta.

„Nenorėjau, kad vestuvės būtų pagal atrakcijų prikimštą scenarijų“, – „Lietuvos rytui“ sakė V.Gedvilas.

Tiesa, pramogų per vestuves būta: Seimo pirmininkas draugus pakvietė pasigalynėti, kas toliau numuš golfo kamuoliuką.

Jau daug metų golfą žaidžiantis V.Gedvilas būtent dėl savo aistros šiam sportui ir pasirinko tokią tuoktuvių vietą.

„Šie golfo laukai man labai brangūs. Tai pirmasis Lietuvoje golfo klubas. Daug kas čia golfo lazdą į rankas paėmė pirmą kartą. Čia žaisti pradėjau ir aš“, – prisiminimais dalijosi buvęs krepšinio treneris.

Vestuvių datą jaunieji pasirinko taip pat neatsitiktinai. Gegužės 17-ąją V.Gedvilas šventė savo 54-ąjį gimtadienį.

J.Grizickaitė vestuvių dieną vilkėjo dizainerės Žanos Cariovos siūta suknele.

Jaunikio ranką papuošė baltojo aukso žiedas, o mylimajai jis užmovė auksinį žiedą su penkiais mažais briliantais.

Seimo pirmininkas prisipažino, kad anksčiau nenešiodavo žiedų, net ir vestuvinio, mat jis trukdė sportuoti. Bet dabar vestuvinio žiedo žadėjo nenusimauti.

Pastaruoju metu tuoktis užsienyje tampa ypač populiaru. „Šventė tik sau“, – taip aiškina dauguma svetur vestuves iškėlusių garsių lietuvių.

2008-aisiais Lietuva aikčiojo pamačiusi baltu kostiumu vilkintį verslininką Antaną Bosą, kurio basos kojos mynė šlapią Bahamų paplūdimio smėlį, o lūpos bučiavo gražuolę Dainą Randers. Prie Jungtinių Amerikos Valstijų esančioje saloje tuometis parlamentaras A.Bosas slapta vedė širdies draugę Dainą. Iki tol trejus metus draugavusi pora norėjo uždaros šventės tiktai sau, todėl per vestuves išvyko iš Lietuvos.

Jaunavedžiai į kelionių lagaminus susikrovė visus iškilmingai šventei reikalingus atributus: nuo rūbų iki pagal užsakymą pagamintų aukso žiedų. Iškilminga vestuvių ceremonija vyko Bahamų sostinės Nasau penkių žvaigždučių viešbučio „Sandals Royal Bahamian“ paplūdimyje. Nuotaka per vestuves pasipuošė persikine „Valentino“ suknele, o jaunikis vilkėjo smėlio spalvos „Bottega Veneta“ kostiumą.

„Ceremoniją pasirinkome iš penkių siūlytų variantų. Jie skiriasi puošmenomis, iškilmingos vakarienės valgiaraščiu. Iškilmių vieta galėjo būti papuošta rožėmis, vandens lelijomis ar kitomis gėlėmis. Dainai labiausiai patiko lelijos. O šventinei vakarienei pageidavome žuvies patiekalų“, – tvirtino A.Bosas. Vakarienės metu jaunavedžiai pasikeitė dovanomis. Jaunikis nuotakai įteikė baltojo aukso auskarus, padabintus briliantais, o ji jam – stilingą itališką laikrodį.

Visai kitokią priežastį tuoktis svetur turėjo legendinis krepšininkas Šarūnas Marčiulionis, 2012-aisiais JAV sumainęs aukso žiedus su savo širdies drauge Laura Mikelionyte. „Žiemą leidžiu Amerikoje, turiu čia daug garbaus amžiaus draugų, jie negalėtų atskristi į Lietuvą, todėl iškeldamas vestuves JAV pagerbiau juos“, – sakė Š.Marčiulionis. Krepšininkas pasakojo, kad vestuvės buvo gana kuklios.

„Kai vėlai subręsti vestuvėms, didelių jų tiesiog negali kelti. Tokiame amžiuje vestuvės – formalumas“, – juokėsi Š.Marčiulionis. Vestuves pora šventė golfo klube netoli San Diego. Į iškilmes atskrido ir keletas draugų iš Lietuvos. Nuotaka vilkėjo baltą suknelę, kurią įsigijo JAV. „Kartu nutarėme, kad tuoksimės JAV. Ir nesigailiu – vestuvės man labai patiko“, – sakė Laura.

2012 metų pavasarį iš saulėtosios Australijos į Lietuvą atskriejo netikėta žinia: verslininkas Žilvinas Grigaitis vedė! Vakarėlių liūtas aukso žiedus sumainė su verslininke bei buvusia manekene Elle Martin. „Esu laimingesnis, nei galima manyti“, – tuomet teigė Ž.Grigaitis. Po ceremonijos Rotušėje lietuviškų šaknų turinti australė ir Ž.Grigaitis vestuvės atšventė Melburno restorane „Silks“.

Prodiuseris Egmontas Bžeskas ir jo mylimoji Reda Gikytė svetur žiedus sumainė norėdami visiškai kitokių vestuvių nei įprasta. Tad baigiantis 2012 metams pora iškeliavo į Tailandą, kur oficialiai tapo sutuoktiniais.

Prieš tai pabuvę tradicinėse vestuvėse Azerbaidžane ir pamatę, kaip jas švenčia kitataučiai, lietuviai suprato, kad jų santuokos ceremonija bus visiškai kitokia. „Savo šventės norėtume kur kas ramesnės ir kuklesnės“, – šypsojosi tuomečiai sužadėtiniai. Mylimieji yra sakę, kad norėtų slaptų ir paprastų vestuvių: Reda kartą jau vilkėjo baltą nuotakos suknelę, nes buvo ištekėjusi už šokėjo Andriaus Kandelio, o pirmą kartą prie altoriaus žengusiam Egmontui tradicinė ir didelė šventė neįdomi.

Tuoktis paplūdimyje – romantiška, tačiau istorija, kuri nutiko verslininkui Rimantui Jasiukėnui, kai jis Italijoje prie altoriaus 2010-ųjų rugsėjį vedė savo išrinktąją Vitaliją, verta penkmečio užsienyje vykusių vestuvių titulo.

Klaipėdoje gyvenanti pora svajojo susituokti mažame Italijos kaimelyje. Susirado kalnų apsuptą Lukos miestelį, išsinuomojo ten vilą, susitvarkė visus reikalingus formalumus, pasiėmė savo vaikus Justą ir Rugilę ir išvyko įgyvendinti svajonės. Tačiau nuvykus į netoli Pizos esantį Lukos miestelį, paaiškėjo, kad... vestuvių nebus! Vestuvės turėjo vykti po trijų dienų, o vietos kunigas skėsčiojo rankomis – neva tuoktuvės per greitai. Tačiau neoficialiai buvo kalbama, kad jaunavedžiai tiesiog apsigyveno netinkamoje vietoje. Mat vila, kurioje apsistojo, priklauso Napoleono palikuoniams, o jie, būdami protestantai, nesutaria su katalikų kunigu.

Laimei, klaipėdiečiai pažinojo iš Lietuvos kilusį kunigą doną Roberto. Jis, sužinojęs apie tautiečių bėdas, paklausė, ar nieko prieš, jei vestuvės vyks Vatikane. Pasirodo, Vatikano bažnyčios kunigas – dono Roberto draugas.

„Žmonės metus laukia, kad juos čia sutuoktų, o mums pasisekė – laukėme tik tris dienas. Gal likimas?“ – šypsosi R.Jasiukėnas.

Lietuvos atstovybė Vatikane bei Lietuvos kunigai padėjo sutvarkyti reikalingus dokumentus ir numatytą vestuvių dieną pora dundėjo traukiniu į Vatikaną.

„Galima sakyti, kad mūsų vestuvės buvo traukinyje – kelionė į Vatikaną ir atgal truko net dešimt valandų“, – prisimena V.Jasiukėnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.