Siekiama, kad „Disnėjaus“ princesės taptų „plius“ dydžio

Ar kada nors pagalvojote, kad net populiarieji „Disnėjaus“ animaciniai filmukai kursto liekno kūno kultą? O štai Jewel Moore apie tai mąstė ilgai. Mastė tol, kol į jos galvą šovė puiki mintis – parengti peticiją, kurią įgyvendinus kultinių animacinių filmų herojai taptų šiek tiek apvalesni.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2014, 2:23 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:30 PM

„Šią peticiją sukūriau todėl, kad esu „plius“ dydžio mergina ir puikiai suprantu, kaip jaučiasi šiuolaikinių grožio standartų neatitinkančios moterys. Mums reikia pozityvaus, nestandartinio dydžio veikėjo žiniasklaidoje! Daugelis tyrimų patvirtino faktą, kad vaikų pasitikėjimas savimi tiesiogiai siejasi su tuo, ką jie mato per savo televizorius. O štai „plius“ dydžio veikėjų plačiuosiuose ekranuose, pripažinkime, išties trūksta“, – teigia J.Moore.

Per keletą dienų peticiją, pavadinimu „Padarykite „Disnėjaus“ princeses – „plius“ dydžio!“, jau pasirašė daugiau nei 11 tūkst. žmonių. Iki užsibrėžto skaičiaus beliko tik 4 tūkst. parašų. Didelės akys, lieknas liemuo ir vilnijantys plaukai – tokias „Disnėjaus“ princeses mes esame įpratę matyti. Tačiau peticiją palaikantys asmenys tikina, jog toks įvaizdis žaloja jaunas merginas, siekiančias supanašėti su animaciniuose filmuose tobulomis laikomomis veikėjomis.

„Sulauktume revoliucinių pokyčių, jei tik „Disnėjaus“ filmukuose puikuotųsi realybėje patyčias išgyvenančios „plius“ dydžio merginos. Tai išties padėtų išspręsti ne tik patyčių, bet ir pasitikėjimo savimi stokos problemą“, – teigia J.Moore.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.