Mados infekcija (I): ant mados podiumo karaliavo lietuvių kūryba

Kovo 21-ąją prasidėjo ilgai laukta šešioliktoji „Mados infekcija“. Sostinės Šiuolaikinio meno centre mados festivalis truks tris dienas ir stileivos iš viso pamatys dvidešimt kolekcijų. Kartu su lietuviais savo kūrybą pristato ir dizaineriai iš Rusijos, Vokietijos, Danijos bei Prancūzijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-21 20:32, atnaujinta 2018-02-15 05:29

Ieva Daugirdaitė

2011 metų pabaigoje I.Daugirdaitė paskelbta konkurso „Injekcija“ nugalėtoja. Prieš ketverius metus dizainerė tapo fotosesijų stiliste, o jos darbo rezultatus galima pamatyti įvairiuose žurnaluose. Festivalyje „Mados infekcija“ dizainerė dalyvauja ketvirtą kartą. 2014 metų rudens ir žiemos kolekciją sudaro 14 modelių moterims. Naujoji Ievos kolekcija įkvėpta industrinės architektūros, dizainerio Dieter Rams estetikos, filosofijos. Kolekcijoje vyrauja skulptūriški siluetai.

Dovilė Cibulskaitė ir Ana Romanova

Vilniaus dizaino kolegijoje Ana baigė mados dizaino, o Dovilė – aprangos dizaino studijas. Šiuo metu abi kartu daugiausia laiko skiria prekės ženklo „PURE?“ kūrimui. Naujausią kolekciją „PURE? 01“ sudaro 17 modelių: iš jų 10 iš skirta moterims, 7 – vyrams. Kolekcijoje „PURE? 01“ jungiasi sportas ir religija, vyrauja balta spalva, reiškianti galią, sėkmę ir tobulumą.

Tribe by Marina & Donata

Jaunų dizainerių Marinos Žuravliovos ir Donatos Maldonytės duetas 2011 metų rudenį laimėjo „Injekcijos“ konkursą. „Tribe“ siekia kurti dėvimus drabužius. Naujausią kolekcija „Lady‘s got balls“ sudaro 15 moteriškų modelių. Drabužiai pavasariški, naudojam margučių simbolika, ornamentai. Duetas sentimentus jaučia tradicijoms, kultūroms, folklorui, subtilioms detalėms.

Lilija Larionova

L.Larionova - profesionali mados dizainerė. Kasmet nuo 2009-ųjų dizainerė du kartus per metus pristato savo vardo prêt-à-porter kolekcijas. Kolekcija „White horses/2“ - dizainerės antroji festivalyje „Mados infekcija“ pristatoma prêt-à-porter kolekcija, skirta vyrams. Naujoji kolekcija vasario mėnesį sėkmingai pristatyta ir Paryžiuje. Naujoji dizainerės kolekcija skirta nepriklausomam, stilingam miesto vyrui. L.Larionova siekė sukurti aiškių formų, minimalistinių siluetų sportinio bei klasikinio stiliaus junginį. Audiniai – vilna ir kašmyras.

Kristar Design by Kristina Vikøren

Norvegijoje su šeima gyvenanti lietuvė dizainerė Kristina Vikøren kuria moteriškus, vyriškus ir vaikiškus drabužius. Menininkė dirba su nuosavu prekės ženklu „Kristar Design“. Kolekciją „Birth“ Kristina apibūdina kaip laukinę, bet kartu labai rafinuotą. Dizainerė pagarbą atidavei laukinei Norvegijos gamtai. Kolekcija pradedama baltos spalvos natomis, o užbaigiama raudonos spalvos motyvais, kurie, pasak dizainerės, apsaugo žmogų nuo nužiūrėjimo. Kolekcijoje taip pat netrūksta pilkų ir kito atšiaurios gamtos kolorito, pabrėžiančio paprastus, švarius ir mezginiais bei ornamentais išraizgytus drabužių motyvus.

Vitalija Malyško

Vitalija ne kartą dalyvavo festivalio „Mados infekcija“ rengiamame „Injekcijos“ konkurse: 2010, 2011 ir 2014 metais pateko į jo finalą. V.Malyško sako, kad mada yra religija. Kolekcija „Madoisto dienoraštis“ suskirstyta į keturis etapus – kolekcija pasakoja apie apie jauną vyrą, kuris išpažįsta madoizmą ir yra tariamas jo pradininkas. Vyras užsibrėžia sau tikslą – sukurti tokią naują religiją. Kūrybos kelią jis pradeda nuo simbolių paieškos. Tai atsispindi ant kai kurių šio etapo kolekcijos drabužių, pavyzdžiui, ilgas baltai pilkas švarkas.

Eglė Žiemytė

Dizainerė E.Žiemytė su prekės ženklu D.EFECT kuria sezonines moterims skirtas prêt-à-porter kolekcijas. Šiuo metu D.EFECT gaminiai parduodami net 16 pasaulio šalių. 2014 metų rudens ir žiemos kolekcija atrodo jaukesnė ir šiek tiek minkštesnė. Daug ovalių linijų, kokoną primenančių siluetų, griežtų, kampuotų formų. E.Žiemytė ir toliau ištikima geometrijai, modernioms linijoms, minimalizmui. Pirmą kartą šioje kolekcijoje dizainerė kūrė audinių raštus šilkui kartu su dailininke, grafike ir knygų iliustratore Birute Zokaityte. E.Žiemytė didelį dėmesį skyrė paltams ir švarkams, derindama natūralios odos detales kaip kontrastą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.