Kivis – štai ką galite pasitelkti pagalbon.
Taip, dar daugeliui iš viso negirdėtas patarimas, bet negi manote, kad gudrios grožio klausimais buvo tik mūsų senelės ir prosenelės?
Šiuo patarimu pasidalino manikiūro meistrės, tad profesionalais pasitikėti verta. Be to, žaliasis vaisius juk ne chemija – nepakenks.
Ką reikia daryti? Perpjauti kivį pusiau ir minkštimu patepti nagučius bei sritį aplink juos. Svarbu tai padaryti per penkias minutes, kai kivį perpjaunate, nes po to dingsta vitaminas C, kuris ir nuveikia pagrindinį darbą. O jis suminkština odą, surambėjusi odelė tarsi atšoka ir ją lengva nuvalyti nepažeidžiant odos ar nago, be to, pamaitina patį nagą, pabalina, kas aktualu mėgstančioms nuolat dengti juos laku.
Pamėgusios tokią procedūrą su citrinomis turėtų atkreipti dėmesį, kad kivio poveikis kur kas stipresnis ir veiksmingesnis.
Kiek laiko lepinti nagučius kivio kauke, priklauso nuo to, kiek turite kantrybės. Iš viso pravartu ja rankas palepinti ne kartą per metus, o bent kartą per savaitę. Kiviuose gausu vitamino C - suvalgę vieną vaisių per dieną gauname visą vitamino C reikiamą dozę rekomenduojamą paros normos.
Kiviai vitamino C kiekiu du kartus turtingesni už apelsinus – vienas atstoja du oranžinius pūstažandžius. Be to, jame yra ir multivitaminų kompleksas - gausu vitaminų E, P, Bc, B2, B3, B9, D, A, beta-karotino. Nemažai ir geležies, fosforo, magnio, aminorūgščių, antioksidantų - visa tai ideali grožio ir sveikatos formulė.
Kiviai praverčia užsigeidusioms lieknėti, nes jie degina riebalus ir šalina jų skaidymosi produktus.
Perpratusios kivių savybes šeimininkės net įsigudrino marinuoti mėsą su šiais vaisiais – ji tampa minkštutėlė.
Šiuo atveju mėsa mums neįdomi, o štai rankos kur kas svarbiau. Nepamirškite, kad jos turi būti išpuoselėtos, tai tai minčių sparnai – kalbėdamos juk mostaguojame rankomis.