A.Vasiljevas universalinę parduotuvę pavadino mados šventove

Mados istorikas, kritikas ir kolekcininkas Aleksandras Vasiljevas išeina iš muziejų. Paskutinę kovo dieną ypatingų sentimentų Lietuvai turintis rusas Vilniaus prekybos ir renginių centre VCUP pristatė parodą „8 dešimtmečio mados pasaulis”.

Akimirkos iš A.Vasiljevo naujos mados parodos atidarymo Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje.<br>D.Labučio nuotr.
Akimirkos iš A.Vasiljevo naujos mados parodos atidarymo Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje.<br>D.Labučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2014, 3:11 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:16 PM

Pirmą kartą Lietuvoje A.Vasiljevas savo kolekciją pristatė viešoje erdvėje – prekybos ir renginių centre VCUP, kurį kolekcininkas pavadino „mados šventove”. Kolekciją gali pamatyti ne tik mados gurmanai, bet ir nemėgstantys muziejų. Panašius šou A.Vasiljevas yra surengęs Australijoje, Honkonge ir Rusijoje, garsiuosiuose Maskvos „univermaguose” GUM ir „Leipcigas”.

Keliolika minučių į atidarymą vėlavęs mados istorikas (negalėjo atsidžiaugti prie jo namų Markučiuose žydinčiais krokais) vien savo pasirodymu sukėlė gerbėjų ovacijas. Nuotaikinga ir žaisminga kalba, elegantiškai perkirptas parodos atidarymo kaspinas ir daugybė suraitytų autografų naujausioje jo knygoje lietuvių kalba „Mados likimai”. Sprendžiant iš gerbėjų troškimo pamatyti garsųjį Vasiljevą, nusifotografuoti ir netgi paflirtuoti su juo nekelia abejonių, jog mados kritikas Lietuvoje itin populiarus. Šiandien A.Vasiljevas dar vieną kolekciją pristato Kaune, M.Žilinsko galerijoje. Iš Kauno garsusis mados kritikas keliaus į Minską, po to dėstyti mados pamokų į Stambulą ir į Maskvą, kur veda laidą „Mados nuosprendis”, mėgstamą ir mūsų žiūrovų.

Parodoje „8 dešimtmečio mados pasaulis” , kuri VCUP 5 aukšte bus prieinama visiems iki pat gegužės pradžios, A.Vasiljevas pristatė 12 to dešimtmečio garsiausių Europos ir Amerikos mados namų kostiumų bei daugybę aksesuarų – diržų, batelių, skrybėlaičių papuošalų, rankinių, netgi kvepalų buteliukų, žurnalų.

Čia surinkti „Christian Dior“, „Yves Saint Laurent“, „Nina Ricci”, „Thierry Mugler” ir kitų pasaulinio garso mados namų drabužiai bei aksesuarai, kurių per soviet geležinę uždangą mūsų moterys nė akyse nematė. A.Vasiljevo kolekcijos pristatymas – šiemet garbingą 40 metų jubiliejų švenčiančio vieno seniausių mūsų prekybos centrų – VCUP dovana ir savotiška moralinė kompensacija moterims išgyvenusios sovietinius deficito laikus.

„Nė vienas iš šių modelių neatrodo beviltiškai pasenęs ir išėjęs iš mados, – pristatydamas kolekciją tvirtino garsusis mados istorikas A.Vasiljevas. – Įdomiausia, kad mados ratas vis sukasi ir sukasi – kiekviena mada kas 25 metus sugrįžta per medžiagas, faktūras, atskiras detales. Juk dauguma jūsų gyveno tuo metu ir puikiai prisimenate, kas vyko anuomet. Žiūrėkite į šią kolekciją, ne kaip į archaiškus modelius, bet kaip į įkvėpimo šaltinį. Daugelis dalykų – ryškios spalvos, blizgučiai, smailianosiai bateliai puikiai atitinka ir šiandienos madą. Užsukite šiandien į bet kurią parduotuvę ir pamatysite atgarsius to, ką matote šioje kolekcijoje.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.