10 aktorės Cameron Diaz taisyklių gerai savijautai ir spindesiui

Gražuolės aktorės Cameron Diaz (41 m.)gyvenime gausybė naujienų – gegužę ekranuose pasirodė kino juosta „Kita moteris“, kur ji vaidina, o jos išleista knyga „Kūno knyga“ („The Body Book“) jau spėjo knygynų lentynose įsitaisyti tarp perkamiausių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2014, 9:13 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:04 PM

Pateikiame 10 gyvenimu besidžiaugiančios C.Diaz grožio, grakštumo ir geros savijautos taisyklių, kurių laikydamiesi būsite ne tik sveiki ir gražūs, bet ir spindėsite iš vidaus.

1. Kartais odai reikia ne brangių kremų, o sveikos mitybos. „Vaikystėje kentėjau nuo aknės. Mano oda buvo probleminė – šis žodis per silpnas apibūdinti, kokia siaubinga ji buvo! Labai gėdijausi ir išbandžiau kone viską: nuo geriamųjų kontraceptikų iki stiprių vaistų.

Niekas nepadėjo, kad liga pasitrauktų ilgam laikui. Vienintelis dalykas, tuo metu gelbėjęs mane, buvo daugybė sluoksnių makiažo. Norėjau tik užpiešti, užmaskuoti, paslėpti – jei akys nematys, širdies neskaudės.

Šiandien prisimindama tas dienas suprantu, jog man reikėjo ne vaistų ir gausybės įvairiausių procedūrų ar kremų. Man tiesiog reikėjo nustoti pykti ant savęs ir savo odos! Jau tada reikėjo mokytis klausyti savo kūno. Juk tuo metu kasdien suvalgydavau po mėsainį ar buritų su svogūnų žiedais, skrudintais gruzdintuvėje, o viską nuplaudavau gazuotais gėrimais. Rezultatas toks ir buvo – siaubinga oda.“

2. Nebijokite būti brandžios. „Nenoriu atrodyti taip, kaip atrodžiau būdama 26-erių. Tik tada mečiau rūkyti, o maitinausi bet kaip. Negalėjau atlikti elementarių tempimo pratimų. Ką jau kalbėti, kad vaikystėje tiesiog nekenčiau savęs!

Buvau gana apvali, o rankytės ir kojytės plonos, tad nuolat būdavau patyčių objektas. Kiekvienas jaučiasi prastai, kai iš jo mokykloje vaikai juokiasi, – ir visai nesvarbu, kokia tų juokelių priežastis.

Darausi vis vyresnė ir ši mintis man priimtina, dėl to jaučiuosi gerai. Netikiu senėjimą lėtinančiu (anti-age) efektu, mane iš proto veda faktas, kad jaunystės kultas taip labai įsigalėjęs! Atrodo, kad darytis vyresniam šiais laikais yra gėdinga, netinkama.

Tačiau juk gyvenimas bėgant laikui darosi tik gražesnis ir prasmingesnis. Visada viskas eina tik į gera. Subrendę mes labiau suprantame save, įsigiliname į savo jausmus, emocijas. Daugiau rūpinamės savimi.

O kiti mus vis stengiasi įtikinti, kad branda – tai senatvė, energijos trūkumas, lyg darytumės perregimi. Juk viskas ne taip. Buvimą suaugusiu žmogumi aš priimu kaip palaiminimą ir didžiausią privilegiją. Svarbu ne atrodyti jaunam, o jaustis stipriam ir energingam. Atspėkite, kodėl neturiu raukšlių? Nes daug šypsausi!“

3. Jūsų tikslas turi būti sveikata, o ne matmenys 90-60-90. „Pirmiausia tai reikia nepailstant aiškinti paaugliams. Mergaitės domisi mada ir pasidaro netinkamas išvadas. Štai mano užpakalis šiandien tikrai didesnis nei tada, kai man buvo 20 metų. Tačiau tikrai dėl to neišgyvenu.

Juk aš sveikesnė: neapkraunu savo organizmo itin riebiu ar perkeptu maistu, suprantu, kad taip nesąžininga elgtis su savo kūnu. Kiekvieną vakarą prieš miegą prisipilu stiklinę vandens ir pasistatau šalia lovos.

Pirmas dalykas, kurį padarau pramerkusi akis ryte – tą vandenį išgeriu. Ir iškart pasijuntu kaip perdžiūvusi gėlelė, pagaliau gavusi gurkšnį lietaus. Stengiuosi protingai ir įvairiai valgyti, mėgstu žuvį, vištieną, kepsnius, krevetes. Ruošiu omletą iš baltymų ir milžinišką kiekį salotų.

Atsisakau baltos duonos, šviesių miltų makaronų, kepinių. Nesu visiškai atsisakiusi angliavandenių. Atvirai? Aš dievinu angliavandenius! Jie suteikia man jėgų daryti tai, ką mėgstu. Sūris? Mėgaujuosi čederiu, parmezanu, feta, bri. Mėgstu ožkų pieno sūrį.“

4. Pamirškite brazilišką depiliaciją. „Žinau, kad madinga bikinio srityje pašalinti visus plaukelius. Mergaitės, tegul jūsų katytės turi kailiuką! Juk visos kūno dalys – intymios ne išimtis – pasiduoda gravitacijai.

Be to, dabar jums atrodo, kad visą gyvenimą galėsite avėti laivelius ar aptemptus džinsus, bet anksčiau ar vėliau ateis laikas, kai norėsite pakeisti stilių. Madinga idėja, kad bikinio zona turi būti braziliška, atsirado neseniai. O mada, kaip žinome, keičiasi.“

5. Kolekcionuokite ne batelius, o įspūdžius. „Jau ateinantį savaitgalį neatidėliodamos išeikite iš namų. Vykite kur nors – ar lėktuvu į Peru, ar į artimiausią parką. Kiekvieną dieną nuveikite ką nors neįprasto, raskite būdų kasdien sužinoti ką nors nauja ir apie save, ir apie pasaulį.

Nepamirškite savo atrastų naudingų įpročių. Manęs sekmadienį niekada neišvysite gatvėje – savo virtuvėje visai savaitei ruošiu maistą. Įspėju draugus, kad nesusitiksime priešpiečių, o sūnėnams ir dukterėčioms pasakau, kad jei norite su manimi pažaisti, lauksiu jų savo namuose.

Visada iš anksto pasitikrinu, kad sekmadieniais nebūtų suplanuota susitikimų ar pasitarimų, nes tai – mano laikas. Man tai labai svarbu. Vertinu valandas, kurios man suteikia energijos ir geros savijautos visai ateinančiai savaitei.“

6. Geriausia energija – tai pusryčiai. „Visi dietologai vienu balsu aiškina apie pusryčių naudą. Aš turiu dvi savas priežastis gerbti rytinį maistą: tik pavalgiusi pradedu suvokti pasaulį, o mano oda atsibunda, pradeda spindėti – tik tada galiu darytis makiažą.

Tokį patarimą, beje, man davė ne dietologas, o mano makiažo meistras. Mėgstamiausi pusryčiai – avižinė košė su pakepinta cukinija, žalumynais, karamelizuotais svogūnais, kiaušinio baltymu ir sojų padažu su citrinų sultimis.

Mėgstu ir baltymo omletą su agurkais, pomidorais, žalumynais. Geriu juodąją arbatą su pienu. Būtinai, jei neturite, įsigykite trintuvą ir pamėginkite susiplakti kokteilį iš migdolų pieno, anakardžių, banano, kivių, raugerškio uogų ir kokosų drožlių“.

7. Judėkite. „Net atostogaudamos skirkite laiko sportui. 25 minutės kūno rengybos šiandien, ilgas pasivaikščiojimas rytoj duos begalinės naudos kūnui. Darykite pritūpimus, kol valotės dantis, bėgiokite laiptais.

Kai filmuojuosi, bėgu iš savo namelio ant ratų iki makiažo meistro darbo vietos. Jei ką nors pamirštu, bėgu atgal pasiimti. Jei kūrybinės grupės narių noriu ko nors paklausti, bėgu iki jų. Štai jums dar vienas postūmis judėti – įsirašykite 15 minučių mėgstamiausių šokiams tinkančių dainų ir kasdien namuose surenkite mažą šokių vakarėlį.“

8. Visi miegot! „Vaikystėje mes visi tėvų buvome įtraukti į kasdienį tikslų ritualą, kuris vadinosi „Miegot!“. Tėvai rūpinosi, kad miegoti eitume tuo pačiu laiku kasdien, tik kartais leisdavo pabūti su jais ilgiau. Tačiau kuo vyresni mes daromės, tuo neatsakingiau žiūrime į miegą, į užmigimo procesą.

Viešbučiuose miegu dažniau nei namuose. Tačiau vakaro ritualai man – šventas reikalas.“

9. Sėkmės paslaptis – disciplina. „Kai galvoju apie sėkmę, programuoju save, kad būčiau stipri, gerai jausčiausi, kad turėčiau galimybę judėti pirmyn, gyventi, dirbti. Tada suprantu, kad be griežtos disciplinos nebūčiau nieko pasiekusi. Viskas, ką turiu, – dėl jos.

Darau tai, ką darau, o ne prisiverčiu tai daryti. Kiekvieną dieną, nesvarbu, ar dirbu filmavimo aikštelėje, ar tarp kino projektų, imuosi kitokios veiklos. Juk mano darbas – ne tik mano profesija. Mano darbas – tai visi tie dalykai, kuriuos privalau atlikti, jei noriu nugyventi tokį gyvenimą, kuris man patinka.“

10. Būkite seksualios. „Rašytoja Courtney E.Martin kartą pasakė: „Žinote, kas iš tiesų yra seksualu?

Humoro jausmas. Nuotykių troškimas. Vidinė šviesa. Užpakaliukas, kurį norisi pačiupinėti. Atvirumas. Pasitikėjimas savimi. Kuklumas. Sveikas apetitas. Intuicija. Išradingumas. Purvini žodeliai, tariami, atrodytų, nekaltos mergelės.

Kitais žodžiais tariant, seksuali moteris net pati suvokia, kokia ji yra nuostabi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.