Jūros šventėje - ir vakarinės suknelės, ir guminės šlepetės

Klaipėdoje įsibėgėjo Jūros šventė. Saulė spigina lyg Majamyje, muzika skamba lyg San Paule, o į gatvę išėjusios merginos dėvi sukneles, kurias, regis, ką tik pirko Milane. Nors pasitaiko ir tokių, kurioms garderobą veikiausiai sukūrė apsukri prekeivė Palangos pliaže.

Jūros šventės dalyviai dėvi ryškius ir spalvingus drabužius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jūros šventės dalyviai dėvi ryškius ir spalvingus drabužius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Karevaitė

Jul 26, 2014, 5:29 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:21 PM

Per savaitgali uostamiestis tikisi sulaukti arti milijono svečių. Išėjusios į šventę senamiestyje merginos demonstruoja kokteilinių ir vakarinių suknelių madas, tuo tarpu vaikinai apsiriboja šortais bei guminėmis šlepetėmis.

Senamiestyje – kaip prašmatniame vakarėlyje

Nuo mažiausių mergaičių iki vyresnių Klaipėdos damų – beveik visos moterys į Jūros šventės vakarinius renginius penktadienį ėjo pasipuošusios kaip į prašmatnų vakarėlį.

Ilgos vakarinės suknelės, trumpesnės, gėlėmis puoštos kokteilinės suknelės ir nuo kaitrios saulės gelbėjančios skrybėlaitės su prie jų priderintomis delninukėmis – taip atrodė į uostamiesčio centrą vakare traukiančios merginos.

Tačiau aukštakulnius batelius rinkosi vos viena kita Jūros šventės dalyvė – vietoje jų moterys prie lininių ir trikotažinių suknelių karštą dieną avėjo plokščiapades basutes, sandalus.

Prie taip išsipuošusių ir dėmesį traukiančių damų kontrastingai atrodė su maudymosi trumpikėmis ir guminėmis šlepetėmis į miestą išėję vaikinai, kurie pagrindiniu savo aksesuaru pasirinko skardinę alaus. Dar kelias, iš akių matyti, paslėpė pilve.

Jūreiviški dryžiai – šventės akcentas

Jūros šventėje neapsieita be jūreivių ir jungos. Mėlynai-baltai dryžuotais marškinėliais, suknelėmis bei sarafanais į koncertus susiderinusios traukė ištisos šeimos, o tėvelių galvas puošė kapitonų kepuraitės.

Tiesa, į Jūros šventę atvykę be marinistinės atributikos, jos įsigyti gali iki sekmadienio vakaro veikiančioje tautodailininkų mugėje prie Danės upės. Dryžuoti marškinėliai čia kainuoja 25-30 litų, o skarelių ir kepuraičių kainos prasideda nuo 20 litų.

Verslininkai jūreivišku stiliumi gali aprengti net kelių mėnesių kūdikį – jiems siūlomi dryžuoti šliaužtinukai, seilinukai, trikotažinės kepurytės.

Moterų dėmesys aksesuarams, vyrų – alui

Mugėje taip pat įsikūrę lietuvių dizainerių darbų pardavėjai, išskirtinių aksesuarų kūrėjai, juvelyrai, stiklo ir odos meistrai, savo kūriniais galintys pradžiuginti ne vieną šventės lankytoją. Būtent jie mugėje sulaukia daugiausiai moterų dėmesio.

O vyriškiams karštą dieną nėra nieko geriau už šaltą stiklinę giros ar kaimiško alaus, kurio pardavėjai nespėja pilti į eilę susirikiavusiems pirkėjams, šortų kišenėse žvanginantiems monetomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.