Praktiška šio rudens ir žiemos mada iš dešimto dešimtmečio

Praėjusį rudenį paskatinęs iš naujo įsigyti languotos flanelės marškinius ir kareiviško stiliaus batus, dešimtojo dešimtmečio stilius grįžta ir šiemet. Vis dėlto jis gerokai subtilesnis, įkvėptas paprastumo, praktiškumo ir universalumo idėjų, beveik minimalistinis, rašo žurnalas "Stilius plius".

Kuriant dešimtojo dešimtmečio įvaizdį svarbiausia yra atrasti tinkamą patogumo ir stiliaus balansą, nes itin svarbi tendencijos dalis – natūralus pluoštas, nepriekaištinga kokybė, daikto ilgaamžiškumas.<br>AP nuotr.
Kuriant dešimtojo dešimtmečio įvaizdį svarbiausia yra atrasti tinkamą patogumo ir stiliaus balansą, nes itin svarbi tendencijos dalis – natūralus pluoštas, nepriekaištinga kokybė, daikto ilgaamžiškumas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

2014-09-25 15:49, atnaujinta 2018-01-29 16:49

Vos pasibaigus „grunge“ stiliaus erai dešimtojo dešimtmečio viduryje, į madą atėjo paprastesni siluetai, jaukūs ir šildantys audiniai, praktiški aksesuarai, patogi avalynė. Tiesa, būtų sunku šį įvaizdį pavadinti vyrišku ar net tinkančiu abiem lytims – jis savotiškai romantiškas, subtilus, išlaikantis moteriškumo paslaptį.

Dešimtojo dešimtmečio idėjomis šį rudenį ir žiemą susižavėjo tokie dizaineriai kaip Alexanderis Wangas ir Michaelas Korsas, prancūzė Isabel Marant. Nors jų kolekcijos be galo skirtingos, visose galima pastebėti gausybę patogių ir funkcionalių sprendimų. Pavyzdžiui, kasdienai pritaikytas laisvas sportinio stiliaus kelnes, masyvius storų siūlų megztinius, kuprines, net avikailių švarkelius.

Kuriant dešimtojo dešimtmečio įvaizdį svarbiausia yra atrasti tinkamą patogumo ir stiliaus balansą, nes itin svarbi tendencijos dalis – natūralus pluoštas, nepriekaištinga kokybė, daikto ilgaamžiškumas. Juk nėra didesnės prabangos už galimybę jaustis laisvai ir jaukiai, tiesa?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.