Kūrėjo M. Vasiliausko kolekcijai prireiks 100 tūkst. klevo lapų

Kaunietis floristas Modestas Vasiliauskas siekia stebinti vis naujais rekordais. Vyras aktyviai ruošiasi pristatyti naują kolekciją „Spalvotų rudens lapų šou“, kurioje bus galima išvysti 10 iš margaspalvių lapų sukurtų suknelių. Kolekcijai prireiks maždaug 100 tūkst. spalvotų klevo lapų ir apie 70 kilogramų vielos.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-10-16 12:58, atnaujinta 2018-01-27 02:07

Išvysti originalius kauniečio kūrinius bus galima kitą penktadienį, spalio 24 dieną Kauno restorane „Legenda“.

Įvairiais rekordais daugiau nei prieš dešimtmetį išgarsėjęs M.Vasiliauskas jau sukūrė pirmąjį kolekcijos modelį. Trumpai pūstai suknelei prireikė 5 kilogramų vielos, iš kurios pagamintas drabužio karkasas, ir maždaug 10 tūkst. margaspalvių lapų.

Suknelė šiuo metu sveria per 20 kilogramų. Renginio dieną ji bus šiek tiek lengvesnė, nes lapai išdžius.

Klevo lapus kūrėjas renka įvairiuose Kauno parkuose.

„Lapų esu pririnkęs ne vieną maišą, tačiau tiek, kiek turiu visoms suknelėms nepakaks. Teks dar keliskart traukti į parkus. Kad kūriniai trauktų akį, lapai turi būti ne tik kuo spalvingesni, bet ir nesutrūkinėję“, – aiškino M.Vasiliauskas.

Sukurti vieną modelį kauniečiui prireikia maždaug dviejų dienų. Vyras sakė, kad prieš kolekcijos pristatymą jam greičiausiai teks paplušėti ir naktimis.

Labai iš anksto kurti suknelių M.Vasiliauskas negali, nes lapai po kurio laiko pradeda vysti, skilinėti ir trupėti. Tačiau jis jau spėjo pagaminti visų suknelių karkasus. Kiekvienam iš jų prireikė nuo 4 iki 8 kilogramų vielos.

Iš lapų sukurtais aksesuarais vyras žada papuošti ir kolekcijos pristatymo dieną scenoje su smaugliu pasirodysiančias cirko „Diamons Show“ artistes. Renginyje bus galima išvysti ir 2015 metų vestuvines sukneles.

Sukneles iš rudeninių lapų M.Vasiliauskas pristato ne pirmą kartą. Pernai jis sukūrė suknelę iš 8 tūkst. sidabrinės drebulės lapų, Anksčiau floristas yra pristatęs pavienes sukneles iš įvairių kitų medžių lapų.

Rudeniniais lapais pagražintų drabužių kolekciją vyras kuria pirmąkart. Jis tikisi, kad ji atsidurs Lietuvos rekordų knygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.