Stilistė Agnė Jagelavičiūtė: kaip išsirinkti tinkamus akinius

Stilistė, konsultacijų platformos „Stiliusos“ įkūrėja  Agnė Jagelavičiūtė patardama žmogui rinktis vieną ar kitą drabužį ar aksesuarą visada vadovaujasi taisykle, kad ji ir pati mielai rinktųsi tokį pat daiktą. Todėl optikos salone „Eagle Vision“ rinkdama stilingiausių akinių dešimtuką ji pirmiausia svarstė, kas yra gražu jai pačiai. Agnė pabrėžė, kad stilisto ir dizainerio požiūris dažnai skiriasi – kol dizaineris galvoja apie naują sezoną, stilistui svarbiausia, kas tinka konkrečiam žmogui.

A.Jagelavičiūtė sau renkasi kiek įdomesnius akinius, tačiau akcentas jai gali būti subtili detale, nestandartinė forma.
A.Jagelavičiūtė sau renkasi kiek įdomesnius akinius, tačiau akcentas jai gali būti subtili detale, nestandartinė forma.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 13, 2015, 4:15 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 10:29 PM

„Man ne taip svarbu, kad naujausiame sezone itin madingi akiniai storais ar apvaliais rėmeliais. O ką daryti, jei jie žmogui netinka, jei su jais negalite žiūrėti į veidrodį? Visada reikia rinktis akinius, kurie tinka žmogaus veido formai“, – pasakojo stilistė.

Pati Agnė mėgsta ekstravagantiškesnius akinius, tačiau vis tiek optikos salonuose renkasi tokius, kurie tiktų ne vienam kartui, o prie visokios aprangos. Vieni, nešiojantys akinius, jų turi daug, kiti – vos vienus, todėl renkantis akinius reikia pagalvoti ir apie tai, kaip dažnai juos bus galima nešioti, kur žmogus dirba, koks jo laisvalaikis.

„Jei vienus akinius derinsite prie visko, jie turi būti vienokie, jei turėsite kelerius – jie gali būti ir įvairesni. Tačiau žmonės, nuolat perkantys tokius pat ar labai panašius akinius taip pat daro klaidą. Jei akinių rėmelių skiriasi vos viena detalė, vadinasi, iš esmės jie nesiskiria“, – svarstė stilistė.

Žinoma, akinių rėmelio dizaino pasirinkimas priklauso ir nuo amžiaus. Vyresnei, brandžiai moteriai Agnė pataria rinktis klasikinio stiliaus akinius. Pavyzdžiui, valstybės tarnautoja ar banko darbuotoja turėtų rinktis subtilesnius akinius, kurių kojelės kuklios, be įmantrių puošmenų, akiniai nekrintantys į akis, elegantiški.

Tuo tarpu stilinga trisdešimtmetė, A.Jagelavičiūtės nuomone, jau galėtų rinktis įdomesnius akinių rėmelius – pavyzdžiui, juodą spalvą pakeisti šviesiai ruda. Ši subtili elegancija tiks ir prie kostiumėlio, ir prie stilingų laisvalaikio rūbų.

O paaugliui stilistė siūlo leisti rinktis madingą prekę. Juk jam akiniai ir jų mados vėjai – labai svarbu.

„Taisyklių laužytojams reikia sąmoningai rinktis individualybę, – sakė A.Jagelavičiūtė. – Viskas, kas kvepia ekstravagancija, mano nuomone, tinka jaunimui. Tai – pašėlusių, laisvų asmenybių išraiškos priemonė.

Be to, prie elegantiško drabužio tikrai galima priderinti ryškius aksesuarus, kad žmogus iš esmės atrodytų labai skoningai. Tačiau jei žmogus nėra stiliaus asas, siūlau nerizikuoti ir rinktis saugesnius modelius. Visai atvejais aš siūlau atsižvelgti į savo amžių, profesiją, o ne tik momentines nuotaikas – juk čia nieko blogo“.

Pati stilistė sau renkasi kiek įdomesnius akinius, tačiau akcentas jai gali būti subtili detale, nestandartinė forma.

„Galiu labai sąžiningai pasakyt – metuose yra gal viena diena, kai galėčiau užsidėti rožinius akinius! Pavyzdžiui, vasarą lėkdama į kokį festivalį Palangoje ar Nidoje ir būdama puikios nuotaikos. Tada – taip! Bet būdama savo amžiaus nebetikiu pašėlusiu vaizdeliu ant veido...“, – šypsojosi moteris.

Šiuo metu Agnė turi trejus akinius. Tie, kurie nusibodę, guli šalia televizoriaus. Kiti, dažnai nešiojami – gana klasikinio stiliaus, aiškiai matomi, gana apvalūs – mat būtent tokie, o ne siauri, yra madingi pastaruosius penkerius metus. O patys naujausi yra iš paskutinės „Dolce & Gabbana“ kolekcijos, kurių įkypas rėmelis sukuria lengvą katės akių įspūdį.

Moterims, klausiančioms, kokį makiažą reikėtų darytis nešiojant akinius, stilistė turi aiškų ir vienareikšmišką atsakymą: akinių nešiojimas neturi jokios įtakos makiažo ryškumui ar blankumui. Pasidažyti moteris turi tiek, kad jaustųsi gerai, o ryškus makiažas jai visuomet atrodė prasto skonio ženklas. Ir nesvarbu, ar jį kiek maskuoja akiniai, ar ne.

Agnė pati labai nemėgsta emocinio pirkimo, kai lekiama į parduotuvę įsigyti ką nors čia ir dabar, todėl ir žmonėms, besirenkantiems naujus akinius, stilistė pataria gerai apgalvoti, kokių akinių reikia, kokių norėtų, kur juos nešiotų, atidžiai pasimatuoti kelis variantus ir tik tada pirkti gerą ir kokybišką daiktą.

Perkant aksesuarą, kuris nešiojamas labai dažnai ar net kasdien, Agnė rekomenduoja tartis ne tik su drauge ar mama, bet ir kreiptis į stilistą. Žinant, kokios spalvos vyrauja drabužiuose, matant žmogaus veido formą, ji galėtų patarti kiekvienu konkrečiu atveju kur kas tinkamiau.

Būtent apie tai ji ir konsultuos pirkėjus balandžio 15 d., trečiadienį (18-20 val.) „Europos“ prekybos centre įsikūrusiame optikos salone „Eagle Vision“, o balandžio 16 d., ketvirtadienį (18-20 val.) ir balandžio 18 d., šeštadienį (16-18 val.) prekybos centre „Akropolis“ esančioje „Eagle Vision“ optikoje. Stilistė kviečia nesikuklinti ir užsukti visus, norinčius išsirinkti tinkamus akinius – nešiojamus kasdien ar saulės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą