Stilistas Kęstas Rimdžius: „Aktoriai tiesiog privalo puoštis“

Nors 8-ieji Lietuvos kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ kupini naujovių, vienas dalykas vis tik nepasikeitė per visus aštuonerius metus. Tai pagrindinis apdovanojimų stilistas Kęstas Rimdžius, kuris juokaudamas dėl to save vadina „seniausia Lietuvos gerve“.

Kęstas kaip ir kiekvienais metais rūpinasi renginio scenoje laukiančiomis naujovėmis.<br>T.Bauro nuotr.
Kęstas kaip ir kiekvienais metais rūpinasi renginio scenoje laukiančiomis naujovėmis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2015, 3:41 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 2:33 AM

Nuo pat pirmųjų metų apdovanojimų ceremonijos vedėjų, teikėjų, muzikantų ir ne retai svečių stiliumi besirūpinantis Kęstas pabrėžia: „Kalbėsiu už visus organizatorius: laikas bėga ir viskas keičiasi, bet mes kiekvienais metais stengiamės padaryti šventę kino žmonėms.

Norime, kad ji būtų ryški ir įsimintina. Todėl ir iš ateinančių svečių tikimės, kad jie priims šventinę nuotaiką, pasipuoš, parodydami pagarbą laureatams, nominantams, organizatoriams ir patys sau“.

Kas nuo pirmųjų metų pasikeitė? Kęstas tikina, kad labai daug dalykų. O svarbiausias jų – žmonės tapo tiesiog laisvesni.

„Kiek prisimenu, pirmieji metai – saugūs metai. Glamūrinės suknelės tuo metu buvo retas egzempliorius. Man džiugu, kad dabar mes išugdėme madą ir žmonės nuoširdžiai nori nusirengti apsiburbuliavusius megztukus bei pasipuošti, kad jie ruošiasi šiam renginiui, galiausiai – konsultuojasi su stilistais. Tai yra ilgamečio įdirbio rezultatas“, – sakė K.Rimdžius.

Natūralu, kad šią dieną visų akys krypsta į raudonuoju kilimu žingsniuojančius šalies aktorius. Stiliaus guru tikina, kad jiems pasipuošti – privaloma.

„Režisieriai, operatoriai, aktoriai ir kitas į „Sidabrinės gervės“ statulėlę pretenduojantis kino elitas privalo puoštis ir puošti patį renginį. Taip jie atiduoda duoklę savo žiūrovui, taip jie pristato save“, – sakė Kęstas.

Kęstas kaip ir kiekvienais metais rūpinasi renginio scenoje laukiančiomis naujovėmis. Šiais metais, sako jis, bus atsisakyta viso glamūrinio pigumo.

„Šių metų temą mes siejame su knygomis, todėl scenoje žiūrovai pamatys mažiau glamūro. Aš pavadinčiau taip, žiūrovai scenoje išvys intelektualią estetiką. Vedėjams paruošėme ryškius siluetus, dėmesį skiriame detalėms, daiktams.

Todėl esu labai dėkingas galėdamas šiais metais dirbti su dizaineriu Giedriumi Šarkausku“, – sakė apdovanojimų vyriausiasis stilistas K. Rimdžius.

Taip pat iškilmingo vakaro vedėja tapus Sandra Daukšaitė-Petrulėnė pasipuoš dizainerės Natalijos Martinavičienės papuošalais

Apdovanojimus pristato LiKA ir Lietuvos kino centras. Renginio globėjas ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ ceremoniją, kurios grožį puoselėjo K. Rimdžius išvysite jau šį šeštadienį, 18.30 per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.