G. Žickytė „Prieš linksmybes dizainerio suknią keisiu džinsais“

Tiek tarptautiniai, tiek nacionaliniai kino apdovanojimai pasižymi skoningumu ir elegancija – ypač iškilmingai raudonu apdovanojimų kilimu žengiantys kino kūrėjai, aktoriai ir sinefilai. Jau 8-uosius metus Lietuvos kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ tampa ne tik svarbiausiu įvykiu filmus kuriantiems menininkams, bet ir tinkama proga iš spintų ar dizainerių butikų išsitraukti pačius puošniausius vakarinius rūbus.

G.Žickytė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
G.Žickytė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2015, 5:28 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 3:40 PM

„Tai yra tam tikras etiketas, – sako net penkiose kategorijose nominuoto filmo „Meistras ir Tatjana“ režisierė Giedrė Žickytė, – aš džiaugiuosi, turėdama proga apsivilkti suknelę ir apsiauti aukštakulnius batelius. „Sidarbrinės gervės“ apdovanojimai yra šventė, juk neisi apsirengusi lyg į filmavimo aikštelę!“.

Tačiau ji šypsodamasi prisimena pirmą kartą, kai ėjo atsiimti „Sidabrinės gervės“ apdovanojimo: „Tuomet galvojau – nesvarbu! Tarsi būdamas menininkas turi ignoruoti aprangą ir maištauti prieš puošnumą. Matyt, suaugau – džiaugiuosi šia švente ir galimybe pasijusti moteriškai“.

Šiemet dokumentinio filmo apie fotografą Vitą Luckų kūrėja pasipuoš dizainerio Juozo Statkevičiaus kurta suknele. G. Žickytė juokiasi, kad Juozas – tikras profesionalas ir suknelės rinktis neleido. „Atėjus į studiją jis bedė pirštu į vieną, liepė apsivilkti ir ji, žinoma, tiko puikiausiai“, – juokiasi režisierė.

Tik ar bus patogu su suknele šokti? Renginio svečiai pasibaigus tiesioginei Lietuvos kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ transliacijai linksmybių skubės tęsti į prabangų sostinės klubą „Mojo Lounge“. Nei šokių, nei linksmybių ten netrūksta niekada, ypač kai turi ką švęsti – apdovanojimuose bus išdalintos net 12 „Sidabrinės gervės“ statulėlių.

„Manau, prieš linksminantis galbūt teks pakeisti suknelę džinsais. Su suknele bijosiu per smarkiai judėti!“, – juokiasi Giedrė Žickytė. Kiekvienais metais apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ stilistu tampa Kęstas Rimdžius. Šiemet jis, bendradarbiaudamas su dizaineriu Giedriumi Šarkausku pasirūpins, kad stovintys scenoje atrodytų estetiškai ir solidžiai. Ypatingai – renginio vedėja Sandra Daukšaitė-Petrulienė. Iškilmingo vakaro metu aktorė pasipuoš Natalijos Martinavičienės papuošalais.

Siautulingas povakaris, kuriame šėls visos kino, pramogų pasaulio ir politikos žvaigždės prasidės 23 val. Vilniaus klube „Mojo lounge“.

Apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ – šį šeštadienio vakarą, 18.30 per LRT televiziją.

Apdovanojimus pristato LiKA ir LKC. Apdovanijimų globėjas Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.