Stilistė Agnė Gilytė lietuviams stilių formuos Londone

Agnė Gilytė šypsosi: Lietuvoje esančių drabužių parduotuvių asortimentą ji žino mintinai. „Kaip bebūtų smagu apsipirkinėti Lietuvoje, bet parduotuvių ir galimybių skaičius čia yra baigtinis. Jei nori kažko nematyto, konceptualaus, be užsienio parduotuvių ir butikų neišsiversi. 

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.<br>Aja Rutkauskienė.
Asmeninio albumo nuotr.<br>Aja Rutkauskienė.
Asmeninio albumo nuotr.<br>Silvija Duoblytė.
Asmeninio albumo nuotr.<br>Silvija Duoblytė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 14, 2017, 9:57 AM, atnaujinta Sep 14, 2017, 10:30 AM

Agnė Gilytė šypsosi: Lietuvoje esančių drabužių parduotuvių asortimentą ji žino mintinai. „Kaip bebūtų smagu apsipirkinėti Lietuvoje, bet parduotuvių ir galimybių skaičius čia yra baigtinis. Jei nori kažko nematyto, konceptualaus, be užsienio parduotuvių ir butikų neišsiversi. 

Aišku, galima užsisakyti internetu, bet kartasi norisi pačiupinėti  trokštamus batus, užuosti kašmyro palto kvapą. Pati keliaudama mėgstu įsigyti originalių daiktų, dažniausiai batų ar papuošalų, kurie atspindi šalies dizainą, vietines medžiagas, tradicijas, atskleidžia nematytas koncepcijas arba tiesiog nustebina savo paprastumu ar universalumu. Sugebu apsipirkti net slidinėjimo kelionių metu“, – sako Agnė. 

Garderobo atnaujinimui – apie 2 tūkst. eurų 

Apie mados ir stiliaus keliones ji galvojo jau seniai, bet imtis šios veiklos ją paskatino kelionių organizatoriaus „Boutique Travel“ vadovė Aja Rutkauskienė. „Iki šiol dažniau žmones skraidindavome į atogrąžų džiungles, dabar imsimės naujo projekto - parduotuvių, mados ir stiliaus džiunglių, kuriose susigaudyti padės puikiai pažįstama Agnė Gilytė ir Londono madų savaitėje dirbanti renginių organizatorė Silvija Duoblytė“, – pasakoja Aja. 

Agnė sako, kad apsipirkinėjimas – labai intymus ir asmeniškas dalykas, todėl nuspręsta neorganizuoti masinių ekskursijų, o rengti individualius dviejų moterų turus, kuriuose susipina stiliaus atradimai, meno pažinimas ir naujojo sezono pirkiniai. Dvi draugės, vyras ir moteris arba mama su dukra atvyksta į Londoną, kuriame jas pasitinka stilistė Agnė Gilytė ir pradeda stiliaus paieškų turnė. 

„Vieną dieną mūsų svečiai praleidžia ieškodami stiliaus perliukų ir garderobo papildymo su manimi, kitą dieną Londone neria į meno gūsį, – pasakoja Agnė. – Kelios dienos Londone skirtos ne tik atnaujinti garderobą, bet ir įpūsti naujo vėjo į spintą mieste, kur drabužiai parduotuvėse nutupia ant pakabų tiesiai nuo podiumų. 

Čia, Londone, galbūt įprastą raudoną lūpdažį pakeisime rožiniu, o vietoj juodų batų išbandysime bordo spalvos, pasimatuosime naujų siluetų drabužius ir suprasime, kad atradome naują stilių. 

Kelių dienų užteks garderobą papildyti naujais stilingais pirkiniais, kurie atskleis individualų stilių, pabrėš figūros privalumus ir padės išspręsti nedidelius trūkumus. Tiesa, niekas neįsipareigoja nieko pirkti, gal kam nors užteks grįžti su pilnu lagaminu įspūdžių, o ne drabužių. Matavimosi, savo figūros ir savo stiliaus pažinimas yra ne mažesnis malonumas. Be to, labai svarbus patyrimas, duosiantis naudos ir vėliau“. 

Paklausta, kiek pinigų reikia pasiimti į turą po Londono parduotuves, Agnė juokiasi: „Mažiausiai dviejų Louis Vuitton lagaminų“. Paskui surimtėja: „Mano galva, sezoninis garderobo atnaujinimas gali atsieiti apie porą tūkstančių eurų, bet mes galime įtilpti į bet kokį biudžetą. Su mano pagalba, kaip ir Lietuvoje, taip ir Londone, bus įsigyjama tik tai, kas tinka žmogui, pirkiniai bus apgalvoti, ne spontaniški“. 

Trečdalis klientų – vyrai 

Agnė sako, kad ir kaip tai skambėtų smagiai, apsipirkinėti be pertraukos fiziškai įmanoma tris keturias valandas. 

„Aš galiu varyti kaip arklys, bet žmonėms pradeda drebėti kojos, muša karštis, ryškėja persisotinimo simptomai: perkama viskas arba nieko. Reikia sustoti ir eiti pietų ar kavos. O šios vietos taip pat bus išskirtinės, nemasinis, nestandartinis Londonas“.
 
Ar visą dieną praleisti vis su nauju žmogumi nevargins stilistės? „Porą metų studijuoju psichologiją, kad dar labiau pažinčiau žmones, juos suprasčiau ir lengvai bendraučiau. Psichologijos studijos net padėjo suprasti, koks stilius žmogui tinka pagal jo būdą, charakterį“. 

Agnė nenustebtų, jie prie jos stiliaus kelionės prisijungtų ir vyriška kompanija. „Apie trečdalis mano klientų Lietuvoje yra vyrai. Ir jie labai lojalūs. Jiems patogu atiduoti atsakomybę į svetimas rankas ir atsikratyti garderobo atnaujinimo problemų“. Kaip į išvykas po Londoną reaguos Agnės vyras? Stilistė juokiasi: dabar jis ramus, sako, čia tik tavo darbas, tu geriausiai žinai, kaip jį strateguoti. Bet labai įdomu, kaip jis jausis, kai būsiu porą savaičių komandiruotėje – turim du berniukus ir jie tikri vijurkai!“ – juokiasi. 

Agnė sako, kad šios kelionės mintis – padaryti ją kuo labiau kultūrinę, o ne vartotojišką, todėl tai būtų laikas ir su mados užkulisiais, ir su meno galerijomis, ir su restoranais, ir su naktiniu gyvenimu.

Londono mados savaitės užkulisiai ir nestandartinis Londonas 

Po stiliaus paieškų Didžiosios Britanijos sostinėje gyvenanti ir Londono mados savaitėje dirbanti Silvija Duoblytė pakvies į garsiausias Londono meno ir mados galerijas, koncertus, stilingiausius barus bei madingiausius restoranus. Silvija, Londone baigusi filmų ir kultūros studijas, organizavo tokius renginius kaip žymusis „Secret Cinema“, koordinavo pasaulinį „Future Shorts“ filmų festivalį, o dabar dirba Londono mados savaitėje. Ji dalinsis istorijomis iš Londono mados savaitės užkulisių ir supažindins su stilingąja miesto puse.

„Londonas gali dažnai palikti įvairių įspūdžių. Nepažįstant  šio miesto, galima laisvai pasiklysti tarp labai turistinių ir nežmoniškai varginančių gatvių norint pamatyti absoliučiai viską. Tačiau žinant geriausias galerijas, laiko vertas parodas ir renginius, gali daug kokybiškiau praleisti laiką ir pasisemti daug daugiau įkvėpimo“, – sako Silvija. 

Stiliaus ir meno kelionės metu Londone vyks nemažai išskirtinių renginių, į kurių pasaulį pasinerti padės Silvija. „Viena šiuo metu žinomiausių parodų Londone - visų laikų mados legendos Cristobalio Balenciagos ekspozicija Viktorijos ir Alberto muziejuje, spalio pradžioje vyks didžiausia menų mugė Regent's parke „Frieze Art Fair“, nuo vasaros veikia įspūdingas „Serpentine“ galerijos paviljonas, kurį šiemet patikėta įrengti Burkina Faso architektui Diébédo Francis Kéré.

Londono mados savaitės erdvėje „Lisson“ galerija ir „Vinyl Factory“ bendrai organizuoja parodą , kurioje bus galima pamatyti Marinos Abramovič, Ai Weiwei, Anish Kapoor bei dar dvidešimties žinomiausių šiuolaikinių menininkų darbus“, - pasakoja S.Duoblytė.

Pirkiniams Silvija siūlo apsilankyti ne tik britų mados ambasadoriumi laikomų mados namų „Burrbery“ salonus. „Kuo toliau, tuo labiau daugėja įdomių, stilingų konceptualių parduotuvių ir gražių butikų.

Soho rajone rekomenduočiau „Alex Eagle Studio“, Notting Hille ar Marelybone apsilankyti „Matches Fashion“, madingame Mayfair rajone – „Browns“, užeiti užuosti vietoje gaminamų kvepalų parduotuvėje „Le Labo“. 

Kelionių organizatorė Aja Rutkauskienė, daugiau nei dešimtmetį kurianti išskirtines nuotykių, patyrimų ir gastronomines keliones  žino, kaip atrasti nestandartinį Londoną, vietas, į kurias sunku patekti neužsirezervavus staliuko ar kambario prieš keletą mėnesių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?