Dirigentas Modestas Pitrėnas scenoje nutarė pašmaikštauti

Visada pasitempęs ir itin elegantiškas dirigentas Modestas Pitrėnas (40 m.) scenoje gali atrodyti linksmai ir žaismingai. Dešimtmetį mininčio Kauno miesto simfoninio orkestro jubiliejiniame koncerte maestro prie frako pasipuošė žalsvos spalvos baltai išmarginta peteliške.

Dešimtmetį mininčio Kauno miesto simfoninio orkestro jubiliejiniame koncerte maestro prie frako pasipuošė žalsvos spalvos baltai išmarginta peteliške.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dešimtmetį mininčio Kauno miesto simfoninio orkestro jubiliejiniame koncerte maestro prie frako pasipuošė žalsvos spalvos baltai išmarginta peteliške.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

2015-02-10 15:11, atnaujinta 2018-01-13 14:33

Kauno valstybinėje filharmonijoje vykusių jubiliejinių koncertų metu M.Pitrėnas publiką nustebino sceniniu įvaizdžiu.

Kaip ir orkestro muzikantai, prieš juos stojęs dirigentas pasipuošė spalvinga rankų darbo peteliške. Specialiai šiai progai aksesuarus sukūrė lietuviško „Monej“ prekės ženklo dizaineriai.

Tokią žaismingą detalę lipdamas į sceną dirigentas segėjo pirmąkart. Įprastai prie smokingo jis derina juodą peteliškę, o prie frako – baltą.

„Jubiliejiniuose koncertuose orkestro muzikantai nutarė atsisakyti klasikinių spalvų peteliškių, siekdami parodyti, kad yra nenuspėjami, jaunatviški ir turintys polėkio.

Kai ir man buvo pasiūlyta tokia žaisminga detalė, iš pradžių šiek tiek sutrikau, tačiau netrukus priėmiau šmaikštų orkestrantų iššūkį.

Man anksčiau yra tekę matyti pasaulyje žinomų dirigentų ir orkestrų, kurie išskirtinių švenčių proga savo koncertinę aprangą pagyvina spalvingais kaklaraiščiais“, – kalbėjo M.Pitrėnas.

Įvairiose pasaulinio garso scenose orkestrams diriguojantis vyras tikino, kad jis turi keletą klasikinių peteliškių, kurias segasi lipdamas į sceną. Kolekcionuoti ar kaupti šių aksesuarų vyras nemėgsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.