Įtakingiausių pasaulio žmonių sąraše esantis kinas sukūrė išskirtinį laikrodį

Iš Šiaurės Rytų Kinijos Šenjango miesto kilęs pianistas Lang Langas (34 m.) išgarsėjo būdamas 17-os. Žurnalas „Time“ pianistą įtraukė į 100 įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą.

„Hublot Classic Fusion Tourbillon Cathedral Minute Repeater Carbon Lang Lang“ laikrodžio mechanizmo miniatiū-riniai plaktuvėliai muša per gongų stygas tiksliai kaip fortepijono plaktuvėliai – tai įkvėpė pianistas Lang Langas.
„Hublot Classic Fusion Tourbillon Cathedral Minute Repeater Carbon Lang Lang“ laikrodžio mechanizmo miniatiū-riniai plaktuvėliai muša per gongų stygas tiksliai kaip fortepijono plaktuvėliai – tai įkvėpė pianistas Lang Langas.
Muzikas nenori būti tik pianistu, jis nori daryti įtaką ateičiai.
Muzikas nenori būti tik pianistu, jis nori daryti įtaką ateičiai.
Daugiau nuotraukų (2)

(„Lietuvos rytas“)

Jan 23, 2017, 9:16 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 4:17 PM

Kinų kalba „Lang Lang“ reiškia nuostabų vyrą ir šio apibūdinimo garsusis muzikantas neabejotinai vertas, rašo žurnalas „Stilius“.

Muzikos virtuozas ir Šveicarijos kompanija „Hublot“ ėmėsi bendro projekto. Jų tikslas buvo sukurti išskirtinį – visomis prasmėmis – laikrodį su muzikos instrumento detalėmis.

„Hublot Classic Fusion Tourbillon Cathedral Minute Repeater Carbon Lang Lang“ laikrodžio mechanizmo miniatiū-riniai plaktuvėliai muša per gongų stygas tiksliai kaip fortepijono plaktuvėliai.

Laikrodžio korpusas su paauksuotomis detalėmis pagamintas iš karbono, o dirželis – iš odos ir kaučiuko.

Ta proga pianistas surengė du koncertus. Pirmąjį – Šveicarijos kompanijos būstinėje Ženevos priemiestyje, kitą – aukščiausioje Honkongo vietoje – ant Viktorijos kalno.

Savo pirmąjį solinį koncertą Lang Langas surengė, kai jam buvo penkeri metai. Jau tuo metu kinų vunderkindas užsibrė-žė tikslą stengtis, kad klasikinę muziką pamėgtų ir kiti vaikai.

„Nenoriu būti tiesiog pianistas, noriu daryti įtaką kartų ateičiai. Daug valandų, praleistų mokantis įvaldyti techniką, turi prasmę tik tuomet, kai padeda atrasti ką nors nauja.

Įkvėpimo semiuosi iš tradicijų, bet tik laisvė suteikia galimybę scenoje pateikti ir atskleisti savąją muzikos interpretaciją“, – sako Lang Langas.

2008-aisiais jis pradėjo įgyvendinti savo sumanymus. Remiamas „Grammy“ ir Jungtinių Tautų Vaikų fondo (UNICEF) įkūrė savo vardu pavadintą tarptautinį muzikos fondą.

Trys jauni jo fondo remiami mokiniai yra dalyvavę JAV televizijos žvaigždės Oprah Winfrey pokalbių laidoje.

2015 metais pianistas Lang Langas tapo tarptautinės „Hublot“ šeimos nariu kartu su legendiniais sportininkais – lengvaatlečiu iš Jamaikos Usainu Boltu ir brazilų futbolininku Pelé.

Visi jie populiarina „Art of Fusion“ („Susiliejimo menas“) idėją.

Pianistas Lang Langas stengiasi meilę klasikinei muzikai susieti su žvilgsniu į ateitį.

Virtuozo koncertas, skirtas Vengrijos kompozitoriaus, dirigento, pianisto Ferenzo Liszto 200-osioms gimimo metinėms, buvo transliuojamas 500 JAV ir Europos kino teatrų.

Lang Langas grojo per olimpinių žaidynių atidarymą Pekine, o „Grammy“ apdovanojimų teikimo ceremonijos metu – kartu su amerikiečių grupe „Metallica“.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.