Kodėl verta burną skalauti arbata?

Burnos skalavimas arbata padeda išlaikyti švarius dantis ir atsikratyti apnašų. Indijos mokslininkai sumanė palyginti žalios bei juodos arbatos poveikį su burnos skalavimo skysčiu.

Žalia arbata teigiamai veikia dantis.<br>123rf nuotr.
Žalia arbata teigiamai veikia dantis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 4:45 AM

Tyrimas truks dvi savaites. Jos metu eksperimento dalyviai skalaus burną arbata bei burnos skalavimo skysčiu du kartus per dieną.

Kaip žinia, apnašos, liekančios po valgio gali smarkiai pakenkti dantims ir dantenoms. Dėl jų prasideda daugelis burnos sveikatos problemų. Indijos mokslininkai iš Šri Hasanamba Dantų koledžo ir ligoninės tikina, kad taninas, esantis arbatoje, turi antibakterinių savybių.

Tuo tarpu Japonijos mokslininkai jau anksčiau yra pareiškę, kad žalioji arbata teigiamai veikia dantis ir visą burnos ertmę. Esą užtenka vos vieno žalios arbatos puodelio per dieną ir galėsite džiaugtis sveikais dantimis.

Japonijos mokslininkai tikina, kad žalioji arbata gausi katechinų – stipria antioksidantine savybe pasižyminčių organinių junginių. Būtent juose ir slypi žaliosios arbatos gydomasis poveikis. Mat šie organiniai junginiai sumažina ligas sukeliančių bakterijų kiekį burnos ertmėje.

Tačiau tai ne vienintelės gerosios žalios arbatos savybės. Nustatyta, kad ji gali pagerinti virškinimą, sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje bei sureguliuoti kraujospūdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.