Kodėl vieniems žmonėms visada šalta, o kitiems karšta?

Daugelis mūsų pažįsta bent vieną žmogų, kuriam nuolatos būna šalta, kad ir kiek jis apsirengtų. Kita vertus pažįstame ir tokių, kurie net žiemą vaikšto apsirengę ko ne vienu megztiniu. Kodėl taip yra?

Priežastis gali būti paprasta – stresas.<br>123rf nuotr.
Priežastis gali būti paprasta – stresas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 12:03 AM

Jeigu jums staiga pasidaro šalta arba pradedate kaisti ir tai nesusiję su staigiu temperatūros pokyčiu – kai iš laiko užeinate į patalpą – greičiausiai tiesiog peršalote arba jus užpuolė gripas. Nedelskite – kuo greičiau eikite pas gydytoją.

Darbe visi sėdi dėvėdami šiltus megztinius ir skundžiasi, jog šalta, o jūs prakaituojate būdamas vien su marškinėliais? Priežastis gali būti paprasta – stresas. Vienintelis dalykas, kurį galite padaryti šiuo atveju – pabandyti nusiraminti. Padaryti mažytę pertraukėlę.

Ar jums karšta, ar šalta priklauso ir nuo jūsų emocinės būsenos. Tyrimai rodo, kad žmonės, kurie jaučiasi vieniši, panirę į depresiją, dažnai pajunta drebulį.

Tuo tarpu žmonės, kuriuos supa geranoriški ir mylintis artimieji, draugai, įprastai jaučia šilumą ir iš išorės.

Ką daryti?

Pirmiausia – tinkamai apsirenkite. Prieš eidami į lauką, visuomet patikrinkite, ar orai nežada pasikeisti. Ar staiga neatšals arba atvirkščiais – pasirodys saulė.

Mityba – taip pat vienas iš būdų sureguliuoti kūno temperatūrą. Žiemą rinkitės karštas sriubas bei maistą, turintį daugiau angliavandenių. Tuo tarpu šiltuoju sezonu rinkitės vaisius bei daržoves.

Jei jums šalta – įsivaizduokite, kad bent akimirkai atsidūrėte šiltuose kraštuose. Įrodyta, kad tai padeda organizmui išskirti endorfiną, kuris padės palaikyti šiltesnę kūno temperatūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.