Dainininkai papasakojo, kaip be dietų numesti svorio

Jonavoje gyvenantis tautos dainius Arvydas Vilčinskas (57 m.) per vasarą neteko 25 kilogramų, juos sutirpdė dėl gyvenimo pokyčių patirtas stresas. Kad atsikratytų 25 kilogramų, dainininkei Beatai Wilkin (36 m.) prireikė metų – ji akivaizdžių kūno pokyčių pasiekė daug mankštindamasi ir saikingiau valgydama.

Gyvenimo draugui G.Barbosai patiko mylimosios apkūnumas – daugiausia Beata svėrė 85 kilogramus, o dabar sulyso iki 60 kilogramų.
Gyvenimo draugui G.Barbosai patiko mylimosios apkūnumas – daugiausia Beata svėrė 85 kilogramus, o dabar sulyso iki 60 kilogramų.
Gyvenimo draugui G.Barbosai patiko mylimosios apkūnumas – daugiausia Beata svėrė 85 kilogramus, o dabar sulyso iki 60 kilogramų.<br>T.Bauro nuotr.
Gyvenimo draugui G.Barbosai patiko mylimosios apkūnumas – daugiausia Beata svėrė 85 kilogramus, o dabar sulyso iki 60 kilogramų.<br>T.Bauro nuotr.
Jonavoje gyvenantis tautos dainius Arvydas Vilčinskas (57 m.) per vasarą neteko 25 kilogramų.
Jonavoje gyvenantis tautos dainius Arvydas Vilčinskas (57 m.) per vasarą neteko 25 kilogramų.
Daugiau nuotraukų (3)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Oct 25, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 12:24 AM

Svorio neteko dėl skyrybų

Pavasarį su trečiąja žmona išsiskyręs A.Vilčinskas atrodo atjaunėjęs – numetęs nemažai svorio vyras jaučiasi guvesnis, juolab šalia jau porą mėnesių sukinėjasi nauja mylimoji Rūta Gajauskaitė (28 m.).

Dabar įsimylėjusiam dainininkui papildomus kilogramus ištirpdė ne nauji jausmai, o trečiosios skyrybos.

„Niekam nelinkiu tokiu būdu numesti svorio“, – patikino skaudžiai šeimos griūtį išgyvenęs A.Vilčinskas.

Po beveik dvejus metus trukusios trečiosios santuokos dainininkui skyrybos sukėlė didžiulį stresą. Dėl nuolatinės įtampos, žinoma, ne valgis jam rūpėjo – vyras vis vylėsi, kad išsaugos santuoką, bet nepavyko.

„Kai nerūpi valgis, svoris nukrinta labai lengvai“, – įsitikino pašnekovas. Tačiau dabar jis jau nebenorėtų susigrąžinti prarastų kilogramų, nes jaučiasi kur kas geriau – nesunku susilenkti, užsirišti batų ar lipti laiptais.

Juk ramiai gyvendamas A.Vilčinskas svėrė 117,5 kilogramo, o dabar – 93 kilogramus.

Antsvorio A.Vilčinskas priaugo dar dirbdamas vilkiko vairuotoju Jungtinėse Amerikos Valstijose – jis prieš trejus metus į Lietuvą grįžo jau būdamas apkūnus.

„Nors nešiojau papildomo svorio, išlaikiau savo figūrą – vairavau sunkvežimį, tačiau dirbau fizinį darbą, nes priklausiau perkraustymo kompanijai.

Į trečiąjį aukštą man teko tampyti šaldytuvus, spintas, dėl to buvau užsiauginęs raumenis“, – pasakojo Lietuvoje prie savo pašaukimo dainuoti grįžęs A.Vilčinskas.

Užkandžiai padarė meškos paslaugą

Ne kartą už Atlanto bandęs mesti rūkyti lietuvis pastebėjo, kad tuo metu padidėja apetitas: „Juk kai nėra ko veikti, rūpi tik varstyti šaldytuvą.“

Nors jis retai ruošdavo maistą namie ir dažniau užkandžiaudavo pakelės užeigose, įsitikino, kad greitai paruošiami užkandžiai jo kūno formoms – ne į naudą. Svoris sparčiai didėjo.

Vyras užsibrėžė tikslą, kad sverdamas daugiau nei šimtą kilogramų negali grįžti į Lietuvą. A.Vilčinskas sau duotą pažadą įvykdė – grįžo sverdamas 97 kilogramus.

Jonavoje įsikūręs dainininkas buvo labai pasiilgęs lietuvių virtuvės, tad nenuostabu, kad valgydamas riebius sočius patiekalus vėl pradėjo pilnėti.

Koldūnai – valgis, kuriam kone didžiausią kaltę dėl savo antsvorio suvertė A.Vilčinskas. Dainininkas juos labai mėgsta, todėl būdavo sunkoka jų atsisakyti: „Valgiau valgiau, kol pajutau, kad jau sunku susilenkti. Žinoma, papildomi kilogramai man neužaugo per dieną. Pamažu, sakyčiau, visai nejučia, mano svoris išaugo iki 117,5 kilogramo.“

Tuomet atlikėjas labai sunerimo, nes jam būdavo sunku vonioje nusiplauti kojas. Reikėjo nemažai pastangų, net pakildavo kraujospūdis, kai vyrui tekdavo pasilenkti.

Pradėjo kristi svoris

Jonavos chorui vadovavęs A.Vilčinskas prieš televizijos projektą nutarė dailesnes kūno formas susigrąžinti sporto klube – lankėsi treniruoklių salėje. Bet vėliau sporto jam net nebereikėjo – svoris nuo įtampos, atsidūrus ties skyrybų slenksčiu, pradėjo sparčiai kristi.

Stresas visiškai atėmė apetitą – būdavo, kad Arvydas visą dieną nieko nevalgo. Apie maistą net negalvojo.

Dabar pavalgyti jam jau norėtųsi daugiau, bet sulyginus šįmet kovo mėnesį darytą nuotrauką, kai svėrė per šimtą kilogramų, ir dabartinę, apetitas kaipmat dingsta.

Vyras sau labiau patinka sverdamas mažiau, todėl save varžo valgydamas.

„Be to, mane kamuoja bjauri mintis, kad kai mesiu rūkyti, vėl priaugsiu svorio. Sveikatai ir viena, ir kita kenkia. Vis dėlto mėginsiu mesti rūkyti, tam ruošiuosi: daugiau dviračiu važinėju, vaikščioju su lazdomis“, – patikino svorio numetęs A.Vilčinskas.

Nors neteko nemažai kilogramų, vyras norėtų jų dar šiek tiek atsikratyti: „Tačiau stresų jau nebenoriu.“

93 kilogramus sveriantis dainininkas, paklaustas, ar nauji jausmai gerokai jaunesnei mylimajai streso neįvarė, tiktai nusijuokė: „Kol kas ne.“

Maistą renkasi atidžiai

Eidamas į parduotuvę jis dabar atidžiau žiūri, ką dedasi į pirkinių krepšį. Jam daug ko norėtųsi, bet galiausiai nusprendžia, kad kone pusės mėgstamų produktų nepirks.

Arvydo mylimoji Rūta mėgsta bandeles, todėl vyras jų užsuka nupirkti į šalia namų esančią kepyklėlę.

„Bet pats bandelių nevalgau, nes žinau, kuo tai baigsis. Ačiū Dievui, kad ir saldainiai manęs netraukia“, – tvirtų principų laikosi atlikėjas.

Tautos dainius kas antrą dieną lipa ant svarstyklių, kad vėl netektų stoti į kovą su svoriu lyg su vėjo malūnais. Net jeigu rodyklė rodo pusę kilogramo daugiau, nei buvo anksčiau, Arvydui tai signalas – vyruti, sustok.

Dietų laikytis nepajėgė

Grupės „Funky“ vokalistė B.Wilkin, kovodama su antsvoriu, išbandė įvairias dietas. Tačiau ir populiariausios – grikių ir kefyro – nepadėjo.

Tris dienas pasilaikiusi dietos ji ilgiau neištverdavo ir puldavo daug valgyti. Todėl kiek svorio numesdavo dietos dienomis, tiek pat paskui staiga priaugdavo. Tai truko apie pusantrų metų.

Dviejų vaikų motina įsitikino, kad neverta laukti greitų rezultatų – svorį reikia mesti po truputį.

Anksčiau ji buvo užsimojusi per trumpą laiką numesti 10 arba 15 kilogramų, bet nepavykdavo, nes išsibadavęs organizmas stengdavosi susigrąžinti kūno svorį net su kaupu.

Gimus dukteriai Izabellai, kuriai dabar jau šešeri metai, B.Wilkin ilgai kovojo su papildomais kilogramais.

Moteriai sunkiai sekėsi atsikratyti antsvorio, nes jos gyvenimo draugas brazilas, futbolininkų vadybininkas Gleysonas Barbosa – puikus kulinaras. Namiškius jis lepina kepsniais, lazanijomis.

Be to, vyrui patiko, kad buvusi liekna mylimoji tapo putlutė, panašesnė į apkūnias jo krašto moteris.

„Brazilijoje labiau garbinamos apkūnios moterys, turinčios didelį užpakaliuką. Todėl vyras manęs niekada neragindavo pažvelgti į veidrodį, kaip sustorėjau“, – juokėsi pašnekovė.

Ir Beatai skaniausias valgis būdavo šoninė arba lašiniai. Ji taip pat mėgo bulvių patiekalus – didžkukulius, vėdarus. Beatos tėvas Gleysoną netgi išmokė ruošti vėdarus, nes ir jam šis patiekalas labai patiko.

Po sočių vaišių atlikėja apsunkdavo, jai stigdavo jėgų, bet nuolat jautėsi alkana – suvalgiusi lėkštę makaronų po pusvalandžio vėl norėdavo valgyti.

Kūno svoris didėjo, o ji nesistengė pažaboti apetito. Be to, Beata kurį laiką buvo atsisakiusi dainavimo, kad galėtų kuo daugiau laiko praleisti su šeima. Tapusi namų šeimininke ji dienų dienas sukosi prie viryklės.

„Būdavo sunku lipti laiptais, juolab kad gyvenu ketvirtajame aukšte. Į netoli namų esančią parduotuvę jau važiuodavau automobiliu.

Nebenorėjau puoštis – įlįsdavau į plačias kelnes, kad paslėpčiau antsvorį, o anksčiau labai mėgau trumpus sijonus“, – apie tai, kas privertė susirūpinti, pasakojo B.Wilkin.

Kilogramai įvarė siaubą

Nors atlikėja jautėsi nerangi, nepabūgdavo pasisverti. Bet net matydama, kaip šoktelėjo kūno svoris, nieko nedarė. Kai svarstyklės parodė 75 kilogramus, jai dar buvo ramu. Bet pamačiusi 85 kilogramus B.Wilkin neteko žado. Jai buvo didelis sukrėtimas, po kurio apsisprendė tuoj pat imtis priemonių svoriui mažinti.

„Pradėjau po truputį sportuoti ir sveikiau maitintis: ėmiau mažiau valgyti daug angliavandenių turinčių produktų, atsisakiau bulvinių patiekalų, majonezo, grietinės, padažų. Mano valgiaraštyje atsirado daugiau salotų ir žuvies“, – lieknėjimo receptu pasidalijo B.Wilkin.

Nors informacijos, kaip lieknėti, internete begalė, Beata nutarė nebesikankinti drastiškomis dietomis ir išbandyti mankštas. Dainininkė susirado įvairių pratimų, kurių seka pateikta kartu su vaizdo įrašais. Mankštų virtualioje erdvėje nors vežimu vežk: nuo trunkančių 15 minučių iki valandos.

Tad B.Wilkin nusipirko kilimėlį mankštai daryti ir stojo į kovą su papildomais kilogramais – mankštinasi iki šiol.

Kai nusibodo kalanetika, ji pamėgino pilateso pratimus. Vėliau atsirinko savo mėgstamus pratimus iš įvairių mankštų ir sėkmingai sportuoja namie.

Į sporto klubą nė nereikia eiti, nes sportuodama pagal vaizdo įrašą dainininkė išlaiko mankštos tempą ir laikosi drausmės.

„Neslėpsiu, kasdien nelengva daryti vien įtūpstus ir pritūpimus, nes labai nusibosta rutina, norisi viską mesti. Kasdienę mankštą turiu paįvairinti kuo nors kitu: tempimo pratimais ar kardiotreniruote.

Tam nereikia daug vietos – išmokau mankštintis net tada, kai vietos yra vos kvadratinis metras, todėl nesvarbu, ar esu viešbutyje, ar pas ką nors svečiuose. Galiu bėgti vietoje kone valandą, jeigu neturiu sportbačių.

Kai per metus numečiau dvidešimt penkis kilogramus, nesustojau mankštintis, nes noriu išlaikyti tokį svorį.

Mankštos įaugo į sąmonę, dabar viskas paprasta“, – pripažino dainininkė.

Kaip šokoladas padeda numesti svorio?

Nekenčiate sporto salės? Ne jūs viena! Gražuolė aktorė Blake Lively (28 m.) irgi nekenčia. Tad kaip jai pavyksta atrodyti nepriekaištingai? Nežinodamas nė neįtartum, kad praėjusių metų gruodį B.Lively pagimdė dukrelę James. Aukšta liekna blondinė visuomet atrodo kaip princesė, o nuo jos veido nedingstanti plati balta šypsena gali praskaidrinti net niūriausią dieną.

Serialo „Liežuvautoja“ ir filmų „Adelainos amžius“ bei „Laukiniai“ žvaigždė neslepia, kad viso to paslaptis – aktyvus gyvenimo būdas ir šokoladas.

„Aš šoku, važinėju dviračiu, vaikštau. Man patinka sportuoti gamtoje. Nesvarbu, kur būčiau, randu būdų, kaip būti fiziškai aktyviai. Toks jau mano būdas – man patinka viską išgyventi ir patirti savo kailiu“, – prisipažino garsi aktorė.

Kartais kompaniją jai palaiko ir sutuoktinis, populiarus Holivudo aktorius Ryanas Reynoldsas (38 m.). Tiesa, jis dažnai lankosi ir sporto salėje.

B.Lively neslepia, kad nėštumas pakeitė jos kūną, todėl su mylimu vyru retkarčiais ten užsuka ir ji. Su asmeniniu treneriu Blake tvirtina kojų, užpakaliuko, rankų ir pečių raumenis.

„Nekenčiu sporto salės. Būdama ten galvoju, kad daug ką praleidžiu“, – atviravo aktorė. Praėjus vos penkiems mėnesiams po gimdymo B.Lively atrodė taip, lyg nėštumo nė nebuvę. Ir tai pavyko be jokių griežtų, organizmą alinančių dietų.

Moteris tikino, kad atsikratyti antsvorio nebuvo svarbiausias jos tikslas. Krūtimi maitinusi dukterį Blake rinkosi sveikus, visaverčius maisto produktus.

Jos maisto racione buvo labai daug daržovių, vaisių, liesos kalakutienos, vištienos ir elnienos. Pusryčiams aktorė dažniausiai valgydavo avižinių dribsnių košę.

Net ir norėdama atsikratyti per nėštumą priaugtų kelių kilogramų, Blake niekaip neatsispyrė vienai didžiausių savo aistrų – šokoladui.

„Negaliu pradėti dienos be puodelio karšto šokolado arba apsieiti be kelių gabalėlių juodojo šokolado vakare. Jis gerai veikia mano nuotaiką“, – neslėpė B.Lively.

Dietologai pritaria garsiai aktorei. Juodasis šokoladas gerai veikia ne tik sveikatą, bet ir nuotaiką. Be to, jis gali padėti atsikratyti antsvorio.

Mat retkarčiais pasilepindami desertu galime apsisaugoti nuo persivalgymo priepuolių. Be to, tai padeda ilgiau ir lengviau laikytis sveikos mitybos režimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.